Toate ingredientele pentru tarta se pun intr-un bol,untul sa fie la temperatura camerei ,si se sfarama cu mainile,continuam pana se leaga aluatul frumos.Il Formam o bila si il dam la rece in folie pt 30 minute.In acest timp incalzim cuptorul la 200 grade,intr-un castron punem ouale cu zaharul si...
Curatam tijele de rubarba si le taiem cubulete de cca 2 cm,le punem intr-un bol si punem doua linguri de zahar peste ele.Intrun bol punem galbenusurile impreuna cu zaharul si vanilia.Albusurile le punem in alt bol si le pastram pt bezea.Mixam bine galbenusurile cu zaharul apoi adaugam...
Preparam un blat de tort,intr-un bol batem albusurile spuma adaugand progresiv zaharul, cand compozitia sa racit adaugam galbenusurile mixam apoi adaugam faina si amesteca de jos in sus cu o spatula.Cand compozitia e omogena turnam intr-o tava rotunda cu diametrul de 24 cm si introduvem la...
Se topeste untul cu ciocolata la foc mic ,amestecam, punem zaharul amestecam bine si lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale intregi unul cate unul amestecam dupa fiecare iar la final adaugam faina sau amidonul si omogenizam.
Incalzim cuptorul la 180 de grade,punem compozitia intr-o...
Preparam blatul:batem albusurile cu un praf de sare,cand capata un pic de consistenta adaugam progresiv zaharul,mixam pana compozitia devine tare si lucioasa in bec d'oiseau vorba francezului(adica cioc de pasare)si apoi adaugam galbenusurile amestecand cu o spatula de sus in jos iar la final...
Facem un blat clasic de tort in felul urmator: separam albusurile de galbenusuri,albusurile se bat spuma adaugand progresiv zaharul. Cand compozitia sa intarit adaugam galbenusurile pe rand, amestecand cu o spatula de jos in sus, la final adaugam faina amestecata cu pudra de cacao amestecam de...
Preparare Reteta de ciorba ardeleneasca de porc cu tarhon si smantana
Carnea se taie cubulete si se pune la fiert in apa cu in pic de sare. Intr-o tigaie incinsa se pune un pic de ulei si se adauga morcovul ceapa si telina curatate si date pe razatoarea mare. Se calesc un...
Merele se curata de coaja se dau pe razatoarea mare si se calesc impreuna cu 4lg zahar si scortisoara, apoi se pun la scurs intr-o strecuratoare si se lasa sa se raceasca. Intr-un bol punem ouale zaharul si coaja de lamaie si mixam pana se topeste zaharul si obtinem o compozitie spumoasa....
Pregatim blatul:separam albusurile de galbenusuri, punem un praf de sare peste albusuri si mixam pana obtinem un pic de consistenta apoi continuam sa mixam adaugand zahar un cate o lingura pana obtinem o spuma tare.Punem mixerul deoparte ,cu o spatula incorporam pe rand galbenusurile iar...
Tarta cu fructe de padure
Toate ingredientele pentru tarta se pun intr-un bol,untul sa fie la temperatura camerei ,si se sfarama cu mainile,continuam pana se leaga aluatul frumos.Il Formam o bila si il dam la rece in folie pt 30 minute.In acest timp incalzim cuptorul la 200 grade,intr-un castron punem ouale cu zaharul si...
Prajitura cu rubarba
Curatam tijele de rubarba si le taiem cubulete de cca 2 cm,le punem intr-un bol si punem doua linguri de zahar peste ele.Intrun bol punem galbenusurile impreuna cu zaharul si vanilia.Albusurile le punem in alt bol si le pastram pt bezea.Mixam bine galbenusurile cu zaharul apoi adaugam...
Tort cu zmeura
Preparam un blat de tort,intr-un bol batem albusurile spuma adaugand progresiv zaharul, cand compozitia sa racit adaugam galbenusurile mixam apoi adaugam faina si amesteca de jos in sus cu o spatula.Cand compozitia e omogena turnam intr-o tava rotunda cu diametrul de 24 cm si introduvem la...
Fondant de ciocolata
Se topeste untul cu ciocolata la foc mic ,amestecam, punem zaharul amestecam bine si lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale intregi unul cate unul amestecam dupa fiecare iar la final adaugam faina sau amidonul si omogenizam. Incalzim cuptorul la 180 de grade,punem compozitia intr-o...
Sarlota cu pere
Preparam blatul:batem albusurile cu un praf de sare,cand capata un pic de consistenta adaugam progresiv zaharul,mixam pana compozitia devine tare si lucioasa in bec d'oiseau vorba francezului(adica cioc de pasare)si apoi adaugam galbenusurile amestecand cu o spatula de sus in jos iar la final...
Tort Foret Noire
Facem un blat clasic de tort in felul urmator: separam albusurile de galbenusuri,albusurile se bat spuma adaugand progresiv zaharul. Cand compozitia sa intarit adaugam galbenusurile pe rand, amestecand cu o spatula de jos in sus, la final adaugam faina amestecata cu pudra de cacao amestecam de...
Reteta de ciorba ardeleneasca de porc cu tarhon si smantana
Preparare Reteta de ciorba ardeleneasca de porc cu tarhon si smantana Carnea se taie cubulete si se pune la fiert in apa cu in pic de sare. Intr-o tigaie incinsa se pune un pic de ulei si se adauga morcovul ceapa si telina curatate si date pe razatoarea mare. Se calesc un...
Prajitura cu mere
Merele se curata de coaja se dau pe razatoarea mare si se calesc impreuna cu 4lg zahar si scortisoara, apoi se pun la scurs intr-o strecuratoare si se lasa sa se raceasca. Intr-un bol punem ouale zaharul si coaja de lamaie si mixam pana se topeste zaharul si obtinem o compozitie spumoasa....
Tort 1 Mai
Pregatim blatul:separam albusurile de galbenusuri, punem un praf de sare peste albusuri si mixam pana obtinem un pic de consistenta apoi continuam sa mixam adaugand zahar un cate o lingura pana obtinem o spuma tare.Punem mixerul deoparte ,cu o spatula incorporam pe rand galbenusurile iar...