Toate ingredientele pentru tarta se pun intr-un bol,untul sa fie la temperatura camerei ,si se sfarama cu mainile,continuam pana se leaga aluatul frumos.Il Formam o bila si il dam la rece in folie pt 30 minute.In acest timp incalzim cuptorul la...
Curatam tijele de rubarba si le taiem cubulete de cca 2 cm,le punem intr-un bol si punem doua linguri de zahar peste ele.Intrun bol punem galbenusurile impreuna cu zaharul si vanilia.Albusurile le punem in alt bol si le pastram pt bezea.Mixam...
Preparam un blat de tort,intr-un bol batem albusurile spuma adaugand progresiv zaharul, cand compozitia sa racit adaugam galbenusurile mixam apoi adaugam faina si amesteca de jos in sus cu o spatula.Cand compozitia e omogena turnam intr-o tava...
Se topeste untul cu ciocolata la foc mic ,amestecam, punem zaharul amestecam bine si lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale intregi unul cate unul amestecam dupa fiecare iar la final adaugam faina sau amidonul si omogenizam.
Incalzim...
Preparam blatul:batem albusurile cu un praf de sare,cand capata un pic de consistenta adaugam progresiv zaharul,mixam pana compozitia devine tare si lucioasa in bec d'oiseau vorba francezului(adica cioc de pasare)si apoi adaugam galbenusurile...
Facem un blat clasic de tort in felul urmator: separam albusurile de galbenusuri,albusurile se bat spuma adaugand progresiv zaharul. Cand compozitia sa intarit adaugam galbenusurile pe rand, amestecand cu o spatula de jos in sus, la final adaugam...
Preparare Reteta de ciorba ardeleneasca de porc cu tarhon si smantana
Carnea se taie cubulete si se pune la fiert in apa cu in pic de sare. Intr-o tigaie incinsa se pune un pic de ulei si se adauga morcovul ceapa si telina...
Floryella78 a devenit prieten cu Renataedina