Nimeni nu le stie pe toate in bucatarie, nici macar cai mai renumiti bucatari-sefi din lume. De la mici secrete la adevarate sfaturi care te pot scoate din impas, lucrurile mai putin cunoscute din bucatarie pot salva multe lucruri. Cu o conditie: sa fie impartasite cat mai multor persoane....
Oul este un ingredient atat de important in alimentatia nonvegetarienilor incat a ajuns sa aiba o gramada de intrebuintari , fiind folosit de la gustari la preparate principale , de la bauturi la torturi sau de la inghetata pana la mancaruri grele, de...
Serialul secretelor de bucatarie continua astazi cu episodul legat de taierea cepei. Cu totii ne lovim de acelasi impediment cand taiem ceapa : lacrimile care ne curg siroi si usturimea aferenta.
Astfel, cele mai comune si folosite metode prin care putem sa scadem din taria usturimii...
Otetul - un produs iubit de unii, urat de altii. Controversat sau nu, in materie de gust, otetul are rolul sau bine definit in gastronomie, de la simpla lui folosire in salate pana la realizarea unor feluri de mancare mai complexe.
Nu vom vorbi acum despre otet ca si etimologie...
"Pana e gata" - suna o gluma culinara din popor. Si totusi, nu e chiar banal sa preparam carne de pasare ( pui , rata , gasca , curcan ) la cuptro - daca o vrem delicioasa?
Carnea de pasare gatita nu inseamna doar simpla ei introducere la cuptor pentru un anumit interval de...
Exista multe obiecte pe care le folosesti in bucatarie si pe care nu trebuie sub nici o forma sa le pui in cuptorul cu microunde - un aparat oricum controversat, fiindca un cuptor cu microunde distruge multe dintre vitaminele ingredientelor, insa este confortabil atunci cand avem de incalzit...
In ziua de astazi suntem bombardati cu indicatia de "5 portii de legume si fructe pe zi pentru o viata sanatoasa". Dar cat inseamna exact o astfel de portie?
Desi indicatia Organizatiei Mondiale a Sanatatii este de "cinci portii pe zi", specialistii in alimentatie...
Desi pare o operatiune banala, gatirea termica a legumelor nu este usoara: timpii de pregatire sunt diferiti in functie de legume , textura este diferita, marimea bucatilor care se pun la preparat conteaza foarte mult.
Mai mult, totul depinde si de cum doreste fiecare om sa consume...
In timp ce butonezi televizorul la emisiunile de seara sau de noapte, parca te ia putin foamea. Ce faci? Navalesti la frigider si mananci ca si cum ai lua o masa de pranz sau incerci sa iti satisfaci foamea cu snackuri mai sanatoase? Fiindca pe timp de noapte functiile organismului sunt mai...
Stim ce contin cerealele "sanatoase" pentru micul dejun?
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4...
Sfaturi pentru eliminarea mirosurilor neplacute din bucatarie
Nimeni nu le stie pe toate in bucatarie, nici macar cai mai renumiti bucatari-sefi din lume. De la mici secrete la adevarate sfaturi care te pot scoate din impas, lucrurile mai putin cunoscute din bucatarie pot salva multe lucruri. Cu o conditie: sa fie impartasite cat mai multor persoane....
Sfaturi si metode de preparare a oualor
Oul este un ingredient atat de important in alimentatia nonvegetarienilor incat a ajuns sa aiba o gramada de intrebuintari , fiind folosit de la gustari la preparate principale , de la bauturi la torturi sau de la inghetata pana la mancaruri grele, de...
Cum scapam de lacrimi cand taiem ceapa
Serialul secretelor de bucatarie continua astazi cu episodul legat de taierea cepei. Cu totii ne lovim de acelasi impediment cand taiem ceapa : lacrimile care ne curg siroi si usturimea aferenta. Astfel, cele mai comune si folosite metode prin care putem sa scadem din taria usturimii...
La ce folosim EXACT diferitele tipuri de otet?
Otetul - un produs iubit de unii, urat de altii. Controversat sau nu, in materie de gust, otetul are rolul sau bine definit in gastronomie, de la simpla lui folosire in salate pana la realizarea unor feluri de mancare mai complexe. Nu vom vorbi acum despre otet ca si etimologie...
Ce trebuie sa stim cand gatim la cuptor carnea de pasare?
"Pana e gata" - suna o gluma culinara din popor. Si totusi, nu e chiar banal sa preparam carne de pasare ( pui , rata , gasca , curcan ) la cuptro - daca o vrem delicioasa? Carnea de pasare gatita nu inseamna doar simpla ei introducere la cuptor pentru un anumit interval de...
Ce poti sa pui si ce nu in cuptorul cu microunde
Exista multe obiecte pe care le folosesti in bucatarie si pe care nu trebuie sub nici o forma sa le pui in cuptorul cu microunde - un aparat oricum controversat, fiindca un cuptor cu microunde distruge multe dintre vitaminele ingredientelor, insa este confortabil atunci cand avem de incalzit...
Cat inseamna EXACT o portie sanatoasa de legume si fructe?
In ziua de astazi suntem bombardati cu indicatia de "5 portii de legume si fructe pe zi pentru o viata sanatoasa". Dar cat inseamna exact o astfel de portie? Desi indicatia Organizatiei Mondiale a Sanatatii este de "cinci portii pe zi", specialistii in alimentatie...
Conditiile optime pentru gatirea legumelor
Desi pare o operatiune banala, gatirea termica a legumelor nu este usoara: timpii de pregatire sunt diferiti in functie de legume , textura este diferita, marimea bucatilor care se pun la preparat conteaza foarte mult. Mai mult, totul depinde si de cum doreste fiecare om sa consume...
6 idei de gustari usoare daca iti este foame seara tarziu
In timp ce butonezi televizorul la emisiunile de seara sau de noapte, parca te ia putin foamea. Ce faci? Navalesti la frigider si mananci ca si cum ai lua o masa de pranz sau incerci sa iti satisfaci foamea cu snackuri mai sanatoase? Fiindca pe timp de noapte functiile organismului sunt mai...