Scurge năutul, acoperă-l cu apă rece şi fierbe-l.
Când e fiert, scurge apa, dar păstreaz-o pentru a mai subţia pasta obţinută.
Pune năutul, tahini, sucul de lămâie şi usturoiul zdrobit în robot. Adaugă puţină apă de la fiert...
Se curăţă şi se spală bine ciupercile. Se taie bucăţele şi se opăresc în apă clocotită sărată 10 minute.Dacă sunt fragede, se pot prăji direct în nişte ulei că lasă ele apa destulă, acestea au fost mici şi nu le-am tăiat!
Se căleşte ceapa. Se pun ciupercile,...
Tăiaţi cu foarfeca frunzele de mentă si busuioc, apoi amestecaţi cu restul ingredientelor. Fierbeţi si amestecaţi să se dizolve zahărul. Când începe să fiarbă, opriţi focul si lăsaţi în cratiţă să se răcească. În acest timp, pregătiţi capsunii...
Puteţi să puneţi totul în mixer sau să le tăiaţi cu mâna cât de fin doriţi. Avocado îl puteţi zdrobi cu furculiţa.Stropiţi avocado cu suc de lămâie să nu se înnegrească.
Asezonaţi după gust şi puneţi o oră la frigider, cel puţin.
Se fierb cartofii în apă clocotită cu sare, nu de tot, cam 15-20 de minute. se scurg, se lasa la răcit, apoi se dau prin răzătoarea mare.
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte bine în ulei mai mult(pe foc mediu, cu capac).
Când e moale, se adaugă sare, piper, boia...
Dovleacul se poate coace simplu la cuptor şi consuma ca atare. Pe la noi se mai mănâncă presărat cu zahăr.
În satul din care provin, se mânca în post, copt sau fiert, cu ceapă.
Eu l-am tăiat bucătele, am pus peste el ceapa roşie bucătele, sare , piper şi...
Hummus bi tahini
Scurge năutul, acoperă-l cu apă rece şi fierbe-l. Când e fiert, scurge apa, dar păstreaz-o pentru a mai subţia pasta obţinută. Pune năutul, tahini, sucul de lămâie şi usturoiul zdrobit în robot. Adaugă puţină apă de la fiert...
Zacusca mea cu ciuciuleţi sau bureţi de rouă
Se curăţă şi se spală bine ciupercile. Se taie bucăţele şi se opăresc în apă clocotită sărată 10 minute.Dacă sunt fragede, se pot prăji direct în nişte ulei că lasă ele apa destulă, acestea au fost mici şi nu le-am tăiat! Se căleşte ceapa. Se pun ciupercile,...
Supă de căpsuni
Tăiaţi cu foarfeca frunzele de mentă si busuioc, apoi amestecaţi cu restul ingredientelor. Fierbeţi si amestecaţi să se dizolve zahărul. Când începe să fiarbă, opriţi focul si lăsaţi în cratiţă să se răcească. În acest timp, pregătiţi capsunii...
Guacamole în stil mexican
Puteţi să puneţi totul în mixer sau să le tăiaţi cu mâna cât de fin doriţi. Avocado îl puteţi zdrobi cu furculiţa.Stropiţi avocado cu suc de lămâie să nu se înnegrească. Asezonaţi după gust şi puneţi o oră la frigider, cel puţin.
Plăcintă cu cartofi
Se fierb cartofii în apă clocotită cu sare, nu de tot, cam 15-20 de minute. se scurg, se lasa la răcit, apoi se dau prin răzătoarea mare. Ceapa se taie mărunt şi se căleşte bine în ulei mai mult(pe foc mediu, cu capac). Când e moale, se adaugă sare, piper, boia...
Dovleac la cuptor
Dovleacul se poate coace simplu la cuptor şi consuma ca atare. Pe la noi se mai mănâncă presărat cu zahăr. În satul din care provin, se mânca în post, copt sau fiert, cu ceapă. Eu l-am tăiat bucătele, am pus peste el ceapa roşie bucătele, sare , piper şi...