
publicat la 17.04.2023
publicat la 11.02.2022
publicat la 09.02.2022
Se anunţă zile toride. Cuptorul în care te coace destinul e mai mult decât strâmt şi lipsit de comfort. Putea şi ei să te frăgezească într-un spaţiu mai generos. În altă ordine de idei, nu uita că joia viitoare ai repetiţie la teatrul de păpuşi. Ţi-au luat sfori noi.
Bucataras.ro
[email protected]
Chiftele de spanac si piept de pui
Spanacul se curata si se spala foarte bine, se pune intr-o tigaie, cu putin ulei si usturoiul pisat, se caleste pentru 10 minute, la foc mare, cu un capac deasupra. Cand se receste putin, se toaca la mana, cat mai grosier, dupa care se amesteca cu pieptul de pui, sare, piper dupa gust,...
Melcusori dulci
Laptele se pune la incalzit dupa care se toarna intr-un pahar si se dizolva drojdia in el.Intr-un vas se amesteca oul si zaharul cu un tel ,treptat se adauga untul/margarina topita si se amesteca bine ,se pune putin cate putin faina ,laptele cu drojdia dizolvata ,se framanta aluatul pe masa de...
Orez dulce
Pentru inceput se spala orezul, se pune intr-o oala cu lapte si lasa la fiert la foc potrivit, pana scade laptele. Se adauga si zaharul si se amesteca bine dupa care se adauga frisca lichida si scortisoara. Cand ajunge la consistenta dorita si este fiert se da la o parte si se amesteca cu unt....
Desert simplu la pahar 2...
Se pune laptele pe foc cu ciocolata si caramelele,pana incepe sa fiarba si sa topesc.Intr-un vas se amesteca cacaoa cu faiana si zaharul in putin lapte pana devine cremoasa .Cu un plolonic se ia un pic de lapte cald si se toarna peste in vas se amesteca bine si se pune totul in oala,...