publicat la 10.04.2016
publicat la 27.03.2016
publicat la 07.01.2016
Astazi daca simti ca nu ti se acorda suficienta atentie, te porti ca un copil razgaiat ce esti! Plangi, bati din picior, arati cu degetul si zici doar “Vreau, vreau, vreau”!
Bucataras.ro
[email protected]
Negresa de post cu glazura
Pentru aluat se cerne faina intru-n vas, amesteci cu praful de copt, torni apa minerala, adaugi zaharul, uleiul, gemul de prune si cacaua. Amesteci bine toate ingredienetele si pui aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coci prajitura in cuptorul preincalzit timp de 35-40 de minute....
Fasole batuta de post
Fasolea se pune la înmuiat în apă călduță cu câteva ore înainte de preparare, cel mai sigur este de seara până a doua zi. Apoi, se scurge bine de apă și se acoperă cu apă rece. Se lasă la fiert, iar după primul clocot se ia de pe foc, se scurge de apă și...
Salata de vinete cu ceapa
Daca folosesti vinete congelate, lasa-le la decongelat intr-o sita pentru a se scurge zeama. Daca coci vinete proaspete, acestea se inteapa pe toata suprafata cu o furculita, altfel vor exploda in cuptor. Se aseaza in tava cuptorului pe care am pus hartie de copt. Se dau la cuptor Le...
Salata à la russe
Taiem castravetii cubulete mici si-i punem la scurs, intr-o strecuratoare. Aceasta operatiune se face cu o seara dianintea zilei in care se va pregati salata, ca sa se scurga bine toata zeama. Scurgem zeama din conserva de mazare, punem boabele intr-o strecuratoare si dam deoparte....
Chec simplu
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun intr-un vas mai inalt, se adauga un parf de sare si se bat bine cu telul (se poate folosi mixer-ul). Se incorporeaza zaharul si se bate in continuare. Se adauga galbenusurile, uleiul si faina amestecata cu praful de copt se amesteca usor cu o...
Rulada simpla cu gem de prune
Se separa galbenusurile de albusuri. Apoi se bat albusurile, turnand treptat zaharul si zaharul vanilat, pana cand devin spuma. Se adauga galbeunusurile, pe rand, amestecand. Apoi se adauga faina, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Apoi se...
Bilute din biscuiti
Maruntesti biscuitii prin masina de tocat Freci margarina/untul cu zaharul, cacao, esenta de rom, nucile si biscuitii macinati. Formezi mai apoi bilute din compozitia obtinuta si le treci prin nuca de cocos
Miniclatite
Am pus faina, esenta, zaharul vanilat cu aroma de scortisoara intr-un vas. Am batut oule separat si le-am pus in compozitie si pe urma am pus laptele si le-am frecat pana nu a mai fost nici o cocoloasa.Le am copt pe toate si pe urma le am umplut cu dulceata de prune .
Pesmet de casa
Am taiat painea bucati mari si le-am pus la soare 2 zile si pe urma am dat prin masina de tocat carne
Chipsuri de casa
Curata cartofii si feliaza-i foarte subtire cu un curatator de legume sau un cutit foarte ascutit. Feliile nu trebuie sa fie mai groase de 3 mm. Pune feliile de cartofi intr-un bol cu apa rece si lasa-le asa cel putin 20 de minute (sau cateva ore bune in frigider), astfel incat cartofii sa...