Toamna07

1

Bucataras
incepator

Oltenita

Bucataras din 27.04.2012

RETETE203
PRIETENI122
Retete

Dovlecei umpluti cu orez,branza si cascaval

In Mancaruri de legume la 23 Iun 2015

Incingem cuptorul. Taiem dovleceii in doua pe lung, apoi Ii scobim de miez cu ajutorul unei linguri. Miezul se pastreaza! Presaram sare si piper si Ii coacem cu scobitura in sus, intr-o tava, pentru 15 minute. In acest timp vom pregati umplutura : Intr-o tigaie incingem putin ulei si...

Briose cu iaurt si nectarine

In Prajituri la 13 Iun 2015

Cu ajutorul mixerului vom bate ouale cu zaharul si untul moale pama obtinem o crema omogena. Adaugam iaurtul si esenta de vanilie.Dupa ce s-a incorporat,presaram faina cernuta cu praful de copt si amestecam la viteza mica. Turnam compozitia astfel obtinuta in formele de briosa tapetata cu...

Inghetata de capsuni

In Dulciuri la 3 Iun 2015

Mixam galbenusurile cu zaharul intr-o craticioara, pana devin crema. Adugam laptele si omogenizam. Punem acest vas pe foc mic si amestecam continuu pana se ingroasa.Cand s-a ingrosat o dam deoparte si o lasam sa se raceasca bine. Capsunile spalate si uscate le pasam pana devin un piure, la...

Sirop de soc

In Sirop / Compot la 18 Mai 2015

Am scufundat florile de soc intr-un vas cu apa,apoi am trecut cu degetele usor prin floare,ca si cum as fi trecut cu degetele prin par,ca sa obtin doar floricelele mici albe.Pe astea le vom pretui. Fierb 5 litri de apa,las sa clocoteasca.Torn apa clocotita peste florile de soc si le acopar cu...

Pizza cu prosciutto crudo ( blat,sos,toping)

In Pizza la 10 Mai 2015

Ingrediente si mod de preparare blat de pizza pentru doua tavi mari : Cu un mixer pentru aluat,amestecati 500 g de faina alba cu 7 g de drojdie uscata, 1 lingurita de sare de mare fina si 100 ml de apa calda. Adaugati treptat mai multa apa (pana la 150 ml), pana cand aluatul devine omogen....

Chiftelute de pui umplute cu ciuperci fripte

In Mancaruri cu carne la 27 Apr 2015

Ciupercile le vom frige intr-o tigaie asezonate cu sare si piper. Le scurgem de zeama si le lasam sa se raceasca. Carnea tocata o vom amesteca cu: morcovul si cartoful razuiti si storsi bine, ouale, verdeturile tocate, ceapa si usturoiul. Asezonam dupa gust cu sare si piper. Din compozitia...

Rulada din carne tocata umpluta cu legume

In Porc la 20 Apr 2015

Amestecam carnea tocata cu ouale,patrunjelul tocat si restul ingredientelor, o asezonam. Pe o folie de aluminiu sau hartie de copt presarata cu pesmet, intindem compozitia de carne,pe care o apasam bine sa nu se desfaca. Presaram legumele colorate deasupra .Tinem de capatul foliei si rulam.O...

Pariziene cu gem

In Dulciuri la 26 Mar 2015

Toate ingredientele vor fi pastrate la temperatura camerei ! Intr-un castron mare vom cerne faina . In alt vas vom freca drojdia cu 3 linguri de lapte si 1 lingurita de zahar.Lasam sa activeze drojdia si o adaugam peste faina.Amestecam putin.Adaugam untul, ouale,laptele cald amestecat cu zahar...

Ciocolata Bounty

In Dulciuri la 19 Mar 2015

Intr-o craticiora, punem 200 ml smantana lichida (frisca lichida, lapte condensat), 4 linguri zahar si 2 linguri de unt gras sau margarina. Asezam vasul pe aragaz si lasam pana se dizolva zaharul. Dam la o parte de pe foc si adaugam 200 g nuca de cocos. Amestecam energic si intindem...

Cartofi cu varza de Bruxelles

In Mancaruri cu carne la 12 Mar 2015

Incingem cuptorul la 180 de grade. Pregatim o tava mare pentru cuptor. Cartofii curatati si spalati se taie in bucati mari,apoi se asezoneaza cu sare,piper,rozmarin si se stropesc cu ulei de masline.Ii intindem in tava .Zdrobim cateii de usturoi cu lama la cutit si se pun in tava printre...

Tort cu crema de ciocolata alba,ganache de ciocolata si cirese

In Torturi la 7 Mar 2015

Mod de preparare blat : Faina o amestecam cu cacaua si praful de copt - le cernem - . Am mixat ouale intregi cu zaharul pana si-au triplat volumul .Luam o paleta si incepem sa incorporam ingredientele uscate si cernute,foarte incet, sa nu scoatem aerul din oua.Amestecam de jos in sus. Turnam...

Pulpe de rata cu orez cremos in lapte de cocos si legume asiatice

In Rata la 16 Feb 2015

Pulpele de rata le vom frige intr-o tigaie neaderenta si bine incinsa timp de 4 minute pe ambele parti . Acum ,le presaram cu sare si piper. Le dam la cuptor incins timp de 20 de minute. Le scoatem din cuptor si le lasam sa se odihneasca cel putin 5 minute. In timp ce se fac pulpele,fierbem...

Musaca apetisanta gratinata cu sos si cascaval

In Mancaruri cu carne la 14 Feb 2015

Intr-o cratita, vom incinge putin ulei si vom cali ceapa presarata cu putina sare.Adaugam carnea tocata si continuam calirea pana cand se inmoaie.Adaugam sare,piper si cimbru.O dam la o parte de pe foc si o lasam sa se raceasca bine.Scurgem surplusul de grasime. Cand este bine racita o vom...

Mancare taraneasca de gogonele murate si porc

In Mancaruri cu carne la 3 Feb 2015

Cu o seara inainte de ne apuca de gatit aceasta mancarica vom taia gogonelele murate in felii si le vom lasa in apa rece pana a doua zi.Le scurgem bine de apa sarata . Acum, vom pune feliile de gogonele la fiert intr-o oala cu apa .Le fierbem pentru 30-40 de minute. In acest timp vom cali...

Rulada din piept de pui cu masline si ardei

In Aperitive / Garnituri la 26 Ian 2015

Pieptul de pui fiert si racit se pune in robotul de bucatarie sau se da prin masina de tocat. Peste el adaugam untul, branza topita, sare, piper, mustar, patrunjel si amestecam bine pana se omogenizeaza. Ardeiul si maslinele taiate cubulete se pun si ele peste amestecul omogen. Amestecam si...

Vita Bourguignon

In Vita la 20 Ian 2015

Este ideal sa marinam carnea timp de 12 ore,dar daca va grabiti o vom marina macar 30 de minute. In urma acestei marinari carnea de vita se va fragezi si va prinde un gust si o culoare deosebita. Ar fi ideal sa folosim un vin de Burgundia sau Pinot Noir. Vom incepe prin a spala bucatile de...

Prajitura cu branza ricotta,frisca si mango

In Prajituri la 20 Ian 2015

Pentru ornat aveam nevoie de 250 g frisca pe care o amestecam cu 3 linguri de iaurt de fructe (mango,piersici,caise...) Mango se coace foarte bine daca il tineti doua zile inchis intr-o punga impreuna cu o banana. La fel procedez si cu avocado. Mod de preparare blat : Ouale intregi...

Pulpa de porc si carnati in sos de bere

In Porc la 16 Dec 2014

Cu o seara inainte ,sau cu cel putin 3 ore inainte,asezam fripturile in tava si le ungem cu ulei de masline,le condimentam cu sare,piper,fulgi de chilli si cimbru. Le masam usor,turnam 250 ml de bere,apoi le acoperim cu folie alimentara si le dam la rece pana a doua zi . Zdrobim cateii de...

Saratele fragede cu untura si lapte

In Aperitive / Garnituri la 12 Dec 2014

Eu le-am facut cu untura. Am cumparat osanza pe care am topit-o in ceaun .Am taiat-o cubulete si am adaugat peste ea o ceasca de apa.La foc mic ...Am obtinut o untura alba ca zapada. Buna de intins pe paine . :) Mod de preparare :  Folosim toate ingredientele reci. Am...

Tort bomba de portocale

In Torturi la 12 Dec 2014

Mod de preparare BLAT: Topim untul la bain-marie sau la cuptorul cu microunde,apoi adaugam zaharul si amestecam bine.Punem si ouale ,zeama de la cele 2 portocale. Faina se amesteca cu amidonul si se cern;le incorporam incet peste compozitia cu unt. Presaram si praful de copt . Turnam...

Tocanita de fasole cu masline

In Mancaruri de post la 30 Noi 2014

Ceapa tocata marunt am calit-o in putin ulei pana s-a inmuiat.Am pus boiaua si bulionul. Am adaugat fasolica,maslinele intepate din loc in loc cu o scobitoare,cimbrul,foile de dafin si 500 ml de zeama de unde a fiert fasolea. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba cam 10-15 minute,la foc domol....

Prajitura Cartof

In Dulciuri la 30 Noi 2014

Intr-o craticioara,punem laptele,cacaua,zaharul si ciocolata cubulete.Lasam sa dea un clocot pana cand zaharul s-a topit si restul ingredientelor s-au asezat. Cand s-a racorit, adaugam esenta de rom. Macinam fursecurile,biscuitii si nucile . Peste ele punem fructele confiate taiate marunt sau...

Foi fragede cu miere si crema de ciocolata, nuca si rom

In Prajituri la 30 Sep 2014

Mod de preparare foi:    Intr-un castron mixam ouale cu zaharul pana se dizolva apoi adaugam, pe rand, celelalte ingrediente si amestecam bine pana obtinem un aluat legat. Acest aluat il impartim in 4 parti egale si coacem foi pe fundul unei tavi unse cu ulei sau margarina....

Dulceata de mure

In Dulceata / Gem la 4 Sep 2014

Am cumparat 2 kg de mure, din ele am devorat cam un pumn, zic. :) Restul, scapate, le-am pus intr-o cratita, intinsa, de inox si le-am  acoperit cu 1,5 kg de zahar; le-am lasat in pace cateva ore. Am asezat cratita pe foc mic si le-am lasat sa fiarba. Adunam spuma cand...

Prajitura cu rahat, gem si bezea

In Prajituri la 5 Iun 2014

Intr-un bol  amestecam toate ingredientele pentru blatul fraged,formam o coca si o impartim in doua parti egale. O parte din coca o intindem pe fundul la tava de copt unsa cu putin ulei si tapetata cu faina ( marimea 22/30 cm ). Ungem foaia cu dulceata sau gem de prune amestecat cu putina...

Pulpe de pui cu ceapa verde si ciuperci pe pat de orez basmati

In Pui la 27 Mai 2014

Pulpele de pui bine spalate,uscate,sarate si piperate le-am calit la foc iute, in 100 ml ulei, pana cand pielita a devenit crocanta.Le-am scos pe o farfurie si le-am lasat deoparte. In vasul unde am facut pulpele am pus ceapa tocata pana a inceput sa se inmoaie,a urmat-o ciupercile fara...

Ghiveci de linte

In Mancaruri de legume la 12 Mai 2014

Intr-o cratita intinsa, incingem 100 ml de ulei si calim la foc mic ceapa.Adaugam morcovii feliati si-i alergam un pic prin cratita .Punem si cartofii,adaugam 200 ml de apa si lasam la capac pana cand legumele sunt pe jumatate fierte Acum,punem lintea, ardeii copti tocati ,ciupercile...

Pateuri cu peste

In Peste la 5 Mai 2014

Intr-o tigaie, punem sa se rumeneasca pestele in putin ulei,mai mult il frigem.Cand este gata il asezonam cu sare si piper. Ouale fierte le taiem cubulete,pestele il zdrobim cu furculita,patrunjelul il tocam foarte marunt. Amestecam toate ingredientele si le stropim cu zeama de lamaie....

Pasca fara aluat

In Prajituri la 28 Apr 2014

Lamaia se da pe razatoare si se stoarce pentru a obtine zeama. Stafidele se lasa la inmuiat in putin suc de lamaie. Untul si sarea se amesteca pana ce formeaza o pasta cremoasa. Se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un castron mare, se pune branza amestecata cu stafidele si cu zeama...

Cozonaci cu stafide si rahat

In Dulciuri la 14 Apr 2014

Eu am facut doi cozonaci - am dublat cantitatile. Toate ingredientele sa fi fost pastrate la temperatura camerei !!!  Amestecam bine untul cu zaharul,esenta de vanile si ouale intr-un castron foarte mare. Adaugam faina cernuta,drojdia si un praf de sare,apoi incorporam...

Afisate 1 - 30 din 203 retete    

Postari recente

publicat la 13.06.2015

Briose cu iaurt si nectarine

publicat la 03.06.2015

Inghetata de capsuni

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Să nu repeţi povestea de data trecută, când ai înghiţit un borcan întreg de ardei iuţi şi ţi s-a părut că totul devine albastru. Noi te-am prevenit, tu faci ce vrei.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]