indrea_ms

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 01.08.2020

RETETE16
PRIETENI1
Retete

Gazpacho cu aroma de portocala

In Bucataras in oras la 2 Aug 2020

Retete de vara Se pun într-un blender sau într-un robot roşiile, castravetele, ardeiul gras, usturoiul, ceapa, busuiocul uscat, chimenul, sare, piper, oţet, ulei de măsline şi feliile de portocală curăţate de pieliţa albă şi se mixează. Se pune supa în...

Guacamole

In Bucataras in oras la 2 Aug 2020

Desfaceţi avocado în două şi cu o linguriţă scoateţi miezul. Puneţi-l într-un vas şi pisaţi-l sau în blender. Adăugaţi suc de lime, ceapa, roşia şi pătrunjelul tocate mărunt, apoi chilli şi sare. Eu servesc guacamole pe pâine integrală sau...

Penne cu fasole rosie si ciupercute

In Bucataras in oras la 2 Aug 2020

Pastele se fierb 8 minute in apa cu sare, dupa instructiunile de pe punga. Cand sunt gata, se trec sub un jet de apa rece sau se vantura, ca sa nu se lipeasca, Fasolea rosie si ciupercutele se scurg de zeama. Ceapa verde se taie rondele. Rosiile cherry se taie pe jumatate sau se lasa intregi,...

Fusili cu spanac

In Bucataras in oras la 2 Aug 2020

  Usturoiul il taiem feliute si-l calim putin in unt topit. Adaugam spanacul (spalat, curatat) si o ceasca de lapte si lasam cateva minute. La sfarsit punem 3 linguri de smantana. Potrivim de sare si piper. De asemenea, adaugam marar tocat. Pastele le fierbem 8-10 minute in apa clocotita...

Penne All arrabiata

In Bucataras in oras la 2 Aug 2020

  Rosiile se lasa la oparit in apa fierbinte cateva secunde, dupa care se decojesc, se taie in sferturi si li se scot semintele si miezul. Ardeii grasi se curata de cotoare si seminte si se taie fasii subtiri. Ardeiul iute se taie rondele. Usturoiul se piseaza si se pune in tigaie in...

Desert tort cu bezea si coacaze rosii

In Bucataras in oras la 2 Aug 2020

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se adauga apoi, faina amestecata cu praful de copt, iar la sfarsit untul moale si se amesteca bine pana la omogenizare. Compozitia se pune intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 10 minute,...

Desert bomboane Brigadeiro

In Bucataras in oras la 2 Aug 2020

Am pus într-o cratiță antiaderenta laptele condensat cu untul și cacaua și am fiert la foc...

Desert tort cu crema de vanilie si capsuni

In Bucataras in oras la 2 Aug 2020

  Blatul se face așa: Se separă albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până se albesc și își dublează compoziția. Albușurile se bat spumă. Se adaugă gălbenușurile la spuma de albușuri, apoi făina și cacaua amestecându-se...

Desert tort Floare - Diplomat cu fructe

In Bucataras in oras la 2 Aug 2020

  Cele 8 ouă le-am mixat împreună cu zahărul până s-a dublat compoziția și s-a albit. Am pus apoi pe bain marie, amestecând în continuu până a început să se îngroașe ușor. Nu trebuie lăsat prea mult pentru că se poate tăia crema de...

Desert tort Tiramisu cu ciocolata

In Bucataras in oras la 2 Aug 2020

Mai intai topim ciocolata. O rupem bucatele si o punem la topit pe bain-marie. Cand a devenit fluida, o punem deoparte si o lasam la racit, dar cu atentie sa nu se intareasca. In acest timp mixam frisca lichida pana devine cremoasa, apoi separat mascarponele impreuna cu zaharul pudra pana...

Desert mini cheescake cu jeleu de capsuni

In Bucataras in oras la 2 Aug 2020

Mai intai am facut jeleul de capsuni. Am taiat capsunile bucati mai mici si le-am pus pe foc impreuna cu 120 gr. zahar si 100 ml apa. Le-am fiert circa 20 minute pana s-au facut ca o dulceata mai moale. Amidonul (o lingurita si jumatate) l-am dizolvat intr-o cana in care am pus o lingura si...

Desert tort cu crema de frisca cu ciocolata si afine

In Bucataras in oras la 2 Aug 2020

  Pentru inceput am preparat blatul. Am separat galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le-am mixat cu 100 gr. de zahar pana s-au albit si si-au dublat compozitia. Albusurile le-am batut spuma dupa care am adaugat restul de zahar, mixand pana s-a facut o spuma tare. Am adaugat apoi...

Desert pandispan pufos cu cirese

In Bucataras in oras la 2 Aug 2020

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, iar pe final se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se mai bat pana se face o compozitie ca de bezele aproape. La compozitia de albusuri, se adauga galbenusurile treptat, apoi coaja de lamaie de rasa. La sfarsit se pune faina...

Desert prajitura cu branza si capsuni

In Bucataras in oras la 2 Aug 2020

Untul (la temperatura camerei) se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, eventual cu ajutorul unui mixer. Se adauga ouale apoi, branza de vaci. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea si se adauga impreuna cu laptele. Se pune compozitia intr-o forma rotunda de copt tapetata cu...

Desert salam de biscuiti cu rahat - gustul copilariei

In Bucataras in oras la 2 Aug 2020

Pentru început am sfărâmat biscuiții (nu prea mărunt, îmi place să se vadă bucățelele de biscuiți).  Am pus laptele împreună cu zahărul, zahărul vanilat și esența de rom într-o oală pe foc. După ce s-a topit zahărul, am adăugat cacaua,...

Desert tort rapid cu fructe de padure

In Torturi la 1 Aug 2020

Pentru început am pus gelatina la hidratat în 100 ml de apă rece, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Am lăsat 10 minute, după care am pus-o pe baie de aburi până s-a dizolvat și apoi am lăsat să se răcească, timp în care m-am ocupat de restul ingredientelor....

Afisate 1 - 16 din 16 retete    

Postari recente

publicat la 02.08.2020

Gazpacho cu aroma de portocala

publicat la 02.08.2020

Guacamole

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]