publicat la 17.01.2014
publicat la 17.01.2014
publicat la 17.01.2014
Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Bucataras.ro
[email protected]
Raffaello
Untul moale se amesteca cu toate celelalte ingrediente: zaharul pudra, laptele praf, nuca de cocos si vanilia. Se formeaza bilute in mijlocul carora se introduce o aluna. Se tavalesc prin nuca de cocos. Se pastreaza la rece pana cand se servesc.
Boccacio
Blatul Se freaca bine zaharul pudra cu galbenusurile si apa. Se adauga nuca macinata si faina amestecata cu praful de copt. Separat albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se amesteca cele 2 compozitii incorporand treptat albusurile spuma si se toarna intr-o forma rotunda unsa cu...
Croissant cu ciocolata
Aluatul foietaj se dezgheata in frigider. Se intinde pe masa de lucru si se taie in forma de triunghiuri. Pe fiecare triunghi se pune ciocolata maruntita (circa 1 lingurita). Se coc in cuptorul preincalzit pana devin aurii.
Prajitura "Blana de urs"
Se separa ouale. Galbenusurile se freaca cu zaharul si apa apana devine o crema. Se adauga faina cernuta si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se amesteca usor cu compozitia de mai sus. Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina. Se...
Prajitura cu gratii
Aluatul Se freaca faina cu untul adaugand rand pe rand si celelalte ingrediente. Aluatul obtinut se da la rece 1 ora si apoi se imparte in 2 parti egale. Umplutura Galbenusurile se freaca cu zaharul, coaja si zeama de lamaie precum si nuca macinata. Separat albusurile se bat...
Prajitura cu mac
Grisul se pune la inmuiat cu laptele cald o jumatate de ora. Ouale se bat tare, se adauga treptat uleiul, zaharul, macul si grisul impreuna cu laptele. Totodata se adauga si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se amesteca pana devine o compozitie omogena. Se toarna in tava unsa cu ulei...
Prajitura ungureasca
Pentru foaie se amesteca bine zaharul, oul, untul, smantana si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. Se adauga apoi faina. Se intinde o foaie si se pune in tava pe hartie de copt. Peste foaia se intinde gemul in strat subtire. Pentru crema se separa albusurile de...
Gogale
Biscuitii se macina cu robotul. Se pun intr-un vas incapator. Peste se adauga zaharul cacaua, nuca macinata, romul si oul. Separat margarina se topeste si se toarna peste compozitia de mai sus. (In cazul in care compozitia nu este destul de umeda pentru a forma bilutele se poate adauga...
Prajitura cu foi Lica si Nutella
Cele 200 gr. unt se freaca bine cu 200 gr. zahar pudra. Se adauga galbenusul, nuca de cocos si laptele praf (nedizolvat). Se aseaza o foaie de napolitana deasupra compizitia cu nuca de cocos, alta foaie si peste aceasta Nutela. Deasupra cremei de ciocolata se aseaza ultima foaie de...
Briose
Intr-un vas incapator se pun mai intai toate ingredientele uscate si se amesteca. Apoi se adauga ingredientele lichide si se amesteca din nou pana se incorporeaza. Se pun in tavile de briose in care am pus in prealabil cupele din hartie. Se coc in cuptorul incalzit in prealabil circa 20 de...
Pricomigdale
Migdalele se prajesc putin in cuptorul incins, amestecand din cand in cand. Se scot se racesc si se macina prin masina de nuca. Albusurile se amesteca cu migdalele macinate si se mixeaza adaugand putin cate putin din zaharul pudra. Cand spuma s-a intarit se adauga vanilia si esenta de migdale....
Foi Lica (reteta mamei)
Margarina se pune lintr-o cratita impreuna cu 1 cana de zahar, cele 3 oua intregi. Toate se pun pe aragaz la foc mic (altfel ouale se vor transforma in omleta). Se amesteca mereu pana se ingroasa compozitia apoi se adauga nucile taiate. Intr-o alta craticioara se pune si cealalta cana de...
Rulada Moni
Laptele se pune la incazit cu zaharul si cacaua si se lasa pana da intr-un clocot apoi se lasa sa se raceasca. Separat biscuitii se macina fin peste care se adauga compozitia de lapte care s-a racit. Se amesteca bine. Separat untul se freaca bine cu zaharul pudra si se pune apoi si nuca de...
Tort de 3 ani
Blat Se separa ouale. Galbenusurile impreuna cu zaharul pudra, apa si un praf de sare se mixeaza pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema pufoasa. Se adauga apoi faina cernuta si praful de copt stins cu putin otet sau zeama de lamaie. Separat se bat albusurile spuma tare (sa se tina...
Placinta cu mere
Se amesteca margarina, apa minerala, praful de copt stins si faina. Se framanta un aluat care se da la rece pentru 2 ore. Intre timp facem umplutura de mere rase la care adaugam zahar, zahar vanilat, scortisoara. Scoatem aluatul de la rece si intindem 2 foi. Asezam o foaie intr-o tava peste...
Placinta cu branza dulce si stafide
Se amesteca untura cu ouale zaharul, amoniacul stins in cele 12 linguri de lapte. Se adauga faina si se framanta in continuare. Se da aluatul la rece pentru circa 2 ore. Intre timp se pregateste umplutura de branza. Se pune branza intr-un castron, se adauga ouale, stafidele...
Savarine
Se face intai maiaua. Drojdia se amesteca cu 1 lingura de zahar , lapte cald si 50 gr. faina si se lasa la crescut. In 100 ml lapte cald se dizolva 150 gr. zahar si 1 plic de zahar vanilat. Intr-un vas se pun faina, galbenusurile, maiaua crescuta si laptele caldut amestecat cu zaharul. Se...
Cum se face coliva
Cum se face coliva. Arpacasul se spala de 9 ori, in 9 ape, ca sa nu se lipesca si se pune la fiert cu 3 litri de apa. Se fierbe cu capacul pus pe oala. Cand a inflorit (adica e fiert bine) se da capacul jos si se adauga 1 lingurita rasa de sare si se lasa sa mai fiarba pana se evapora toata...
Prajitura cu prune
Se separa albusurile de galbenusuri. Din 100 ml apa si zahar se face un sirop fierbinte. Albusurile cu sarea si zaharul vanilat se bat spuma tare. Peste spuma se toarna siropul si se omogenizeaza pana devine lucioasa, apoi se incorporeaza galbenusurile amestecate bine, in prealabil, cu uleiul....