publicat la 22.06.2012
publicat la 21.06.2012
publicat la 14.06.2012
Să nu repeţi povestea de data trecută, când ai înghiţit un borcan întreg de ardei iuţi şi ţi s-a părut că totul devine albastru. Noi te-am prevenit, tu faci ce vrei.
Bucataras.ro
[email protected]
Barbecue Rub (eu ii zic crusta barbecue pt gratar)
o lingurita boia dulce o lingurita sare o lingurita piper negru macinat o lingura ceapa deshidratata pudra o lingurita chimen macinat se amesteca condimentele si se imbraca feliile de carne pentru gratar
Harissa
12 ardei iuti rosii uscati o lingurita seminte de coriandru prajite 2 lingurite seminte de chimen 2 catei de usturoi 1/2lingurita sare 4-6 linguri ulei de masline Este un amestec de condimente pe baza de chili, folosit cu precadere in bucataria...
Kammun-Cumin-Chimion
Provine din Egipt,acum crescind in majoritatea tarilor calde in special India,Africa de N,China si America.Specia insa este asociata in special cu Marocul ,unde este foarte des intilnit in restaurantele de pe strazile ,,medinei,,....
Sofranul-crocus sativus
Provine din familia Iridaceae si este stigmatul uscat al florii de Crocus sofran.De ce este cel mai scump condiment din lume ,o sa ma intrebati ?pai sa vedeti ca pentru jumatate de kg de sofran este nevoie de 75000 mii de flori sau 225000 stigmate culese cu mina.Deci va puteti inchipui ce il face...
Turmeric,curcum
Curcuma este un condiment antic, originar din Asia de Sud Est, folosit din antichitate ca vopsea si condiment. Este cultivată în principal în Bengal, China, Taiwan, Sri Lanka, Java. Peru. Australia şi Indiile de Vest. Acesta este încă folosit în ritualuri...