Am fiert pulpele cam o ora cu putina sare.
Intre timp am taiat cartofii felii subtiri, morcovul si rosiile cubulete. Am asezat legumele impreuna cu pulpele in tava si am adaugat o parte din zeama in care au fiert si piperul, maghiranul, oregano (cate putin din fiecare).
Dupa ce a dat...
Se toaca ceapa marunt si se caleste putin in ulei; eu am adaugat si putina apa astfel incat sa fie mai mult inabusita decat calita. Se adauga si bulionul, se amesteca putin si se adauga apa si mazarea. Se adauga sare si se lasa sa fiarba.
Se taie carnaciorii felii subtiri pe care i-am inabusit...
Se taie cartofii si vinetele cubulete, se asaza intr-o tava impreuna cu pulpele. Se pune mutina pasta de tomate, sare, piper, usturoiul taiat, ulei si apa pana la jumatate. Dupa 20 min se aduga si ciupercile taiate impreuna cu coditele. Se adauga si maghiranul. Cand sunt gata se servesc cu muraturi.
Pastrama se subtiaza si se pune pe gratar (noi am pus-o si la desarat putin) dupa ce in prealabil a fost condimentata.
Se serveste calda cu mamaliga si cu un pahar de vin rosu!
Pofta buna!
Coasta afumata se da in cateva clocote
Se toaca varza marunt si se freaca cu sare ca sa se inmoaie. Se toaca ceapa si se caleste impreuna cu bulionul. Se adauga varza si bucatile de coasta si condimentam cu piper, cimbru si foi de dafin. Adaugam si o cana de apa si mestecam din cand in cand ca...
Pulpe cu legume la cuptor
Am fiert pulpele cam o ora cu putina sare. Intre timp am taiat cartofii felii subtiri, morcovul si rosiile cubulete. Am asezat legumele impreuna cu pulpele in tava si am adaugat o parte din zeama in care au fiert si piperul, maghiranul, oregano (cate putin din fiecare). Dupa ce a dat...
Mazare cu cirnaciori afumati
Se toaca ceapa marunt si se caleste putin in ulei; eu am adaugat si putina apa astfel incat sa fie mai mult inabusita decat calita. Se adauga si bulionul, se amesteca putin si se adauga apa si mazarea. Se adauga sare si se lasa sa fiarba. Se taie carnaciorii felii subtiri pe care i-am inabusit...
Pulpe cu ciuperci
Se taie cartofii si vinetele cubulete, se asaza intr-o tava impreuna cu pulpele. Se pune mutina pasta de tomate, sare, piper, usturoiul taiat, ulei si apa pana la jumatate. Dupa 20 min se aduga si ciupercile taiate impreuna cu coditele. Se adauga si maghiranul. Cand sunt gata se servesc cu muraturi.
Pastrama de oaie la gratar
Pastrama se subtiaza si se pune pe gratar (noi am pus-o si la desarat putin) dupa ce in prealabil a fost condimentata. Se serveste calda cu mamaliga si cu un pahar de vin rosu! Pofta buna!
Varza calita
Coasta afumata se da in cateva clocote Se toaca varza marunt si se freaca cu sare ca sa se inmoaie. Se toaca ceapa si se caleste impreuna cu bulionul. Se adauga varza si bucatile de coasta si condimentam cu piper, cimbru si foi de dafin. Adaugam si o cana de apa si mestecam din cand in cand ca...