publicat la 01.05.2014
publicat la 13.04.2014
publicat la 11.03.2014
Să nu repeţi povestea de data trecută, când ai înghiţit un borcan întreg de ardei iuţi şi ţi s-a părut că totul devine albastru. Noi te-am prevenit, tu faci ce vrei.
Bucataras.ro
[email protected]
Pateu de nuci cu usturoi
Punem toate ingredientele in robot, mai putin apa. Procesam si treptat adaugam apa care sa ne ajute sa obtinem o pasta cat mai fina. Punem putina pentru ca nu vrem sa fie prea moale pateul. Deoarece nucile au fost inmuiate in apa timp de 8 ore, sunt mult mai usor de digerat. Poate fi...
Budinca de chia cu apa de trandafir
Intr-un bol se pune laptele de migdale, mierea, apa de trandafir si se amesteca cu un tel. Apoi se adauga treptat semintele de chia in timp ce se amesteca cu telul. Se lasa deoparte timp de 30-40 minute pana cand semintele de chia absorb lichidul si obtinem o budinca. Am servit-o cu goji...
Tarta cu leurda
Dupa ce au stat peste noapte la hidratat, semintele de floarea soarelui se spala bine si se elimina cat mai mult din pielita lor. Se pun apoi in robotul cu lama S, impreuna cu toate celelalte ingrediente si se proceseaza pana totul este bine macinat si omogenizat. Compozitia a iesit foarte...
Prajitura cu mac
Dupa reteta tortului de ciocolata si caramel, care este tare satioasa, am zis sa va dau si o reteta mai usoara, mai putin calorica. Aceasta prajitura este foarte aromata si un pic racoritoare. Plus ca este o idee de a folosi pulpa de migdale dupa ce ati facut lapte....
Tort de caramel cu ciocolata
Blat: Nuca si semintele de floarea soarelui se lasa peste noapte la hidratat in apa. Se poate si fara acest pas. Apoi se pun in robotul cu lama S impreuna cu cacaoa si se macina pana se maruntesc cat de mult vrem (mai fin sau cu bucati mai mari ca sa fie crocant). Se adauga...
Paste integrale cu masline si seminte de dovleac
In timp ce pastele fierb, se pregateste sosul. Caju-ul hidratat se pune in blender cu aprox. 100 ml apa si se proceseaza pana obtinem o consistenta fina. Daca este nevoie mai adaugam apa, dar cate putin deoarece vrem un sos cremos. Apoi adaugam usturoiul pisat, sarea si 1-2 linguri ulei de...
Bomboane
Punem caju-ul si semintele de floarea soarelui in robotul cu lama S si procesam 3-4 minute pana incep sa capete o textura untuoasa. Adaugam apoi si restul ingredientelor, in afara de apa, si procesam pana se omogenizeaza totul si sevine ca un aluat. La final adaugam o lingura de apa (sau chiar...
Prajitura cu nuca si dovleac
Nuca se macina in robotul cu lama S, insa nu foarte fin. Curmalele se maruntesc cu cutitul pentru a usura munca robotului si se adauga peste nuca. Se proceseaza aprox. 3 min pentru a incepe sa se omogenizeze cele doua. Apoi se adauga dovleacul, condimentele si uleiul de cocos si se amesteca...
Fursecuri din pulpa de migdale
Toate ingredientele le-am pus in robotul cu lama S si am procesat pana am obtinut o compozitie bine omogenizata. Se pot amesteca si direct intr-un bol. Apoi am dat forma prajiturelelor si le-am pus la deshidratat peste noapte la 40 grade. Mi-a placut tare mult cum au iesit, mai crocante. Pot...
Painici la deshidrator cu ceapa si masline
Migdalele si semintele de floarea soarelui le-am pus la inmuiat in apa peste noapte. Daca maslinele sunt prea sarate, laati-le si pe acestea in apa cateva ore. Am pus in blender migdalele si semintele de floarea soarelui impreuna cu cele 2 cani de apa si am procesat pana totul s-a...
Salata cu orez negru
Orezul se pune la fiert cu cele doua cani de apa. Am citit ca se recomanda si hidratarea in apa inainte de a fi gatit. Se fierbe la foc mic timp de 20-30 minute. Dupa ce a fiert eu l-am pus intr-o sita si l-am spalat cu apa calduta. Nu devine lipicios. Apoi l-am pus in bol,am adaugat legumele...
Pilaf de mei cu ciuperci marinate
Ciupercile marinate: Curatam ciupercile de pielita si le taiem felii. Ardeiul il taiem si pe el in fasii subtiri. Punem ingredientele pentru sos intr-un bol si le amestecam bine, apoi punem treptat din ciuperci si amestecam pentru a se imbiba sosul cat mai bine in ciuperci si ardei....
Supa crema de conopida cu lapte de migdale
Dupa ce curatam conopida, telina, cartoful si ceapa, le punem la fiert. Dupa ce au fiert le separam de apa si le punem in blender. Adaugam condimentele: sarea, ghimbirul, piperul, coriandru, usturoiul, turnam laptele de migdale si procesam pana devine cremos. Turnam supa in bol si adaugam...
Ciocolata de casa (raw vegan)
Caju-ul se pune in robotul cu lama S si se proceseaza in jur de 10-15 minute pana cand devine o crema (practic unt). In acest timp va fi nevoie sa mai opriti robotul pentru a aduna compozitia de pe peretii robotului. Dupa ce obtineti crema de caju adaugati curmalele moi, pe care e bine sa le...
Branza de migdale
Migdalele se lasa la inmuiat in apa aprox 8 ore. Pentru a le decoji lasati-le 5 minute in apa calda si astfel coaja se va lua mai usor. Se pot folosi si cu tot cu coaja, insa textura va iesi diferit. Punem migdalele in robotul cu lama S si incepem sa procesam pana se maruntesc bine, apoi...
Bounty raw vegan
Am ales sa folosesc nuca de cocos proaspata, in loc de fulgi, pentru textura, aroma si beneficiile pe care le are asupra sanatatii. Nuca de cocos se desface si se curata de coaja subtire si maro, spalati cu apa calduta si apoi dati pe o razatoare cat mai fina. Mainile voastre vor fi foarte...
Ciorba cruda de telina
Dupa ce am curatat telina, am taiat-o cubulete si am pus-o in blender impreuna cu 1 cana de apa. Am blenduit bine pana s-a facut un pireu iar apoi am strecurat lichidul de pulpa. Lichidul obtinut l-am pus in blender impreuna cu zeama de lamaie, usturoiul, uleiul de cocos si sare si le-am lasat...
Praline de tahini
Eu am folosit pasta de tahini cumparata, facuta din seminte integrale de susan. Se gaseste in magazinele naturiste. Dupa gust mai mult ca sigur nu e din seminte crude de susan. Asadar cei care vor pasta din seminte crude pot face acasa in robot. Topiti uleiul de cocos pe baie de aburi si puneti...