” Replicile copiilor sunt mai bune decat bancurile. De departe lumea lor e mult mai plină de culoare și mai veselă! ”
La ce foloseste steagul?
Steagul folosește, că atunci când veneau turcii peste noi, ei nu stiau...
Conform unor studii de dată recentă, studii realizate pe baza unor teste efectuate pe 18 produse ale căror rezultate au apărut într-un articol din 18 ianuarie 2019, în cunoscutul ziar francez ”Le Monde”, unele forme din silicon, sau din metal antiaderent...
Ouăle, brânzeturile, produsele de patiserie sunt alimente pe care unii cred că e bine să le evităm, din cauza colesterolului. Cu toate acestea, ouăle nu au atâtea calorii, pe cât se crede: 60 kilocalorii/gălbenuș și 20 kilocalorii/albuș. Desigur, ouăle...
Toată lumea este de acord că e recomandabil să mâncăm legume de cel puțin două ori pe zi, dar puțini dintre noi le asociază cu preparatele dulci. În opinia majoritară, legumele sunt ingredientele preparatelor sărate, dar iată că, încet-încet, ele...
De câtva timp, în restaurante putem mânca focaccia și unele gospodine fac acasă această pâine italiană specială, înrudită cu pizza, apărută destul de târziu la noi.
Foccacia a apărut încă din antichitate, când se numea „panis...
Cartofii noștri cei de toate zilele au o istorie relativ scurtă în Europa, unde au fost aduși abia după 1530, când spaniolii l-au descoperit în Peru și l-au adus în Spania.
Așadar, în Europa, cartoful a fost adus de exploratorii spanioli și a fost, la...
Moda alimentară este despre ingrediente pe care este „cool” să le folosești, în toate preparatele, ca să dai bine în fața altora (cum este de exemplu uleiul de măsline, mascarpone – care a ajuns să fie și în înghețată!- condimente de sorginte...
În ultimul timp au apărut promoții tentante în supermarketuri la grepfrut, probabil din cauza căldurii care va aduce în curând în piețe fructele locului, mai tentante pentru români. Și pentru că nu putem refuza asemenea oferte, mi-am amintit argumentele...
Pasteurizarea este un procedeu de sterilizare a produselor alimentare inventat de cel care i-a dat și numele, Louis Pasteur, biolog, chimist și microbiolog francez renumit. Pentru contribuțiile sale la dezvoltarea microbiologiei, Louis Pasteur a fost supranumit "părintele...
Copiii spun lucruri amuzante (2)
Ce este ministrul? -Ministru e un om care st ă pe scaun ș i le spune la al ț ii s ă facă cerere. (7 ani) -Ministru...
Copiii spun lucruri amuzante
” Replicile copiilor sunt mai bune decat bancurile. De departe lumea lor e mult mai plină de culoare și mai veselă! ” La ce foloseste steagul? Steagul folosește, că atunci când veneau turcii peste noi, ei nu stiau...
Pericolul din formele de silicon
Conform unor studii de dată recentă, studii realizate pe baza unor teste efectuate pe 18 produse ale căror rezultate au apărut într-un articol din 18 ianuarie 2019, în cunoscutul ziar francez ”Le Monde”, unele forme din silicon, sau din metal antiaderent...
Consumul de ouă
Ouăle, brânzeturile, produsele de patiserie sunt alimente pe care unii cred că e bine să le evităm, din cauza colesterolului. Cu toate acestea, ouăle nu au atâtea calorii, pe cât se crede: 60 kilocalorii/gălbenuș și 20 kilocalorii/albuș. Desigur, ouăle...
Legumele în patiserie
Toată lumea este de acord că e recomandabil să mâncăm legume de cel puțin două ori pe zi, dar puțini dintre noi le asociază cu preparatele dulci. În opinia majoritară, legumele sunt ingredientele preparatelor sărate, dar iată că, încet-încet, ele...
Focaccia, pâinea italiană, origini și variante
De câtva timp, în restaurante putem mânca focaccia și unele gospodine fac acasă această pâine italiană specială, înrudită cu pizza, apărută destul de târziu la noi. Foccacia a apărut încă din antichitate, când se numea „panis...
Cartofii cei de toate zilele...
Cartofii noștri cei de toate zilele au o istorie relativ scurtă în Europa, unde au fost aduși abia după 1530, când spaniolii l-au descoperit în Peru și l-au adus în Spania. Așadar, în Europa, cartoful a fost adus de exploratorii spanioli și a fost, la...
Fobia glutenului
Moda alimentară este despre ingrediente pe care este „cool” să le folosești, în toate preparatele, ca să dai bine în fața altora (cum este de exemplu uleiul de măsline, mascarpone – care a ajuns să fie și în înghețată!- condimente de sorginte...
Binefacerile consumului de grepfrut (grape-fruit)
În ultimul timp au apărut promoții tentante în supermarketuri la grepfrut, probabil din cauza căldurii care va aduce în curând în piețe fructele locului, mai tentante pentru români. Și pentru că nu putem refuza asemenea oferte, mi-am amintit argumentele...
156 de ani de la descoperirea pasteurizării
Pasteurizarea este un procedeu de sterilizare a produselor alimentare inventat de cel care i-a dat și numele, Louis Pasteur, biolog, chimist și microbiolog francez renumit. Pentru contribuțiile sale la dezvoltarea microbiologiei, Louis Pasteur a fost supranumit "părintele...