Aluat:
Untul, untura solida, oul, putin piper macinat, putina sare, putin busuioc uscat, putin maghiran uscat si putin oregano uscat se pun intr-un castron. Se cerne treptat faina peste ele, se amesteca si se framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana. Se formeaza o bila, care se...
Pastrama si costita se clatesc cu apa si se taie in felii groase. Se calesc intr-o cratita in ulei cu putina sare si putin piper negru macinat.
Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt.
Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare.
Ardeiul gras se...
Varza se spala si se taie fasii subtiri.
Ardeiul se curata de seminte, se spala si se in taie bucati lungi si subtiri.
Telina se curata, se spala si se taie in bucati mici.
Castravetele se curata de coaja, se spala si taie in felii groase.
Morcovul se curata de coaja, se spala si se...
Se pun apa, uleiul si sarea la foc intr-o cratita.
Tecilor li se indeparteaza moatele si se spala. Se lasa intregi sau se rup pe jumatate.
Cand apa da in clocote se pun tecile in ea si se fierb pana cand se inmoaie. Se lasa sa se racoreasca.
Se curata usturoiul, se spala si se zdrobeste...
Se curata ceapa de foi si se spala.
Se taie ardeiul pe jumatate, se curata de seminte si se spala.
Se curata morcovul de coaja si se spala.
Aceste trei legume se pun intr-o cratita la fiert in apa cu ulei si putina sare. Se clocotesc timp de 10-15 minute.
Se indeparteaza moatele...
Se taie varza marunt si se freaca cu sare. Se taie ardeiul si se adauga peste ea.
Intr-un tuciulet se pune uleiul la incins, dupa care se adauga varza cu ardeiul. Se lasa asa 10-15 minute, amestecand din cand in cand, apoi se adauga apa. Cand aceasta incepe sa fiarba, se adauga...
Tarta cu branza, spanac si leurda
Aluat: Untul, untura solida, oul, putin piper macinat, putina sare, putin busuioc uscat, putin maghiran uscat si putin oregano uscat se pun intr-un castron. Se cerne treptat faina peste ele, se amesteca si se framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana. Se formeaza o bila, care se...
Mancare de mazare cu costita afumata si pastrama de porc
Pastrama si costita se clatesc cu apa si se taie in felii groase. Se calesc intr-o cratita in ulei cu putina sare si putin piper negru macinat. Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare. Ardeiul gras se...
Ghiveci de legume
Varza se spala si se taie fasii subtiri. Ardeiul se curata de seminte, se spala si se in taie bucati lungi si subtiri. Telina se curata, se spala si se taie in bucati mici. Castravetele se curata de coaja, se spala si taie in felii groase. Morcovul se curata de coaja, se spala si se...
Teci cu usturoi
Se pun apa, uleiul si sarea la foc intr-o cratita. Tecilor li se indeparteaza moatele si se spala. Se lasa intregi sau se rup pe jumatate. Cand apa da in clocote se pun tecile in ea si se fierb pana cand se inmoaie. Se lasa sa se racoreasca. Se curata usturoiul, se spala si se zdrobeste...
Mancare de teci cu dovlecel
Se curata ceapa de foi si se spala. Se taie ardeiul pe jumatate, se curata de seminte si se spala. Se curata morcovul de coaja si se spala. Aceste trei legume se pun intr-o cratita la fiert in apa cu ulei si putina sare. Se clocotesc timp de 10-15 minute. Se indeparteaza moatele...
Varza alba acrita cu zarzare
Se taie varza marunt si se freaca cu sare. Se taie ardeiul si se adauga peste ea. Intr-un tuciulet se pune uleiul la incins, dupa care se adauga varza cu ardeiul. Se lasa asa 10-15 minute, amestecand din cand in cand, apoi se adauga apa. Cand aceasta incepe sa fiarba, se adauga...