publicat la 09.02.2013
publicat la 21.01.2013
publicat la 18.01.2013
Ești un artist, îți place să redecorezi, dar cei din familie se plâng tot mai des că descoperă obiecte pierdute în acvariul peștilor, cărți in frigider și tacâmuri în șifoier. Poate e timpul să îți temperezi un pic elanul artistic.
Bucataras.ro
[email protected]
Minichec cu nuca
Separam oualele, galbenusurile le amestecam cu uleiul (ca la maioneza) si zeama de lamaie Albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul dupa care adaugam compozitia de galbenusuri cate un pic amestecand continuu Adaugam faina in ploaie cu praful de copt, esenta de vanilie si nuca macinata...
Tocana de fasole neagra
Se alege bine fasolea, se spala si se pune la fiert. Aveti grija ca sa nu aveti probleme cu stomacelul se schimba apa de 3 ori Pana fierbe fasolea se taie legumele marunt si se calesc un pic in 2 linguri de ulei Cand e aproape fiarta se pun legumele calite peste fasole si se lasa pana...
Snitele de pui cu usturoi
Se taie felii pieptul si se bate cu ciocanul de bucatarie Oualele se bat bine cu sare,piper si usturoiul granulat dupa care adaugam si faina(e posibil sa nu trebuiasca toata faina),pana se formeaza ca o crema de groasa. Se pune uleiul la incins,dam bucatile de carne prin compozitia de oua...
Prajitura cu felii de cozonac
Se taie cozonacul felii si se aseaza in tava (sau resturile care v-au mai ramas) Din 100 ml de apa si 2 linguri de zahar si esenta de rom facem un sirop si insiropam cozonacul. Laptele se pune la foc impreuna cu zaharul, cand este fiert adaugam budinca si crema de ciocolata, amestecam bine...
Mic dejun cu rotite de cascaval
Cascavalul se taie rotite se da prin oul batut cu sare si piper dupa care se tavalesc prin pesmet, se prajesc in ulei incins Separat se prajeste oul si se presara sare pe el.
Crenvusti in aluat
Se cerne faina si se toarna intr-un vas,peste ea se adauga sarea,oualele,praful de copt si laptele caldut.Se amesteca toate foarte bine pana se formeaza un aluat ca pentru gogosi. Se intinde o foaie suptire,se taie cremvustii pe lungime dar nu de tot sa nu se desfaca in doua doar un pic si se...
Coltunasi cu carne
ALUATUL: faina se cerne si se amesteca cu praful de copt, se adauga oualele, sarea si la final laptele caldut. Se framanta bine si se lasa 10 minute la omogenizat. UMPLUTURA: se taie ceapa marunt si ardeiul si se calesc cu un pic de ulei de masline. Se lasa la racit si se adauga carnea,...
Tort cu portocale
Laptele se pune pe foc (la incet), oualele se separa, galbenusurile se amesteca cu zaharul, budinca si gelatina. Se amesteca bine si se adauga peste lapte. Se lasa pe foc amestecand continuu pana se obtine o crema un pic grosuta dupa care se lasa la racit. Se rade coaja a doua portocale si se...