Se taie ceapa se caleste putin in ulei,pana ce devine transparenta dupa care se adauga ardeiul, si rosia.Se taie carnaciorii feli mai groase si se adauga peste legume dupa care se adauga apa.Se lasa la fiert aprox. 10 minute dupa care se adauga mazarea.La sfarsit se adauga smantana sare, piper si...
Drojdia si zaharul se freaca se adauga margarina, galbenusurile,coaja rasa de lamaie, sarea, laptele caldut si apoi faina. Se lasa la crescut, cca 20 minute. Se intind din compozitie foi de 2 cm, se taie cu paharul si se lasa iar a crescut cca 20 minute,dupa care se iau si se prajesc in uleiul...
Speli ouale dupa care separi albusurile de galbenusuri si bati albusurile pana devin o spuma consistenta.Galbenusurile le amesteci cu zaharul, cana de ulei, laptle, faina, zaharul vanilat si praful de copt.Amstecati totul cu mixerul cca 4 minute dupa care incorporati si spuma de albusuri....
Se taie pieptul de curcan si se bate cu ciocanul de snitel. Se amesteca ouale cu faina, sarea piperul si putin lapte(se foloseste lapte pentru a fi mai pufoasa compozitia). Se dau bucatile de curcan prin faina si apoi prin compozitia pregatita si se prajesc in ulei incins pana prind o culoare aurie.
Cureti dovleceii, ii tai pe jumatate (pe lung),scobesti samburii din interior si ii asezi in tava. Speli ficatelul de pasare si pui cate doua bucatele de ficatel in fiecare jumatate de dovlecel curatat, peste ficatel asezi legumele mexicane, usturoiul pisat, sare, piper iar deasupra razi cascaval...
Castravetii se spala si se curata hreanul. Se aseaza in borcan: hrean, frunze de telina, si castravetii. Se pune apa la fiert impreuna, cu otetul, piper boabe, boabe mustar si sarea.Dupa ce apa a inceput sa fiarba se toarna peste castravetii din borcan.deasupra se pot pune tulpiniile de telina....
Se taie ceapa, si mararul marunt. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pune ceapa la calit 2-3 min, apoi se adauga orezul spalat si scurs si se lasa la calit tot 2-3 min.Se pune sare, piper si mararul tocat, se amesteca bine, se adauga carnea tocata si 3-4 linguri de pasta de rosii.Se amesteca...
mazare cu carnaciori
Se taie ceapa se caleste putin in ulei,pana ce devine transparenta dupa care se adauga ardeiul, si rosia.Se taie carnaciorii feli mai groase si se adauga peste legume dupa care se adauga apa.Se lasa la fiert aprox. 10 minute dupa care se adauga mazarea.La sfarsit se adauga smantana sare, piper si...
Gogosi
Drojdia si zaharul se freaca se adauga margarina, galbenusurile,coaja rasa de lamaie, sarea, laptele caldut si apoi faina. Se lasa la crescut, cca 20 minute. Se intind din compozitie foi de 2 cm, se taie cu paharul si se lasa iar a crescut cca 20 minute,dupa care se iau si se prajesc in uleiul...
Tarta de ananas
Speli ouale dupa care separi albusurile de galbenusuri si bati albusurile pana devin o spuma consistenta.Galbenusurile le amesteci cu zaharul, cana de ulei, laptle, faina, zaharul vanilat si praful de copt.Amstecati totul cu mixerul cca 4 minute dupa care incorporati si spuma de albusuri....
Snitel din piept de curcan
Se taie pieptul de curcan si se bate cu ciocanul de snitel. Se amesteca ouale cu faina, sarea piperul si putin lapte(se foloseste lapte pentru a fi mai pufoasa compozitia). Se dau bucatile de curcan prin faina si apoi prin compozitia pregatita si se prajesc in ulei incins pana prind o culoare aurie.
Barcute de dovlecel
Cureti dovleceii, ii tai pe jumatate (pe lung),scobesti samburii din interior si ii asezi in tava. Speli ficatelul de pasare si pui cate doua bucatele de ficatel in fiecare jumatate de dovlecel curatat, peste ficatel asezi legumele mexicane, usturoiul pisat, sare, piper iar deasupra razi cascaval...
Castraveciori murati
Castravetii se spala si se curata hreanul. Se aseaza in borcan: hrean, frunze de telina, si castravetii. Se pune apa la fiert impreuna, cu otetul, piper boabe, boabe mustar si sarea.Dupa ce apa a inceput sa fiarba se toarna peste castravetii din borcan.deasupra se pot pune tulpiniile de telina....
Amintiri din copilarie sarmalute cu varza dulce si smantana
Se taie ceapa, si mararul marunt. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pune ceapa la calit 2-3 min, apoi se adauga orezul spalat si scurs si se lasa la calit tot 2-3 min.Se pune sare, piper si mararul tocat, se amesteca bine, se adauga carnea tocata si 3-4 linguri de pasta de rosii.Se amesteca...