publicat la 18.06.2014
publicat la 17.06.2014
publicat la 16.06.2014
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Ciulama de pui cu ciuperci
Se taie pulpele in doua, se asezoneaza cu sare si piper. Se rumenesc intr-o tigaie cu putin ulei. In alta tigaie se caleste ceapa pana devine sticloasa, apoi se pune usturoiul taiat marunt. Peste carnea rumenita se pune ceapa, 1 lingura de maghiran si 3 cani de apa, iar de cand da in clocot se...
Varza calita cu ciolan afumat si carne de porc
Se incinge bine putin ulei in tigaie se pune ciolanule, se pune carnea asezonata cu sare si piper cand se rumeneste se pune paprick iute,cimbrul si ceapa taiata marunt se amesteca si se lasa pana se inmoaie ceapa. Intre timp taiem varza o frecam cu sare o lasam putin ,apoi punem un strat...
Portofele cu gem de prune
Se cerne faina intr-un lighean,intr-o cana se pune drojdia ,apa calduta, zaharul si o lasi pana se dizolva drojdia dupa care o pui peste faina impreuna cu untul topit,apa si se farmanta , apoi se acopera si se lasa la dospit 15-20 min la caldura. Cand aluatul a crescut se portioneaza(mie...
Clatite cu branza si chimen
Se bat ouale cu sare, piper si lingura de ulei. Se adauga apa minerala si se amesteca bine , apoi punem faina treptat si o amestecam pentru a nu se forma cocoloase. Pui in tigaie putin ulei , iar cand se incinge pui cu o canita sau cu un polonic mai mic compozitia. Intorci clatita pe o parte...
Mancare de ceapa verde cu pui si masline
Taiem pulpele, le condimentam. Punem intr-o cratita putin ulei la incins si le punem sa se rumeneasca, adaugam apa cat sa le cuprinda si le lasam la foc mic sa fiarba. In acest timp spalam bine ceapa si o taiem, iar cand carnea este fiarta punem ceapa, lasam sa dea de cateva ori in...
Paine de casa
Dintr-o cana de faina, o cana de apa calduta, drojdie si cele 2 linguri de zahar fac o maia pe care o las la crescut. In acest timp cern intr-un vas restul de faina si adaug sarea, iar cand maiaua a crescut incorporez faina, 50 ml ulei, apa si framant aluatul pe care il las la crescut 15...
Placinta cu branza si stafide
Se dizolva drojdia cu putin lapte,zahar dupa care se adauga faina , sarea , margarina la temperatura camerei taiata in cubulete si restul de lapte incalzit usor , apoi se lasa la crescut aproximativ 20 de min. Intre timp se pregateste umplutura : branza se amesteca cu cele 5...