publicat la 15.12.2013
publicat la 15.12.2013
publicat la 15.12.2013
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Chiftelute de porc
Morcovul si cartoful se curata,se spala si se dau prin razatoarea mica. Se storc bine si se amesteca cu carnea tocata. Se toaca patrunjelul foarte fin si se amesteca cu compozitia de mai sus.Se adauga sarea, usturoiul curatat si pisat ,oul si se omogenizeaza compozitia. Se modeleaza...
Ficatei la ceaun
Se curata ficateii de pielite, se spala si se pun intr-o sita la scurs. Se pun in ceaun si se intorc pe-o parte si pe alta pana prind o culoare. Se pune apa peste ficatei, se acopera cu un capac si se lasa la foc mediu. Cand apa aproape a scazut se adauga un strop de ulei ,sare si piper dupa gust...
Cartofi prajiti cu carnati si muraturi
Se curata cartofii de coaja, se spala bine si se taie in forma dorita. Se pun la prajit intr-o tigaie, in ulei incins. Se scot si se presara sare. Intr-o alta tigaie se prajesc carnatii crestati. Se aseaza frumos pe farfurie si se servesc cu muraturi.
Chiftelute marinate
Se pregatesc chiftelutele astfel: cartoful si morcovul se curata, se spala si se dau prin razatoare (ochiul cel mai mic). Se scurg bine si se adauga peste carnea tocata. Usturoiul se curata si se da prin "aparatul" de tocat usturoi si se adauga peste amesctec, se pune si outul si se...
Mancarica de mazare cu piept de pui
Se curata legumele, se spala si se toaca cubulete fiecare dintre ele. Se caleste ceapa in putin ulei, se adauga morcovul, apoi ardeiul. Pieptul de pui spalat si curatat se felieaza si se caleste separat, dupa care se adauga peste legume. Se adauga si o lingura de paste de tomate, se calesc putin...
Plachie de pui
Se spala, se taie si se cresteaza copanele si se pun in tava. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa care se adauga usturoiul taiat feliute si cimbrul. Se dau rosiile prin razatoare si se adauga peste copane. Adaugam apa cat sa acopere si se baga la cuptor. Spre final se adauga patrunjelul.
Cartofi la cuptor cu pui si usturoi
Puiul se spala bine si se taie. Tacamurile le punem la congelator pentru ciorba. Cartofii se curata, se spala si se taie semiluna. Se aseaza cartofii in tava impreuna cu puiul, se presara sare. Usturoiul curatat si spalat se taie rondele si se "arunca" in tava. Se dizolva bulionul in...
Piept de pui cu legume la cuptor
Pieptul de pui se dezoseaza, se curata si se spala bine, se taie fasii mari si se aseaza pe fundul unei tavi. Legumele se spala si se taie astfel: morcovii si pastarnacul se taie rondele, telina cubulete iar ardeiul fasiute.Legumele se aseaza peste pieptul de pui, cateii de usturoi se ascund...
Tochitura de porc cu mamaliguta
Carnea taiata cubulete mari se caleste bine intr-un tuci. Se presara putina sare si se adauga si kaiserul taiat fasii micute. Se lasa in aceasta formula cca 15 min dupa care se adauga o lingura de bulion dizolvata in 200 ml apa si se pune capacul. Cand este aproape gata se pune si...
Mazare la cuptor cu carne tocata de porc si legume
Ceapa se toaca marunt,marunt, se caleste si se adauga si carnea tocata. Cand carnea prinde culoarea aramie se adauga si rosiile taiate cubulete. In acelasi timp, intr-o oala micuta se fierb in apa cu sare morcovii taiati rondele, mazarea si cartofii curatati si taiati cubulete mai mari....
Fasole cu ciolan si ardei copti
Se pune fasolea la fiert in apa cu sare. Eu schimb apa pana nu mai spumeaza. Ciolanul il tai cubulete mari si il calesc impreuna cu ceapa, morcovii si ardeiul verde. Legumele calite le pun peste fasole si astept cumintica un rezultat. Cu vreo 15 minute inainte de finalizare se adauga ciolanul...
Musaca cu cartofi
Se curata cartofii, se taie rondele si se pun la fiert in apa cu sare. Intre timp pregatim compozitia:se calesc ceapa, morcovul, ardeiul maruntite in prealabil, se adauga carnea. Cand carnea prinde o culoare aramie se adauga usturoiul pisat, sarea si piperul, dupa gust. Cartofii fierti...