publicat la 15.12.2013
publicat la 15.12.2013
publicat la 15.12.2013
Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Bucataras.ro
[email protected]
Chiftelute de porc
Morcovul si cartoful se curata,se spala si se dau prin razatoarea mica. Se storc bine si se amesteca cu carnea tocata. Se toaca patrunjelul foarte fin si se amesteca cu compozitia de mai sus.Se adauga sarea, usturoiul curatat si pisat ,oul si se omogenizeaza compozitia. Se modeleaza...
Mancare de pastai cu cartofi
Ceapa si morcovii se curata,se spala, se toaca cubulete si se pun intr-o cratita incinsa cu putin ulei. Pastailor li se indeparteaza capetele, se spala si se toaca si se calesc impreuna cu ceapa si morcovul. Cand legumele s-au calit se adauga o lingura de bulion, se calesc impreuna dupa care...
Ficatei la ceaun
Se curata ficateii de pielite, se spala si se pun intr-o sita la scurs. Se pun in ceaun si se intorc pe-o parte si pe alta pana prind o culoare. Se pune apa peste ficatei, se acopera cu un capac si se lasa la foc mediu. Cand apa aproape a scazut se adauga un strop de ulei ,sare si piper dupa gust...
Salata de vinete
Se coc vinetele pe o tava deasupra aragazului. Cand sunt gata se curata, se spala si se lasa putin la scurs. Se pun in blender,se maruntesc fin, se adauga ceapa curatata si tocata in patru, se porneste blenderul din nou. Se pun 100 ml ulei si sare si iar se porneste aparatul. Se adauga inca 100...
Ciuperci umplute la cuptor
Se spala,se curata ciupercile si se indeparteaza coditele care se toaca marunt. Topim putin unt intr-o tigaie si punem coditele la calit. Cand prind o culoare aramie adaugam si ardeiul taiat cubulete si calim impreuna. Cand sunt aproape gata adaugam sare si piper. Ciupercutele le asezam...
Dovlecel pane
Dovlecelul se curata, se spala si se taie rondele. Intr-un bol se pun cele doua oua si se bat bine cu sare, iar pe o farfurioara punem o lingura de faina. Punem uleiul la-ncins intr-o tigaie si procedam astfel:fiecare rondea o "tavalim" prin faina, apoi o "scaldam" in ou si o...
Ciorba de fasole cu conopida murata
Fasolea se alege si se spala bine, dupa care se pune la umflat in apa calda. Cand e gata umflata, se pune apa intr-o oala mare, se adauga sare si un strop de ulei. Cand apa incepe se fiarba se adauga fasolea scursa. Legumele se curata si se spala. Se taie ceapa fideluta mica si se pune in oala....
Clatite pufoase reteta cu nuca si gem de pere
Clatite pufoase reteta Se bate oul spuma, se adauga laptele batut si se amesteca bine. Se pune si uleiul, apoi se toarna continutul plicului si se omogenizeaza bine compozitia. Se presara nuca pisata si se amesteca cu o lingura. Se incinge tigaia, se toarna un pic ulei si se rumenesc...
Cartofi prajiti cu carnati si muraturi
Se curata cartofii de coaja, se spala bine si se taie in forma dorita. Se pun la prajit intr-o tigaie, in ulei incins. Se scot si se presara sare. Intr-o alta tigaie se prajesc carnatii crestati. Se aseaza frumos pe farfurie si se servesc cu muraturi.
Budinca de paste la cuptor
Se fierb melcisorii in apa cu sare, se spala sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Se bat ouale cu zaharul, se adauga coaja de lamaie si se omogenizeaza. Peste aceasta compozitie se pune laptele si se amesteca. Melcisorii se pun intr-o tava si peste ei turnam compozitia de mai sus....
Peste la cuptor
Se curata bine si se spala pestii si se lasa un pic la scurs(eu am indepartat si capatana). Se aseaza fiecare peste pe hartie de aluminiu, se presara sare, boia iute si se stropeste cu lamaie. Se ruleaza si se aseaza cumintei intr-o tava unde punem apa cat de doua degete. Se baga in...
Chiftelute marinate
Se pregatesc chiftelutele astfel: cartoful si morcovul se curata, se spala si se dau prin razatoare (ochiul cel mai mic). Se scurg bine si se adauga peste carnea tocata. Usturoiul se curata si se da prin "aparatul" de tocat usturoi si se adauga peste amesctec, se pune si outul si se...
Mancarica de mazare cu piept de pui
Se curata legumele, se spala si se toaca cubulete fiecare dintre ele. Se caleste ceapa in putin ulei, se adauga morcovul, apoi ardeiul. Pieptul de pui spalat si curatat se felieaza si se caleste separat, dupa care se adauga peste legume. Se adauga si o lingura de paste de tomate, se calesc putin...
Ciorba de perisoare
Se curata si se spala legumele dupa care maruntim ceapa bine, morcovul, ardeiul si telina le taiem cubulete. Intr-o oala mare punem apa la fiert in care adaugam sare si un strop de ulei. Cand apa incepe sa fiarba adaugam ceapa, morcovul si telina taiate cubulete. Intre timp pregatim...
Placinta cu mere
Aluatul: se amesteca uleiul cu apa si drojdia si se adauga faina pana se obtine un aluat elastic care se imparte in doua. Se curata merele de samburi si se rad si se amesteca intr-un bol cu zaharul, scortisoara si zaharul vanilat. Se intinde o foaie, se inteapa cu furculita din loc in loc,...
Plachie de pui
Se spala, se taie si se cresteaza copanele si se pun in tava. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa care se adauga usturoiul taiat feliute si cimbrul. Se dau rosiile prin razatoare si se adauga peste copane. Adaugam apa cat sa acopere si se baga la cuptor. Spre final se adauga patrunjelul.
Pizza cu salam
Blatul: se pune faina intr-un vas intr-un loc "plin de caldura". Se face o gropita in mijlocul fainii, se presara drojdia si se toarna un pic apa calduta. Se lasa 10 minute dupa care incepem sa framantam, incorporand uleiul si sarea si se lasa la dospit. Intre timp taiem salamul in...
Cartofi la cuptor cu pui si usturoi
Puiul se spala bine si se taie. Tacamurile le punem la congelator pentru ciorba. Cartofii se curata, se spala si se taie semiluna. Se aseaza cartofii in tava impreuna cu puiul, se presara sare. Usturoiul curatat si spalat se taie rondele si se "arunca" in tava. Se dizolva bulionul in...
Piept de pui cu legume la cuptor
Pieptul de pui se dezoseaza, se curata si se spala bine, se taie fasii mari si se aseaza pe fundul unei tavi. Legumele se spala si se taie astfel: morcovii si pastarnacul se taie rondele, telina cubulete iar ardeiul fasiute.Legumele se aseaza peste pieptul de pui, cateii de usturoi se ascund...
Tochitura de porc cu mamaliguta
Carnea taiata cubulete mari se caleste bine intr-un tuci. Se presara putina sare si se adauga si kaiserul taiat fasii micute. Se lasa in aceasta formula cca 15 min dupa care se adauga o lingura de bulion dizolvata in 200 ml apa si se pune capacul. Cand este aproape gata se pune si...
Mazare la cuptor cu carne tocata de porc si legume
Ceapa se toaca marunt,marunt, se caleste si se adauga si carnea tocata. Cand carnea prinde culoarea aramie se adauga si rosiile taiate cubulete. In acelasi timp, intr-o oala micuta se fierb in apa cu sare morcovii taiati rondele, mazarea si cartofii curatati si taiati cubulete mai mari....
Tavalite
Blatul: galbenusurile se mixeaza cu ulei, apa minerala, apoi se adauga faina,cacao, praf de copt,esenta si se incorporeaza cu albusurile batute spuma cu un praf de sare. Se da la cuptor. Se scoate , se raceste si se portioneaza. Siropul :se da totul pe foc mic, apoi in clocot, timp in care se...
Fasole cu ciolan si ardei copti
Se pune fasolea la fiert in apa cu sare. Eu schimb apa pana nu mai spumeaza. Ciolanul il tai cubulete mari si il calesc impreuna cu ceapa, morcovii si ardeiul verde. Legumele calite le pun peste fasole si astept cumintica un rezultat. Cu vreo 15 minute inainte de finalizare se adauga ciolanul...
Musaca cu cartofi
Se curata cartofii, se taie rondele si se pun la fiert in apa cu sare. Intre timp pregatim compozitia:se calesc ceapa, morcovul, ardeiul maruntite in prealabil, se adauga carnea. Cand carnea prinde o culoare aramie se adauga usturoiul pisat, sarea si piperul, dupa gust. Cartofii fierti...
Prajitura cu frisca, iaurt si capsuni
Blatul: se mixeaza ingredientele in ordinea enumerata,se toarna compozitia intr-o tava si se da la cuptor. Cand s-a racit se taie pe din doua. Crema:frisca se prepara conform instructiunilor de pe cutie, se adauga intaritorul si apoi iaurtul si se lasa la frigider circa 30 minute. Gelatina...
Macaroane cu branza si stafide
Se pune apa la fiert in care adaugam un varf de cutit de sare si un strop ulei. Cand apa a inceput sa fiarba se adauga pastele, se fierb dupa care se pun in strecuratoare si se stropesc cu jet de apa rece. Se lasa la scurs si intre timp pregatim urmatoarea compozitie:se bat bine de tot ouale...