Se ia un blat de tort si sa marunteste foarte bine. Se adauga apoi crema mascarpone si se omogenizeaza compozitia. Apoi se formeaza bile de aceeasi dimensiune care se introduc la congelator pentru 30 min. Se topeste in bain-marie ciocolata alba si se adauga colorant dupa preferinta. Se...
Se pregatește o tava rotunda de tort cu fund detașabil (Ø= 20 cm) și se imbraca cu folie alimentara.
Se marunțesc pe rand biscuiții (intai biscuitii Oreo) cu blenderul și se topește untul o jumatate de minut la microunde, dupa care untul racit se adauga peste...
Pentru inceput vom spala dovleceii sub jet de apă,ii curatam de coaja, îii taiem in jumătăţi, îi scobim şi îi lasam la scurs.
Intr-o cratita se pune orezul la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj,apoi cand orezul este aproape fiert se da...
Se mixeaza bine ouale impreuna cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand indulcitorul Green Sugar, vanilia, uleiul, laptele, amoniacul si la sfarsit faina.
Se ia cate o lingurita din compozitie, si se pune in presa sdupa care se coc aproximativ 5 minute.
La final se lipesc 2 cate 2...
Pregatirea blaturilor:
Se bat ouale intregi cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce compozitia isi tripleaza volumul.
Se adauga uleiul si esenta, iar apoi se incorporeaza si faina amestecand cu ajutorul unei spatule de silicon cu miscari circulare de...
Se deschide pachetul de foi de placinta proaspete si se intinde pe o planseta taiat in patratele.
Se suprapun cate 2-3 patrate unse cu ulei unele peste altele,iar apoi se pune oul batut amestecat cu branza si condimente si se aseaza cate o felie de muschi file...
Intr-un bol se mixeaza cele 2 oua intregi cu zaharul vanilinat,apoi zaharul pudra cernut se pune peste oua in 3 reprize si se mixeaza foarte bine aproximativ 20 minute pana se topeste tot zaharul.
Cand zaharul s-a topit se pune faina si se amesteca ca la macarons cu...
Scobim piscoturile cu o linguriță.
Crema
Punem 300-350 ml lapte la fiert. Galbenusurile le frecam cu zahărul, zahărul vanilat/esenta de vanilie si amidonul. Treptat adăugăm laptele rămas, omogenizam bine.Cand laptele a inceput sa fiarbă, adăugăm compozitia de galbenusuri si...
Intr-o o oala se pune 1 parte orez si 2 parti apa si se fierbe respectand tehnica fierberii orezului.
Cat timp fierbe orezul vom pregati un otet de orez care il vom amesteca apoi cu orezul fiert. Acest otet de orez se pregateste astfel: intr-o cratita se pune la fiert 50 ml...
Pentru inceput vom separa galbenusuri de albus si vom bate albusurile spuma tare cu jumatate din cantitatea de zahar(125 g).
Separat,galbenusurile le frecam cu restul de zahar pana cand acesta se topeste.Apoi incorporam uleiul ca la maioneza si adaugam si esenta de vanilie....
Vom amesteca intr-un vas 200 ml apa impreuna cu zaharul. Se lasă la foc mic, pana cand se topeste bine zaharul.
Vom adauga frunzele de menta si le lasam aproximativ 10 minute. Apoi vom strecura intr-un vas curat, vom reincalzi la foc mic şi vom adauga gelatina.
Vom amesteca pana...
Intr-o cana se pun 4 linguri de faina, 1 lingura de cacao, 4 linguri de zahar si 1/2 lingurita de praf de copt. Se amesteca foarte bine ingredientele uscate, dupa care se adauga oul. Se amesteca din nou, pana cand intreaga compozitie s-a omogenizat; se adauga,apoi 3 linguri de ulei si 3...
Intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul pana se spumeaza si se formeaza o crema. Apoi se adauga uleiul treptat ca la maioneza pana se incorporeaza total.
La final se adauga faina amestecata cu praful de copt si se adauga esenta de vanilie/lamaie.
Compozitia se imparte in mod egal in gaurile...
1.Se mixeaza untul cu zaharul pudra.
2.Cand se spumeaza se adauga oul care e la temperatura camerei.
3.Se adauga zeama de lamaie sau esenta dupa preferinta.
4.La final se adauga faina si praful de coc si se framanta usor.
5.Se intinde o foaie pe blatul de lucru si se decupeaza diverse...
Pentru inceput vom decongela aluatul de foietaj cu circa 1 ora inainte de preparare. Apoi ne vom ocupa de mere:le spalam bine, le taiem in jumatate, le scoatem cotorul si le taiem in felii foarte subtiri.
Intr-o cratita vom aseza feliile de mere, vom presara zaharul si vom adauga zeama de...
Smile cake pops
Se ia un blat de tort si sa marunteste foarte bine. Se adauga apoi crema mascarpone si se omogenizeaza compozitia. Apoi se formeaza bile de aceeasi dimensiune care se introduc la congelator pentru 30 min. Se topeste in bain-marie ciocolata alba si se adauga colorant dupa preferinta. Se...
Cheesecake cu Mascarpone si Oreo
Se pregatește o tava rotunda de tort cu fund detașabil (Ø= 20 cm) și se imbraca cu folie alimentara. Se marunțesc pe rand biscuiții (intai biscuitii Oreo) cu blenderul și se topește untul o jumatate de minut la microunde, dupa care untul racit se adauga peste...
Dovlecei cu carne si crema de cocos
Pentru inceput vom spala dovleceii sub jet de apă,ii curatam de coaja, îii taiem in jumătăţi, îi scobim şi îi lasam la scurs. Intr-o cratita se pune orezul la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj,apoi cand orezul este aproape fiert se da...
Faguri cu dulceata de cirese
Se mixeaza bine ouale impreuna cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand indulcitorul Green Sugar, vanilia, uleiul, laptele, amoniacul si la sfarsit faina. Se ia cate o lingurita din compozitie, si se pune in presa sdupa care se coc aproximativ 5 minute. La final se lipesc 2 cate 2...
Tort Minnie Mouse
Pregatirea blaturilor: Se bat ouale intregi cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce compozitia isi tripleaza volumul. Se adauga uleiul si esenta, iar apoi se incorporeaza si faina amestecand cu ajutorul unei spatule de silicon cu miscari circulare de...
Rulouri pizza din foi Yufka
Se deschide pachetul de foi de placinta proaspete si se intinde pe o planseta taiat in patratele. Se suprapun cate 2-3 patrate unse cu ulei unele peste altele,iar apoi se pune oul batut amestecat cu branza si condimente si se aseaza cate o felie de muschi file...
Margarete (macarons fals)
Intr-un bol se mixeaza cele 2 oua intregi cu zaharul vanilinat,apoi zaharul pudra cernut se pune peste oua in 3 reprize si se mixeaza foarte bine aproximativ 20 minute pana se topeste tot zaharul. Cand zaharul s-a topit se pune faina si se amesteca ca la macarons cu...
Eclere false
Scobim piscoturile cu o linguriță. Crema Punem 300-350 ml lapte la fiert. Galbenusurile le frecam cu zahărul, zahărul vanilat/esenta de vanilie si amidonul. Treptat adăugăm laptele rămas, omogenizam bine.Cand laptele a inceput sa fiarbă, adăugăm compozitia de galbenusuri si...
Smoothie in 3 culori
Se mixeaza la blender fructele separat, apoi se aseaza in pahar in straturi. Se decoreaza cu frunze de menta proaspata.
Sushi cu legume
Intr-o o oala se pune 1 parte orez si 2 parti apa si se fierbe respectand tehnica fierberii orezului. Cat timp fierbe orezul vom pregati un otet de orez care il vom amesteca apoi cu orezul fiert. Acest otet de orez se pregateste astfel: intr-o cratita se pune la fiert 50 ml...
Chec tigrat
Pentru inceput vom separa galbenusuri de albus si vom bate albusurile spuma tare cu jumatate din cantitatea de zahar(125 g). Separat,galbenusurile le frecam cu restul de zahar pana cand acesta se topeste.Apoi incorporam uleiul ca la maioneza si adaugam si esenta de vanilie....
Jeleu cu menta si lime
Vom amesteca intr-un vas 200 ml apa impreuna cu zaharul. Se lasă la foc mic, pana cand se topeste bine zaharul. Vom adauga frunzele de menta si le lasam aproximativ 10 minute. Apoi vom strecura intr-un vas curat, vom reincalzi la foc mic şi vom adauga gelatina. Vom amesteca pana...
Mic dejun la canita
Intr-o cana se pun 4 linguri de faina, 1 lingura de cacao, 4 linguri de zahar si 1/2 lingurita de praf de copt. Se amesteca foarte bine ingredientele uscate, dupa care se adauga oul. Se amesteca din nou, pana cand intreaga compozitie s-a omogenizat; se adauga,apoi 3 linguri de ulei si 3...
Briose cu mascarpone
Intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul pana se spumeaza si se formeaza o crema. Apoi se adauga uleiul treptat ca la maioneza pana se incorporeaza total. La final se adauga faina amestecata cu praful de copt si se adauga esenta de vanilie/lamaie. Compozitia se imparte in mod egal in gaurile...
Biscuiti cu unt decorati
1.Se mixeaza untul cu zaharul pudra. 2.Cand se spumeaza se adauga oul care e la temperatura camerei. 3.Se adauga zeama de lamaie sau esenta dupa preferinta. 4.La final se adauga faina si praful de coc si se framanta usor. 5.Se intinde o foaie pe blatul de lucru si se decupeaza diverse...
Trandafirasi cu mere
Pentru inceput vom decongela aluatul de foietaj cu circa 1 ora inainte de preparare. Apoi ne vom ocupa de mere:le spalam bine, le taiem in jumatate, le scoatem cotorul si le taiem in felii foarte subtiri. Intr-o cratita vom aseza feliile de mere, vom presara zaharul si vom adauga zeama de...