Curatam zarzavatul si il punem la fiert impreuna cu cateva fire de leustean. Cand legumele sunt fierte pe jumatate adaugam puiul si sarea. Cand sunt fierte legumele si carnea strecuram supa.
In supa obtinuta punem carnea si cateva bucati de morcov (daca va plac), borsul si o punem...
Fierbem carnea de porc si cand este aproape gata adaugam morcovul ras pe razatoarea mica si ceapa taiata cubulete. Fierbem 15 minute apoi adaugam si cuburile de cartofi. Adaugam sare dupa gust.
Dupa ce sunt fierti cartofii adaugam hreanul ras, cimbrul si otetul.
Servim ciorbita cu ardei...
Taiem carnea in cubulete mici si o punem la fiert. Eu am fiert-o in "oala minune" timp de 40 de minute.
Apoi adaugam ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul. Fierbem 20 de minute, apoi adaugam si restul legumelor.
Cand sunt fierte adaugam sosul de rosii si ardei, borsul...
Untul si ulei de masline se incalzesc si se adauga ceapa, pastarnacul si telina taiate cubulete. Se calesc 2-3 minute si se adauga 2 litri de apa calda. Cand incepe sa fiarba adaugam broccoli desfacut in buchetele mici, dovleceii si cartofii cubulete si sarea.Se fierb, apoi se lasa sa se...
Taiem usturoiul felii si il prajim 1 minut in unt amestecat cu ulei de masline. Adaugam dovleceii taiati feliute si cartofii taiati cuburi. Mai lasam 2 minute pe foc, apoi adaugam supa de legume calda. Daca ne grabim si nu avem supa de legume, putem folosi apa, dar adaugam 1 lingura de vegeta...
Spalam cartofii si pastarnacul si le punem la copt.
Separat facem o supa de legume (din morcovi, pastarnac, ceapa, telina).
Cand cartofii si pastarnacul sunt coapte, se decojesc si se taie cubulete. Se incinge uleiul de masline si se adauga legumele coapte. Apoi se adauga supa.Se dau in...
Ciorba alba de pui
Curatam zarzavatul si il punem la fiert impreuna cu cateva fire de leustean. Cand legumele sunt fierte pe jumatate adaugam puiul si sarea. Cand sunt fierte legumele si carnea strecuram supa. In supa obtinuta punem carnea si cateva bucati de morcov (daca va plac), borsul si o punem...
Ciorba saseasca cu hrean
Fierbem carnea de porc si cand este aproape gata adaugam morcovul ras pe razatoarea mica si ceapa taiata cubulete. Fierbem 15 minute apoi adaugam si cuburile de cartofi. Adaugam sare dupa gust. Dupa ce sunt fierti cartofii adaugam hreanul ras, cimbrul si otetul. Servim ciorbita cu ardei...
Ciorba taraneasca de vacuta
Taiem carnea in cubulete mici si o punem la fiert. Eu am fiert-o in "oala minune" timp de 40 de minute. Apoi adaugam ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul. Fierbem 20 de minute, apoi adaugam si restul legumelor. Cand sunt fierte adaugam sosul de rosii si ardei, borsul...
Supa crema de broccoli
Untul si ulei de masline se incalzesc si se adauga ceapa, pastarnacul si telina taiate cubulete. Se calesc 2-3 minute si se adauga 2 litri de apa calda. Cand incepe sa fiarba adaugam broccoli desfacut in buchetele mici, dovleceii si cartofii cubulete si sarea.Se fierb, apoi se lasa sa se...
Supa crema de usturoi
Taiem usturoiul felii si il prajim 1 minut in unt amestecat cu ulei de masline. Adaugam dovleceii taiati feliute si cartofii taiati cuburi. Mai lasam 2 minute pe foc, apoi adaugam supa de legume calda. Daca ne grabim si nu avem supa de legume, putem folosi apa, dar adaugam 1 lingura de vegeta...
Supa crema de legume coapte
Spalam cartofii si pastarnacul si le punem la copt. Separat facem o supa de legume (din morcovi, pastarnac, ceapa, telina). Cand cartofii si pastarnacul sunt coapte, se decojesc si se taie cubulete. Se incinge uleiul de masline si se adauga legumele coapte. Apoi se adauga supa.Se dau in...