Numa' bun de pus pe masa
Ce mâncau dacii?
Data:08.09.2015Alimentaţia Europei antice era împărţită în două lumi distincte şi aproape radical... articol complet
Salată grecească de vinete şi ardei copţi
Data:12.07.2015Nimic nu subliniează mai intens (şi mai plăcut!) faptul că afară e vară decât mirosul de... articol complet
Ce să mănânci când bei
Data:21.05.2015Un proverb de birt din Ardeal spune să nu-ţi mănânci banii de băutură. Noi zicem să-i... articol complet
7 alimente nesănătoase care nu sunt chiar aşa de nesănătoase
Data:07.05.2015Un articol în Salon.com ne prezintă 7 alimente nesănătoase care n-ar fi chiar aşa... articol complet
Macrou cu curry la cuptor
Data:24.04.2015Unul dintre cei mai populari peşti albaştri, bogaţi în grăsimi sănătoase şi Omega 3,... articol complet
Cafea rece cu lapte
Data:21.04.2015Băutură de vară prin definiţie, de plajă sau de iarbă verde, cafeaua rece cu lapte nu e o... articol complet
Chiftele de post
Data:18.03.2015Chiftelele de post reprezintă punctul de plecare pentru multe alte reţete fără carne... articol complet
Tiramisu de post
Data:07.03.2015După multă căutări şi încercări am găsit desertul de post perfect: tiramisú. Atât de... articol complet
Cum să refolosim resturile de mâncare
Data:01.03.2015Ţările occidentale aruncă între 25 şi 40%% din mâncare la gunoi, sub formă de ingrediente... articol complet
Paté de avocado cu iaurt
Data:15.02.2015Acest peseudo-pateu lacto-vegetarian este mai degrabă o cremă crudă (negătită)... articol complet
La ce temperatură se bea vinul
Data:28.01.2015Toată lumea ştie că, în teorie, vinul roşu se serveşte la “temperatura... articol complet
Mini-tarte cu legume
Data:13.01.2015O reţetă excelentă pentru micul dejun sau pentru un aperitiv elegant. În fond e un sufleu... articol complet
Cea mai bună maioneză de post
Data:04.12.2014Am încercat cam toate variantele de maioneză de post (fără ou), de la cea din cartofi până... articol complet
Pizza cu brânză
Data:25.11.2014O pizza simplă, pe gustul iubitorilor de brânzeturi, ideală pentru momentele în care sunteţi... articol complet
Ce mai e românesc în bucătăria românească?
Data:14.11.2014Ah, cum mai revine neastîmpărata noastră foame de a defini ce este şi ce nu este bucătăria... articol complet
Spaghetti cu feta, dovlecel şi usturoi
Data:13.11.2014Deşi pastele sunt cele mai iubite pe pământ italian, grecii nu se lasă mai prejos când e... articol complet
Mămăliga perfectă
Data:20.10.2014Sigur că nu există mămăliga perfectă, că totul depinde o mulţime de factori, de la... articol complet
Cum se desface rodia
Data:16.10.2014Unică prin calităţile ei, în special prin formă şi conţinutul de antioxidanţi, rodia este... articol complet
Porc în sos de gutui
Data:14.10.2014Din nou, carnea de porc se combină minunat cu sosurile fructate şi acide care îi scot în... articol complet
Peşte spadă la grătar
Data:08.10.2014Peştele spadă este unul dintre puţinii peşti (alături de rechin) care se pretează la a fi... articol complet