Se spala conopida si se lasa in apa cu sare pentru 5 minute.
Se rupe in buchetele si se pune la fiert in apa cu sare.
Se scurge si se lasa sa se raceasca.
Intre timp sa piseaza usturoiul si se amesteca cu maioneza.
Conopida eu o zdrobesc cu...
Punem intr-un vas 2.5l apa, adaugam sare si o punem la fiert.
Intre timp punem intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline si o punem pe foc.
Taiem marunt ceapa si o calim in jur de 3 minute pana ncepe sa devina transparenta.
Adaugam ciupercile taiate marunt si le calim si pe...
Scurgem si clatim de cateva ori fasolea.
Fasolea scursa bine o punem intr-un bol de salata.
Peste ea adaugam ardeiul si ceapa taiate fasii subtiri.
Adaugam si tonul cu tot cu uleiul din conserva.
Potrivim de sare si piper.
Stropim cu zeama de lamaie din belsug...
Fierbem cartofii in coaja.
Dupa ce au fiert, scurgem apa si ii bagam sub un jet de apa rece.
Ii lasam sa se raceasca cat sa ii putem curata si taia cubulete.
Ii stropim cu ulei de masline, ii asezonam cu sare si piper si ii acoperim pana se racesc complet.
Tocam nu...
Punem couscous-ul la inmuiat, in apa fierbinte pentru 5 minute si acoperim vasul cu un capac sau folie de plastic..
Taiem partunjelul foarte fin si il punem in bolul de salata.
Peste el punem ceapa verde, tocata...
Fierbem pieptul de pui in apa cu sare.
La fel procedam si cu pastele, le fierbem in apa cu sare.
Le scurgem si le trecem sub un jet de apa.
Porumbul si castravetii taiati rondele se pun la scurs....
Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja.
Ii lasam sa se raceasca, dupa care ii curatam de coaja si ii taiem cuburi.
Peste ei adaugam muraturile si maslinele feliate.
Taiem ceapa julien si o frecam cu putina sare dupa care o adaugam si pe ea peste salata.
Adaugam maioneza,...
Spalati rosiile, le taiati felii iar cu branza faceti la fel.
Le asezati pe o farfurie, alternand feliile intre ele. Nu uitati de frunzele de busuioc.
Presarati piper, un praf de sare si ulei de masline.
A se lasa ingredientele cel putin 30 de minute la temperatura...
Conopida cu maioneza
Se spala conopida si se lasa in apa cu sare pentru 5 minute. Se rupe in buchetele si se pune la fiert in apa cu sare. Se scurge si se lasa sa se raceasca. Intre timp sa piseaza usturoiul si se amesteca cu maioneza. Conopida eu o zdrobesc cu...
Cous cous cu legume
Punem intr-un vas 2.5l apa, adaugam sare si o punem la fiert. Intre timp punem intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline si o punem pe foc. Taiem marunt ceapa si o calim in jur de 3 minute pana ncepe sa devina transparenta. Adaugam ciupercile taiate marunt si le calim si pe...
Salata de ton cu fasole rosie si alba
Scurgem si clatim de cateva ori fasolea. Fasolea scursa bine o punem intr-un bol de salata. Peste ea adaugam ardeiul si ceapa taiate fasii subtiri. Adaugam si tonul cu tot cu uleiul din conserva. Potrivim de sare si piper. Stropim cu zeama de lamaie din belsug...
Salata de cartofi violeti cu ceapa verde
Fierbem cartofii in coaja. Dupa ce au fiert, scurgem apa si ii bagam sub un jet de apa rece. Ii lasam sa se raceasca cat sa ii putem curata si taia cubulete. Ii stropim cu ulei de masline, ii asezonam cu sare si piper si ii acoperim pana se racesc complet. Tocam nu...
Salata Tabouleh
Punem couscous-ul la inmuiat, in apa fierbinte pentru 5 minute si acoperim vasul cu un capac sau folie de plastic.. Taiem partunjelul foarte fin si il punem in bolul de salata. Peste el punem ceapa verde, tocata...
Salata de pui cu paste si porumb
Fierbem pieptul de pui in apa cu sare. La fel procedam si cu pastele, le fierbem in apa cu sare. Le scurgem si le trecem sub un jet de apa. Porumbul si castravetii taiati rondele se pun la scurs....
Salata de cartofi
Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja. Ii lasam sa se raceasca, dupa care ii curatam de coaja si ii taiem cuburi. Peste ei adaugam muraturile si maslinele feliate. Taiem ceapa julien si o frecam cu putina sare dupa care o adaugam si pe ea peste salata. Adaugam maioneza,...
Salata Caprese
Spalati rosiile, le taiati felii iar cu branza faceti la fel. Le asezati pe o farfurie, alternand feliile intre ele. Nu uitati de frunzele de busuioc. Presarati piper, un praf de sare si ulei de masline. A se lasa ingredientele cel putin 30 de minute la temperatura...