publicat la 05.11.2018
publicat la 28.06.2016
publicat la 02.05.2016
Iar ti-ai sarutat imaginea reflectata in oglinda. Ai nevoie permanenta de atentie si te astepti sa fi aplaudat cand intri in camera. Si inteligenta arde in tine, ce-i drept cam mocnit.
Bucataras.ro
[email protected]
Muraturi asortate
Ardeii se spala bine si se usuca si se curata de seminte. II facem cu sare mare pe interior si ii lasam o ora sa ii patrunda sarea . Dupa aceea umplem ardeii cu varza presand bine sa fie bine tasata varza, adaugam si restul legumelor, buchetele de conopida, castravetii ( eu am avut...
Zacusca de ciuperci
Eu am tocat ciupercile cu robotul dar nu le-am lasat foarte mult sa se faca pasta si le-am mai maruntit putin cu cutitul. Galbiorii si pleurotusul i-am tocat cu cutitul. Am pus in ceaunul de fonta ( vedeta mare anul acesta la zacusca ) uleiul si ceapa tocata fin cu...
Zacusca de vinete
Preparare se coc vinetele si ardeii si se curata de coaja. In ceaunul de fonta am pus uleiul si ceapa tocata marunt cu robotul si am lasat la foc mic timp de vreo 20 de minute. Dupa aceea am adaugat vinetele tocate marunt si am adaugat sare, piper, dafinul si am lasat din nou 20-25...
Zacusca cu peste
De aceasta zacusca am citit pe un forum de mamici, Mihaela ( Cosminiq pe www.desprecopii.com ) a fost cea care a postat reteta de zacusca de peste si am fost foarte curioasa de rezultat asa ca am facut o cantitate mai mica si am adaptat putin reteta. Preparare : se curata...
Varza murata/verze ca in piata la Cluj :)
Varza se taie fidelute subtiri, se freaca bine cu sare mare ( sa fie mai sarata ca o salata obisnuita ) si se amesteca cu frunze de telina taiata marunt si o lingurita de chimen. Mai avem nevoie de telina frunze, dafin, cimbru verde. Se mai poate amesteca si cu morcov dat pe razatoare...
Zarzavat pentru iarna
Se dau pe razatoare toate legumele, se amesteca cu frunzele de telina si sarea si se lasa 12 ore. Dupa aceea se pun la borcan si se pune deasupra putina aspirina ( conservant spunea reteta eu aspirina am pus la toate si nu am avut probleme) . Grija mare la gatit ca este foarte sarat,...
Castraveti murati reteta casei
Preparare: ce este mai deosebit la aceasta reteta este procedeul de oparite al castravetilor si lasare a lor in aceasta apa timp de 24 de ore. La un litru pe apa punem o lingura de sare si o lasam sa clocoteasca.Cand clocoteste apa o turnam peste castravetii asezati intr-un vas care...
Ardei cu varza
Varza se taie marunt si se amesteca cu sare, o lingurita de chimen, cateva frunze de telina taiata marunt putin marara si se lasa asa o ora. Ardeii se spala bine si se usuca si se curata de seminte. II facem cu sare mare pe interior si ii lasam o ora sa ii patrunda sarea....
Castraveti bulgaresti reteta
Preparare: se cladesc castravetii in borcane, incepand cu un strat de marar uscat pe fundul borcanului , printre ei intercalam rondelele de morcovi si ceapa taiata solzisori, cate o foaie de dafin . La final am adaugat o lingurita de amestec de condimente pentru muraturi, o lingurita si...
Salata de gogonele cu zucchini/dovlecei/bostanei
Se taie rondele gogonelele si zucchini iar ceapa solzisori. Intr-un vas nemetalic se amesteca gogonelele cu zucchini si ceapa, punem cateva fire de cimbru verde printre ele si 2 linguri de sare mare si le lasam asa cateva ore. Dupa aceea se cladesc in borcane incepand cu un...
Conopida cu ardei capia
Se cladesc in borcane incepand cu un strat de cimbru uscat si frunze de telina, punem apoi conopida si ardeii, mai alternam cu telina si cimbru, putin marar verde si cate o frunza de dafin, apoi iar conopida si ardei si terminam iar cu frunze. In fiecare borcan punem si...
Cuburi de legume
Eu am cumparat toate legumele bio pentru acest amestec, am profitat ca am gasit la piata la raionul bio si stiam ca nu ma va dezamagi gustul. Am taiat rondele morcovul si pastranacul si telina julienne si le-am pus la fiert in aburi pentru...
Cuburi de patrunjel
Preparare: spalam bine si alegem patrunjelul. Intr-un vas cu apa clocotita aruncam patrunjelul ales si il amestecam in apa pret de cateva clipe. In strecuram apoi repede si il punem in apa rece ( preferabil cu cuburi de greata in ea, ii potenteaza gustul si ii mentine aspectul...
Vegeta naturala
Am mixat bine cu minirobotul meu toate legumele si le-am amestecat intr-un vas mai mare cu sare( aproximativ 3 linguri ) si 2 linguri de ierburi aromate uscate. Mi-au iesit trei borcanele mici ca si cel din imagine pe care le voi pastra la frigider ca sa fiu sigura ca...