Pieptul de pui se taie fasii subtiri, se amesteca cu ghimbirul dat prin razatoare si apoi cu faina.
Ceapa se taie "solzisori". Intr-o tigaie antiaderenta se pune o felie de unt si o lingura de ulei de masline. Dupa ce s-a incins se adauga pieptul de pui, ceapa si piperul proaspat macinat. Dupa...
Se toaca ceapa, morcovul, patrunjelul, telina, ardeiul si dovlecelul.
Se pune apa la fiert. Cand e aproape de fierbere se pune muschiuletul de pui si se ia spuma. Se scoate muschiuletul si se adauga legumele tocate.
Dupa ce aproape au fiert se adauga iar muschiuletul. Se asezoneaza cu sare...
Se intinde aluatul. Tigaia se pune la incins cu o feliuta de unt. Se aseaza aluatul in tigaie. Cand il intoarcem pe partea cealalta se aseaza pieptul de pui, ardeiul gras, sosul de rosii si cascavalul.
Pofta buna!
Se face maiua din drojdie, sare, o lingura apa si o lingura faina. Se lasa 5 minute. Intre timp se amesteca faina cu taratele, mix de seminte si cimbrul. Apoi se adauga apa calda si drojdia. Se amesteca toate ingredientele pana arata ca un aluat si a disparut toata faina din castron. Se adauga...
Se face aluatul, se lasa la odihna 30 de minute.
Se fac 2 bilute si se intind foarte subtire. Se pun in tigaie pana se fac, iar apoi se aseaza pe o farfurie si deasupra lor un prosop usor umezit.
O parte din sosul tzatziki se unge pe lipie, cealalta parte se amesteca cu mustarul.
Din...
Apa se pune la fiert. Cand da in clocot se pun rosiile(un pic crestate in X) pentru 1 minut.
Se scot rosiile, se decojesc si se dau prin razatoare(sau in robot de bucatarie). Cartofi se taie cubulete, morcovul rondele mai groase, ceapa tocata nu foarte marunt, ardeiul la fel. Se adauga...
Laptele de vaca se amesteca intens cu iaurtul, branza si sare. Se adauga o lingura de faina alba, iar restul cat cuprinde faina integrala. Se amesteca pana se omogenizeaza toata faina. La sfarsit se adauga esenta de rom si se lasa la frigider pentru 30 de minute ca sa se odihneasca.
Intre timp...
Usturoiul se taie feliute subtiri si se pune pe felia de paine. Peste usturoi se adauga casul de vaci razuit. Oul fiert se feliaza si se pune peste branza.Rosia se opareste pentru a i se lua pielita mai usor. Se adauga feliile de rosie si feliutele taiate subtiri de cascaval. Se da la cuptor...
Ingredientele pentru aluat se aseaza intr-un castron. Se framanta pana nu se mai lipeste de maini si devine usor tare.
Margarina, zaharul si zaharul vanilat se pun intr-un vas la bain-mare. Cand se topeste margarina si zaharul se ia de pe foc si se adauga oul batut amestecand energic.
Se...
Tiramisu reţetă originală
Pentru inceput se separa ouale cu grija. Galbenusul se amesteca cu zaharul pana se topeste si devine ca o crema. Dupa aceea se adauga mascarponele, se mixeaza si se adauga esenta de migdale sau portocala dupa gust(mie imi place sa fie mai aromat si pun sa se simta...
Piept de pui cu sos de sampanie
Pieptul de pui se taie fasii subtiri, se amesteca cu ghimbirul dat prin razatoare si apoi cu faina. Ceapa se taie "solzisori". Intr-o tigaie antiaderenta se pune o felie de unt si o lingura de ulei de masline. Dupa ce s-a incins se adauga pieptul de pui, ceapa si piperul proaspat macinat. Dupa...
Supa din muschiulet de pui
Se toaca ceapa, morcovul, patrunjelul, telina, ardeiul si dovlecelul. Se pune apa la fiert. Cand e aproape de fierbere se pune muschiuletul de pui si se ia spuma. Se scoate muschiuletul si se adauga legumele tocate. Dupa ce aproape au fiert se adauga iar muschiuletul. Se asezoneaza cu sare...
Pizza cu aluat de paine wassa
Se intinde aluatul. Tigaia se pune la incins cu o feliuta de unt. Se aseaza aluatul in tigaie. Cand il intoarcem pe partea cealalta se aseaza pieptul de pui, ardeiul gras, sosul de rosii si cascavalul. Pofta buna!
Paine Wassa
Se face maiua din drojdie, sare, o lingura apa si o lingura faina. Se lasa 5 minute. Intre timp se amesteca faina cu taratele, mix de seminte si cimbrul. Apoi se adauga apa calda si drojdia. Se amesteca toate ingredientele pana arata ca un aluat si a disparut toata faina din castron. Se adauga...
Lipie umpluta
Se face aluatul, se lasa la odihna 30 de minute. Se fac 2 bilute si se intind foarte subtire. Se pun in tigaie pana se fac, iar apoi se aseaza pe o farfurie si deasupra lor un prosop usor umezit. O parte din sosul tzatziki se unge pe lipie, cealalta parte se amesteca cu mustarul. Din...
Supa crema de legume
Apa se pune la fiert. Cand da in clocot se pun rosiile(un pic crestate in X) pentru 1 minut. Se scot rosiile, se decojesc si se dau prin razatoare(sau in robot de bucatarie). Cartofi se taie cubulete, morcovul rondele mai groase, ceapa tocata nu foarte marunt, ardeiul la fel. Se adauga...
Clatite cu branza dulce si capsuni
Laptele de vaca se amesteca intens cu iaurtul, branza si sare. Se adauga o lingura de faina alba, iar restul cat cuprinde faina integrala. Se amesteca pana se omogenizeaza toata faina. La sfarsit se adauga esenta de rom si se lasa la frigider pentru 30 de minute ca sa se odihneasca. Intre timp...
Mic dejun delicios
Usturoiul se taie feliute subtiri si se pune pe felia de paine. Peste usturoi se adauga casul de vaci razuit. Oul fiert se feliaza si se pune peste branza.Rosia se opareste pentru a i se lua pielita mai usor. Se adauga feliile de rosie si feliutele taiate subtiri de cascaval. Se da la cuptor...
Tarta cu mere
Ingredientele pentru aluat se aseaza intr-un castron. Se framanta pana nu se mai lipeste de maini si devine usor tare. Margarina, zaharul si zaharul vanilat se pun intr-un vas la bain-mare. Cand se topeste margarina si zaharul se ia de pe foc si se adauga oul batut amestecand energic. Se...
Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Pentru inceput se separa ouale cu grija. Galbenusul se amesteca cu zaharul pana se topeste si devine ca o crema. Dupa aceea se adauga mascarponele, se mixeaza si se adauga esenta de migdale sau portocala dupa gust(mie imi place sa fie mai aromat si pun sa se simta...