Putin emotionata atunci cand i-am lansat provocarea, Ligia ne raspunde astazi intr-un stil plin de umor. Deci, zic sa-i acordam toata atentia.
Antreul
1. Sa ne prefacem ca nu ne stim aproape deloc. Asadar, cine esti si ce ai facut in ultimii 20 de ani?
Deci sa incepem cu inceputul,asa...
As vrea sa va povestesc despre un loc minunat pe care l-am descoperit in vara acestui an, in una din peregrinarile noastre prin “Romania pitoreasca”.
Cum vara e arsita mare, evadam din Bucuresti de cate ori ne ingaduie timpul, fie pentru o zi, fie pentru doua si o...
Cele mai savuroase rețete îți sunt de acum explicate pas cu pas într-o nouă colecție de cărți esențiale în orice bucătărie. Pentru că mâncarea preparată acasă e mai sănătoasă!
Nu rata cursul de gătit în 8 volume pe care Gazeta Sporturilor îl...
In Catedrala Sf Iosif din Bucuresti a avut loc ultimul concert din cadrul Turneului National Stradivarius, initiat de violonistul Alexandru Tomescu.
Nu stiu daca ati aflat, dar de cativa ani incoace, Alexandru Tomescu impreuna cu a sa vioara Stradivarius, concerteaza prin tara si ajuta la...
Acum poti sa-ti impresionezi familia cu preparate spectaculoase, usor de pregatit şi sănătoase. Noul produs Delaco Miez de Lapte este o branza alba proaspata, cu o textura fina si catifelata si o forma atragatoare. Două porţii de 75 grame de Miez de Lapte asigură 66% din doza...
Casa Fluturilor va invita in lumea minunata a acestor fiinte fragile si frumos colorate.
In curtea Muzeului de Istorie Naturala din Londra se afla un pavilion cu sute de fluturi vii, intr-un mediu care reconstituie perfect climatul lor natural : vegetatie, temperatura...
Dragele mele ciocolatoase, poftiti alaturi de mine intr-o lume delicioasa, plina de savoare si de placere...
De curand am fost la Barcelona, unde, printre altele am vizitat si Museu de la Xocolata. Data fiind pasiunea mea pentru cioco, nici ca se putea altfel. :)
Muzeul, o initiativa a...
In Roma antica se considera ca ciupercile provin din fulgerul aruncat de Jupiter in timpul furtunilor, ceea ce explica aparitia lor oarecum neasteptata, ca prin magie. In China folosirea ciupercilor dateaza de cel putin 3000-4000 de ani, atat ca hrana cat si ca medicament. De altfel, in unele...
I
Sus prin crangul adormit,
A trecut in taina mare,
De cu noapte, risipind
Siruri de margaritare
Din panere de argint,
Stol balai
De ingerasi
Cu alai
De toporasi.
Primavara, cui le dai?
Primavara, cui le lasi?
II
Se-nalta abur moale din gradina.
Pe...
V-ati uitat cu atentie vreodata la o nuca ? Ati incercat sa vedeti dincolo de coaja ei? Da, miezul seamana cu creierul uman. Uitati-va cat de bine sunt delimitate cele doua emisfere. Si stim ca nucile ajuta la functionarea creierului si regenerarea celulelor nervoase. Cativa mieji de nuca pe zi...
Interviurile Bucataras: Ligia
Putin emotionata atunci cand i-am lansat provocarea, Ligia ne raspunde astazi intr-un stil plin de umor. Deci, zic sa-i acordam toata atentia. Antreul 1. Sa ne prefacem ca nu ne stim aproape deloc. Asadar, cine esti si ce ai facut in ultimii 20 de ani? Deci sa incepem cu inceputul,asa...
Seara romaneasca la Restaurantul Rhein din Azuga, sambata 30 noiembrie
As vrea sa va povestesc despre un loc minunat pe care l-am descoperit in vara acestui an, in una din peregrinarile noastre prin “Romania pitoreasca”. Cum vara e arsita mare, evadam din Bucuresti de cate ori ne ingaduie timpul, fie pentru o zi, fie pentru doua si o...
Din 11 octombrie, Gazeta Sporturilor îți aduce colecția ”Bucătăria ilustrată”!
Cele mai savuroase rețete îți sunt de acum explicate pas cu pas într-o nouă colecție de cărți esențiale în orice bucătărie. Pentru că mâncarea preparată acasă e mai sănătoasă! Nu rata cursul de gătit în 8 volume pe care Gazeta Sporturilor îl...
Muzica si copiii
In Catedrala Sf Iosif din Bucuresti a avut loc ultimul concert din cadrul Turneului National Stradivarius, initiat de violonistul Alexandru Tomescu. Nu stiu daca ati aflat, dar de cativa ani incoace, Alexandru Tomescu impreuna cu a sa vioara Stradivarius, concerteaza prin tara si ajuta la...
Delaco Miez de Lapte – Aperitiv, gustare sau desert?
Acum poti sa-ti impresionezi familia cu preparate spectaculoase, usor de pregatit şi sănătoase. Noul produs Delaco Miez de Lapte este o branza alba proaspata, cu o textura fina si catifelata si o forma atragatoare. Două porţii de 75 grame de Miez de Lapte asigură 66% din doza...
Casa fluturilor, Londra
Casa Fluturilor va invita in lumea minunata a acestor fiinte fragile si frumos colorate. In curtea Muzeului de Istorie Naturala din Londra se afla un pavilion cu sute de fluturi vii, intr-un mediu care reconstituie perfect climatul lor natural : vegetatie, temperatura...
Povesti cu si despre ciocolata
Dragele mele ciocolatoase, poftiti alaturi de mine intr-o lume delicioasa, plina de savoare si de placere... De curand am fost la Barcelona, unde, printre altele am vizitat si Museu de la Xocolata. Data fiind pasiunea mea pentru cioco, nici ca se putea altfel. :) Muzeul, o initiativa a...
Ciupercile
In Roma antica se considera ca ciupercile provin din fulgerul aruncat de Jupiter in timpul furtunilor, ceea ce explica aparitia lor oarecum neasteptata, ca prin magie. In China folosirea ciupercilor dateaza de cel putin 3000-4000 de ani, atat ca hrana cat si ca medicament. De altfel, in unele...
Rapsodii de primavara - George Toparceanu
I Sus prin crangul adormit, A trecut in taina mare, De cu noapte, risipind Siruri de margaritare Din panere de argint, Stol balai De ingerasi Cu alai De toporasi. Primavara, cui le dai? Primavara, cui le lasi? II Se-nalta abur moale din gradina. Pe...
De prin lume adunate si-napoi la lume date
V-ati uitat cu atentie vreodata la o nuca ? Ati incercat sa vedeti dincolo de coaja ei? Da, miezul seamana cu creierul uman. Uitati-va cat de bine sunt delimitate cele doua emisfere. Si stim ca nucile ajuta la functionarea creierului si regenerarea celulelor nervoase. Cativa mieji de nuca pe zi...