Se spala pulpele si se pun la fiert in apa rece. Se adauga foaia de dafin, cimbrul si catelul de usturoi curatat, intreg. Se ia spuma, se lasa la fiert cam o ora. Intre timp se curata legumele si se taie in bucati mari. Se adauga in supa si se...
Pentru o salata de 2 persoane sau 1 infometata procedam astfel: fierbem vanata (la aburi, in apa sau la microunde, dupa preferinta), apoi o taiem bucati mai mari, pe lungime. Lasam vanata sa se raceasca, apoi taiem rosiile, ceapa, tocam...
Se prepara aluatul amestecand faina, apa incalzita usor, drojdia si sarea si se framanta putin, pana nu se mai lipeste de mana. Se formeaza o bila si se lasa la caldura, la dospit, intr-un vas acoperit cu un prosop, circa 1,5 ore. Se ia o tava...
Budinca aceasta are o aroma deosebita, imprumutand de la ceai aroma de bergamota.
Se desface faina in 100 ml de lapte.
Restul de lapte se pune la fiert, iar cand da in clocot de trage de pe foc si se pune in el un plic de ceai Earl Grey. Se...
Se prepara cafeaua.
Se pune laptele la fiert, cand da in cloclot se trage de pe foc si se pune intr-un pahar transparent, cam o treime din inaltimea lui.
Din restul de lapte se prepara spuma, cel mai important pas pentru a obtine o asezare...
Se fierb 200 ml de apa.
Separat se pun impreuna 1 lingura de zahar si o jumatate de lingura de apa. Se adauga 4-5 picaturi din esenta de vanilie si 4-5 picaturi din cea de migdale (eu am pus foarte putin pe fundul capacului acela micut de la...
Se curata dovleceii de coaja si se taie cuburi (daca sunt maturi si au seminte, se scot dupa putinta...). Se taie ceapa, morcovul, telina si se pun la fiert.
Dupa 15 minute se adauga dovleceii si boiaua si se lasa 20 de minute sau pana sunt...
Se taie ceapa si morcovul si se pun la calit in ulei. Dupa ce ceapa devine transparenta, se adauga mazarea, si impreuna cu putina apa se fierbe cam 15 minute. Se adauga sucul de rosii si se mai lasa pe foc pana cand mancarea este fiarta.
Intre...
krinakrina a devenit prieten cu Aurelia 07_07