In jurul formelor de sufleu pe exterior punem o banda de hartie cartonata prinsa cu scotch, astfel incat sa fie mai inalta decat forma cu 2,5 cm apoi ungem cu unt si forma si hartia. Zeama de lamaie cu 1-2 linguri apa le punem pe foc doar cat sa se incalzeasca, adaugam gelatina hidratata,...
Mai intai pregatim sosul de usturoi;pisam foarte bine usturoiul,frecam cu sare adaugand cate putin ulei(2linguri) apoi amestecam cu un borcanel de iaurt,punem in sosiera si-l lasam la frigider pana in momentul servirii
Inelele de calamar gata pregatite cum sunt in punga,nu le lasam sa se...
Batem bine ouale cu faina si drojdia, adaugam branza rasa, ulei, lapte iar la urma surimi taiat marunt; rasturnam in forma cu hartie de copt si lasam la foc mic aproape 1h; dupa ce s-a racit se poate servi optional cu ce sos doreste fiecare.
Eu am folosit un amestec de sos mexican si curry
Racii curatati(doar cei vii),se oparesc cateva minute in apa cu sare,se scot iar dupa ce s-au racit,se scoate carnea de la coada si de la clesti;
pastele se pun la fiert conform instructiunilor de pe pachet;
intr-o tigaie se pune uleiul la incins,se adauga usturoiul intreg,se prajeste fara...
Intr-o oala am pus untul apoi usturoiul,echalotele,ceapa toate taiate marunt;dupa ce s-au inmuiat am adaugat vinul si cimbru;cand a inceput sa clocoteasca am adaugat scoicile bine curatate si spalate(care au fost deschise le-am aruncat);nu le-am tinut decat 5-6min,pana s-au deschis toate;le-am...
Fructele de mare,fierte 3min in apa clocotita,apoi puse in tigaie cu ulei incins in care am calit usturoiul;
am adaugat rosiile,pastele fierte si scurse si rozmarin tocat(dupa preferinta,se poate pune si busuioc);
se amesteca cu grija,se condimenteaza,totul se pune intr-o forma,deasupra cu...
In tigaia cu ulei se caleste usturoiul iar dupa ce s-a aurit se scoate se adauga fructele de mare dezghetate si rosiile taiate in sferturi;
dupa 3-4min se condimenteaza si se opreste focul;
pe doua bucati de hartie de copt suprapuse,se pune felia de paine,bucata de peste iar jumatate din...
In tigaie am pus ulei si usturoiul intreg,l-am lasat pana a inceput sa se ingalbeneasca apoi l-am scos;am pus fructele de mare si rosia taiata cuburi;am lasat pe foc cu capac cateva minute,am pus vinul,am dat focul tare sa se evapore alcoolul am impartit totul pe cele doua felii de paine,pe...
Spuma de creveti cu avocado
In jurul formelor de sufleu pe exterior punem o banda de hartie cartonata prinsa cu scotch, astfel incat sa fie mai inalta decat forma cu 2,5 cm apoi ungem cu unt si forma si hartia. Zeama de lamaie cu 1-2 linguri apa le punem pe foc doar cat sa se incalzeasca, adaugam gelatina hidratata,...
Calamar prajit
Mai intai pregatim sosul de usturoi;pisam foarte bine usturoiul,frecam cu sare adaugand cate putin ulei(2linguri) apoi amestecam cu un borcanel de iaurt,punem in sosiera si-l lasam la frigider pana in momentul servirii Inelele de calamar gata pregatite cum sunt in punga,nu le lasam sa se...
Chec aperitiv cu surimi
Batem bine ouale cu faina si drojdia, adaugam branza rasa, ulei, lapte iar la urma surimi taiat marunt; rasturnam in forma cu hartie de copt si lasam la foc mic aproape 1h; dupa ce s-a racit se poate servi optional cu ce sos doreste fiecare. Eu am folosit un amestec de sos mexican si curry
Cozi de raci cu paste
Racii curatati(doar cei vii),se oparesc cateva minute in apa cu sare,se scot iar dupa ce s-au racit,se scoate carnea de la coada si de la clesti; pastele se pun la fiert conform instructiunilor de pe pachet; intr-o tigaie se pune uleiul la incins,se adauga usturoiul intreg,se prajeste fara...
Scoici
Intr-o oala am pus untul apoi usturoiul,echalotele,ceapa toate taiate marunt;dupa ce s-au inmuiat am adaugat vinul si cimbru;cand a inceput sa clocoteasca am adaugat scoicile bine curatate si spalate(care au fost deschise le-am aruncat);nu le-am tinut decat 5-6min,pana s-au deschis toate;le-am...
Fructe de mare gratinate
Fructele de mare,fierte 3min in apa clocotita,apoi puse in tigaie cu ulei incins in care am calit usturoiul; am adaugat rosiile,pastele fierte si scurse si rozmarin tocat(dupa preferinta,se poate pune si busuioc); se amesteca cu grija,se condimenteaza,totul se pune intr-o forma,deasupra cu...
Peste cu fructe de mare pe paine
In tigaia cu ulei se caleste usturoiul iar dupa ce s-a aurit se scoate se adauga fructele de mare dezghetate si rosiile taiate in sferturi; dupa 3-4min se condimenteaza si se opreste focul; pe doua bucati de hartie de copt suprapuse,se pune felia de paine,bucata de peste iar jumatate din...
Fructe de mare pe paine
In tigaie am pus ulei si usturoiul intreg,l-am lasat pana a inceput sa se ingalbeneasca apoi l-am scos;am pus fructele de mare si rosia taiata cuburi;am lasat pe foc cu capac cateva minute,am pus vinul,am dat focul tare sa se evapore alcoolul am impartit totul pe cele doua felii de paine,pe...