Pentru blat am amestecat faina integrala cu faina de malai, drojdie, sare si un pahar de apa. Am framantat intocmai unui aluat obisnuit. Am lasat la dospit si intre timp mi-am pregatit ingredientele.
Am pus soia la fiert pentru 15 minute, apoi am scurs apa din ea cu ajutorul unei furculite. Am...
Pentru blat am procedat intocmai cum am procedat la "Pizza cu fructe de mare" – aveti descris acolo pe larg realizarea blatului.
Cat timp am lasat aluatul la dospit am dat pe razatoare cele 4 timpuri de branza. Eu am folosit mozzarella, cascaval afumat, branza emmentaler si...
Vom incepe cu inceputul si anume vom prepara mai intai blatul din apa calduta amestecata cu putina drojdie in care vom adauga un praf de sare, unt la temperatura camerei si faina integrala. Framantam pana obtinem un aluat elastic care nu se va mai lipi de maini si lasam la dospit intr-un loc...
Pentru blat am folosit mix de faina neagra cu faina de secara si pentru ca imi doream un aluat pufos, am adaugat si iaurt. Deci am dizolvat drojdia in putina apa calda, am adaugat sare si busuioc si am inceput sa adaug si faina putin cate putin. Am framantat usor pana am obtinut un aluat pufos si...
Am framantat aluatul mai intai amestecand drojdie in putina apa calda cu sare, iaurt si cimbru de data asta. Putin cate putin am adaugat faina integrala si am framantat cu mana pana am obtinut un aluat solid ca de paine care nu se mai lipea de mana. Am dat langa o sursa de caldura si am lasat...
Pentru a obtine o pizza cat mai nutritiva am facut un aluat din amestec de faina neagra si faina de secara, imbunatatit cu iaurt. Am inceput prin a dizolva drojdia intr-o cana de apa calda, am adaugat sare dupa gust si nelipsitele mele condimente din blat – busuioc si piper alb. Pentru a...
Am amestecat faiana neagra cu faina de secara in proportii egale; as fi pus si tarate de grau, dar m-am temut ca nu se incheaga coca, insa voi incerca cu alta ocazie. Am amestecat cu o cantitate potrivita de apa si cu un praf de sare, oregano, busuioc , pier alb si cimbru. Am pus condimente in...
Mai intai de toate a trebuit sa prepar aluatul. Cum imi place sa mixez fainurile, am amestecat faina de tarate de grau cu faina neagra si in afara de iaurt pe care l-am adaugat pentru a da fragezime aluatului si de piper verde, in rest blatul l-am facut ca dupa o reteta de blat obisnuita. Adica...
Am facut un mix de fainuri, adica faina de tarate de grau amestecata cu faina de secara – de data asta n-am mai simtit nevoia sa pun si faiana alba. Am amestecat cele doua tipuri de faina, am adaugat apa in care am dizolvat niste drojdie si sare ca la orice aluat de paine obisnuita. Ce nu...
Pizza vegana cu soia si malai
Pentru blat am amestecat faina integrala cu faina de malai, drojdie, sare si un pahar de apa. Am framantat intocmai unui aluat obisnuit. Am lasat la dospit si intre timp mi-am pregatit ingredientele. Am pus soia la fiert pentru 15 minute, apoi am scurs apa din ea cu ajutorul unei furculite. Am...
Pizza quattro formaggi
Pentru blat am procedat intocmai cum am procedat la "Pizza cu fructe de mare" – aveti descris acolo pe larg realizarea blatului. Cat timp am lasat aluatul la dospit am dat pe razatoare cele 4 timpuri de branza. Eu am folosit mozzarella, cascaval afumat, branza emmentaler si...
Pizza cu fructe de mare
Vom incepe cu inceputul si anume vom prepara mai intai blatul din apa calduta amestecata cu putina drojdie in care vom adauga un praf de sare, unt la temperatura camerei si faina integrala. Framantam pana obtinem un aluat elastic care nu se va mai lipi de maini si lasam la dospit intr-un loc...
Pizza cu ou fiert, porumb si ardei iute caramelizat
Pentru blat am folosit mix de faina neagra cu faina de secara si pentru ca imi doream un aluat pufos, am adaugat si iaurt. Deci am dizolvat drojdia in putina apa calda, am adaugat sare si busuioc si am inceput sa adaug si faina putin cate putin. Am framantat usor pana am obtinut un aluat pufos si...
Pizza taraneasca cu susan si ardei iute caramelizat
Am framantat aluatul mai intai amestecand drojdie in putina apa calda cu sare, iaurt si cimbru de data asta. Putin cate putin am adaugat faina integrala si am framantat cu mana pana am obtinut un aluat solid ca de paine care nu se mai lipea de mana. Am dat langa o sursa de caldura si am lasat...
Mini-pizza hawaiana
Pentru a obtine o pizza cat mai nutritiva am facut un aluat din amestec de faina neagra si faina de secara, imbunatatit cu iaurt. Am inceput prin a dizolva drojdia intr-o cana de apa calda, am adaugat sare dupa gust si nelipsitele mele condimente din blat – busuioc si piper alb. Pentru a...
Lipie cu seminte de ovaz
Am amestecat faiana neagra cu faina de secara in proportii egale; as fi pus si tarate de grau, dar m-am temut ca nu se incheaga coca, insa voi incerca cu alta ocazie. Am amestecat cu o cantitate potrivita de apa si cu un praf de sare, oregano, busuioc , pier alb si cimbru. Am pus condimente in...
Pizza de casa foarte picanta
Mai intai de toate a trebuit sa prepar aluatul. Cum imi place sa mixez fainurile, am amestecat faina de tarate de grau cu faina neagra si in afara de iaurt pe care l-am adaugat pentru a da fragezime aluatului si de piper verde, in rest blatul l-am facut ca dupa o reteta de blat obisnuita. Adica...
Bruschetta – specialitate de casa
Am facut un mix de fainuri, adica faina de tarate de grau amestecata cu faina de secara – de data asta n-am mai simtit nevoia sa pun si faiana alba. Am amestecat cele doua tipuri de faina, am adaugat apa in care am dizolvat niste drojdie si sare ca la orice aluat de paine obisnuita. Ce nu...