Branza se da pe razatoare,apoi se amesteca cu coaja de lamaie,zaharul,ouale si esenta de vanilie.
Foile se impart in 4,fiecare rulou continand cate 3,respectiv 4 foi.Prima foaie de la fiecare rulou se unge cu putin ulei apoi se adauga umplutura si se ruleaza,incepand cu capetele.
Dupa ce am...
Sirop
Apa si zaharul se pun intr-o cratita pe foc si se lasa sa fiarba aproximativ 25 de minute dupa care se adauga sucul de lamaie si se mai lasa inca 5-10 minute, se da deoparte sa se racoreasca apoi se adauga mierea de albine si se amesteca.
Umplutura
Miezul de nuca macinat se...
Prunelor li se scot samburii si in locul lor se pune cate o lingurita de zahar. Pesmetul se rumeneste in 30 ml ulei apoi se amesteca cu zaharul vanilat. Cartofii se fierb in coaja cu un praf de sare, dupa ce au fiert se scot din apa si se curata de coaja, se adauga 20 ml ulei putina sare, apoi se...
Cum se prepara Reteta de chec simplu, rapid si delicios, cu cacao
Se separa abusul de galbenus, apoi albusurile se bat impreuna cu coaja de lamaie si un praf de sare pana se intaresc adaugand treptat zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se adauga peste albus batand in...
Inainte de a face frisca smantana se tine la frigider pentru cateva ore.Se toarna intr-un bol se adauga zaharul si se bate cu mixerul pentru inceput la prima viteza iar apoi se mareste viteza treptat pana cand frisca este de consistenta bezelei.
Capsunile se spala, se curata si se taie in...
Clatite :
Se amesteca toate ingredientele,apoi se adauga faina in ploaie pana devine ca o smantana.Dupa ce am facut compozitia pentru clatite se pune la incins o tigaie care se unge cu putin ulei, apoi se toarna cate un polonic din compozitie si se intinde pe toata suprafata tigaii. Se...
O cana si jumatate de zahar, se amesteca cu 3 linguri de cacao apoi se adauga o cana si jumatate lapte se amesteca bine si se da la foc incet
Cand a inceput sa se incalzeasca se adauga un plic de bicarbonat 15g, si 1/2 pachet margarina
Se amesteca pana cand margarina se topeste
Albusul...
Merele se curata de coaja si li se scoate cotorul.Nucile se sparg, se alege miezul apoi se taie mai mic cu cutitu.Se unge o tava cu unt,iar untul care ramane de la uns se imparte in 4 si se pune in interiorul fiecarui mar,tot in interiorul merelor se presara putin zahar cu scortisoara,apoi se...
Se pune laptele si apa la fiert impreuna cu zaharul,apoi se bat ouale cu coaja de la 1 lamaie si esenta de rom.Dupa ce a fiert laptele se pune cate putin peste oua si se amesteca bine.Intre timp se pregateste si drojdia intr-un castron (se pune cubul de drojdie,2 linguri cu faina,2 linguri...
Cartofi se spala, si se pun la fiert in coaja.Dupa ce au fiert se lasa putin la racit si se curata de coaja apoi se zdrobesc ca pentru piure.Se adauga oul si faina si se amesteca bine.Prunele se spala si li se scoate samburele, apoi se presara in interior cu zahar vanilat.
Cu mana umezita cu...
Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se acopera cu un servet si se lasa sa se odihneasca timp de 2 ore la temperatura camerei. Dupa cele 2 ore aluatul se portioneaza si se intind foi subtiri care se impart in triunghiuri.Pe fiecare triunghi...
Intr-un castron se bat cele 3 oua impreuna cu sarea si uleiul apoi se adauga peste cele 2 cani de faina si se framanta pana se obtine un aluat moale si usor de intins.Se imparte aluatul in 3 parti egale si se intind foi subtiri care se presara cu faina pentru a nu se lipi.Pe fiecare foaie...
Salam de biscuiti reteta
Se rup biscuitii in bucatele mici intr`un castron mai mare, se adauga miezul de nuca( se mai poate adauga rahat sau stafide ).
Separat intr-o cratita se pune zaharul, cacaoa, margarina si laptele si se pun la fiert, cand margarina este topita si laptele cald se...
Se bat ouale impreuna cu zaharul,coaja de lamaie si esenta de rom. Apoi se adauga faina putin cate putin incat sa devina o coca mai moale (fac asta pentru a nu se face cocoloase),iar apoi se adauga laptele rece amestecand pana aluatul devine ca o smantana (se mai poate adauga faina pentru a...
Placinta cu branza
Branza se da pe razatoare,apoi se amesteca cu coaja de lamaie,zaharul,ouale si esenta de vanilie. Foile se impart in 4,fiecare rulou continand cate 3,respectiv 4 foi.Prima foaie de la fiecare rulou se unge cu putin ulei apoi se adauga umplutura si se ruleaza,incepand cu capetele. Dupa ce am...
Baclava cu nuca
Sirop Apa si zaharul se pun intr-o cratita pe foc si se lasa sa fiarba aproximativ 25 de minute dupa care se adauga sucul de lamaie si se mai lasa inca 5-10 minute, se da deoparte sa se racoreasca apoi se adauga mierea de albine si se amesteca. Umplutura Miezul de nuca macinat se...
Galuste cu prune
Prunelor li se scot samburii si in locul lor se pune cate o lingurita de zahar. Pesmetul se rumeneste in 30 ml ulei apoi se amesteca cu zaharul vanilat. Cartofii se fierb in coaja cu un praf de sare, dupa ce au fiert se scot din apa si se curata de coaja, se adauga 20 ml ulei putina sare, apoi se...
Reteta de chec simplu, rapid si delicios, cu cacao
Cum se prepara Reteta de chec simplu, rapid si delicios, cu cacao Se separa abusul de galbenus, apoi albusurile se bat impreuna cu coaja de lamaie si un praf de sare pana se intaresc adaugand treptat zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se adauga peste albus batand in...
Capsuni cu frisca
Inainte de a face frisca smantana se tine la frigider pentru cateva ore.Se toarna intr-un bol se adauga zaharul si se bate cu mixerul pentru inceput la prima viteza iar apoi se mareste viteza treptat pana cand frisca este de consistenta bezelei. Capsunile se spala, se curata si se taie in...
Clatite umplute cu branza la cuptor
Clatite : Se amesteca toate ingredientele,apoi se adauga faina in ploaie pana devine ca o smantana.Dupa ce am facut compozitia pentru clatite se pune la incins o tigaie care se unge cu putin ulei, apoi se toarna cate un polonic din compozitie si se intinde pe toata suprafata tigaii. Se...
Negresa
O cana si jumatate de zahar, se amesteca cu 3 linguri de cacao apoi se adauga o cana si jumatate lapte se amesteca bine si se da la foc incet Cand a inceput sa se incalzeasca se adauga un plic de bicarbonat 15g, si 1/2 pachet margarina Se amesteca pana cand margarina se topeste Albusul...
Mere coapte cu scortisoara si miere de albine
Merele se curata de coaja si li se scoate cotorul.Nucile se sparg, se alege miezul apoi se taie mai mic cu cutitu.Se unge o tava cu unt,iar untul care ramane de la uns se imparte in 4 si se pune in interiorul fiecarui mar,tot in interiorul merelor se presara putin zahar cu scortisoara,apoi se...
Cozonac Pufos
Se pune laptele si apa la fiert impreuna cu zaharul,apoi se bat ouale cu coaja de la 1 lamaie si esenta de rom.Dupa ce a fiert laptele se pune cate putin peste oua si se amesteca bine.Intre timp se pregateste si drojdia intr-un castron (se pune cubul de drojdie,2 linguri cu faina,2 linguri...
Galuste cu prune
Cartofi se spala, si se pun la fiert in coaja.Dupa ce au fiert se lasa putin la racit si se curata de coaja apoi se zdrobesc ca pentru piure.Se adauga oul si faina si se amesteca bine.Prunele se spala si li se scoate samburele, apoi se presara in interior cu zahar vanilat. Cu mana umezita cu...
Desert cornulete fragede
Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se acopera cu un servet si se lasa sa se odihneasca timp de 2 ore la temperatura camerei. Dupa cele 2 ore aluatul se portioneaza si se intind foi subtiri care se impart in triunghiuri.Pe fiecare triunghi...
Placinte cu branza in foaie de taitei
Intr-un castron se bat cele 3 oua impreuna cu sarea si uleiul apoi se adauga peste cele 2 cani de faina si se framanta pana se obtine un aluat moale si usor de intins.Se imparte aluatul in 3 parti egale si se intind foi subtiri care se presara cu faina pentru a nu se lipi.Pe fiecare foaie...
Salam de biscuiti reteta
Salam de biscuiti reteta Se rup biscuitii in bucatele mici intr`un castron mai mare, se adauga miezul de nuca( se mai poate adauga rahat sau stafide ). Separat intr-o cratita se pune zaharul, cacaoa, margarina si laptele si se pun la fiert, cand margarina este topita si laptele cald se...
Clatite
Se bat ouale impreuna cu zaharul,coaja de lamaie si esenta de rom. Apoi se adauga faina putin cate putin incat sa devina o coca mai moale (fac asta pentru a nu se face cocoloase),iar apoi se adauga laptele rece amestecand pana aluatul devine ca o smantana (se mai poate adauga faina pentru a...