florian

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 18.11.2010

RETETE14
PRIETENI6
Retete

Sălămior de biscuiţi

In Dulciuri la 17 Dec 2010

Stau tolănit în calda înserare şi mi-s pierdut în gânduri dulci, de copilărie. E atâta amar de vreme de când nu am mai gustat din dulciurile simple ale unor mame grăbite, obosite de muncă şi de copii mulţi. Îmi aduc aminte de prăjituri cu...

Loukoumades (gogoşi cu miere)

In Dulciuri la 15 Dec 2010

Reţeta este simplă şi dacă aveţi musafiri îi puteţi încânta oricând cu aşa ceva. Aveţi nevoie de 300 de grame de iaurt (cât mai gras), două ouă, 25 de grame de drojdie proaspătă, o linguriţă cu vârf de praf de copt, 250 grame de făină, un...

Mezze Penne Tricolore

In Paste la 13 Dec 2010

Când vine vorba de paste, eu unul aş mânca şi dimineaţa, şi la prânz şi seara, orice fel de macaroane. M-am legat de pastele denumite penne, şi nu numai că sunt penne, dar sunt şi tricolore! Sunt paste simple, gălbui, sunt amestecate cu spanac - să dea o tentă...

Halva grecească

In Dulciuri la 10 Dec 2010

Nu mai ştiu ce să mai fac pentru postire...îmi amintesc de prima oară când am auzit de halvaua grecească...mi-a promis o gospodină grecoaică, vorbind de una de alta, că o să-mi facă "până mâine" o halva delicioasă! Pe mine mă duse gândul...

Budincă de Panettone

In Dulciuri la 30 Noi 2010

Crăciunul este plin de surprize, de lucruri minunate şi de reţete de sărbătoare. Hai să facem şi alte lucruri decât cele cu care suntem obişnuiţi. Budinca de Panettone este un desert deosebit, cu mare trecere, un desert care îi va încânta pe oaspeţi,...

Guzel Pilaf - Califul Îngâmfat

In Fructe de mare la 29 Noi 2010

...stăteam întins, lenevind, pufăind agale o narghilea cu parfum de căpşun înflorit şi cărbuni roşii mirosind a smirnă...de jur împrejur, cadâne voluptoase cu faţa acoperită subtil în mătase străvezie, flutură agale beţe lungi de bambus cu pene de...

Pulpă de berbec la tavă

In Oaie la 27 Noi 2010

Vorbim acum de clasicismul bucătăriei greceşti, de vârful piramidei valorice din jurul Mediteranei, de ceea ce este maximum posibil de obţinut după multă filosofare, încercare, risc şi învăţăminte... Ne batem capul cu fel de fel de savantlâcuri în ale...

Pizza pizzicata

In Pizza la 26 Noi 2010

Pfui...să vedeți la lucru un asemenea maestro, priceput în a face mâncare întocmai precum o joacă, cu o rapiditate de nemaivăzut, o supă minestrone gustoasă, niște paste "al dente" cu puțin usturoi, câteva roșioare și două frunzulițe de busuioc,...

Maccheroni con gamberetti

In Spaghete la 25 Noi 2010

...sau mai pe româneşte...macaroane cu creveţi. Am un gând frumos şi o speranţă, că o veni ziua aia în care fi-vom mai liniştiţi, mai cumpătaţi şi mai puţin sclavi pe plantaţiile altora. Am un gând frumos vizavi de ţara asta năpăstuită, de oamenii ce...

Leacuri băbeşti

In Pui la 24 Noi 2010

În zile ca asta, era imposibil să nu ne fure răceala sau să nu ne udăm la picioare când mergeam la şcoală...Era frig dimineaţa, era frig în şcoală şi oricâte haine am fi avut, umezeala învingea. În timpul orelor auzeai pretutindeni copii...

Omuleţul din turtă dulce

In Dulciuri la 23 Noi 2010

Este ciudat cum în perioada sărbătorilor toate poveştile sunt frumoase, aducătoare de linişte şi pline de sentimentalism. Nu ştiu de unde până unde a apărut povestea omului din turtă dulce, cu final trist şi extrem de ciudată... Trăiau cândva doi...

Salată de vară

In Salate la 23 Noi 2010

Prea cald...prea cald...se învârte pământul cu mine, sunt ameţit, nu mai ştiu ce e aievea ori ba, am halucinaţii...mi se pare că zbor, că mă aşează vântul uşor la umbra unor platani uriaşi, pe malul Mediteranei...la margine de tavernă, unde un...

Nachos Regalo

In Aperitive / Garnituri la 22 Noi 2010

Acușica niște ani în urmă, îmi era tare drag să merg prin centrul Bucureștilor la o locantă mexicană, frumos decorată, primitoare și cu mâncare autentică...bună. Prima oară când am pus piciorul acolo, eram novice în ale gătitului, mergeam la...

Fasole cu ciolan

In Porc la 22 Noi 2010

Pun la înmuiat câteva ore boabele albe, iar apoi la fiert împreună cu un ciolan grăsuţ şi afumat cu măsură. Fac din cuţit o tocătură fixistă din morcovi, ţelină, ceapă, albitură, ardei capia şi roşioare. Las fasolea la fiert şi din când în...

Afisate 1 - 14 din 14 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Berbec

De astăzi eşti aproape miliardar, dar dacă nu crezi în Hohoscop, statutul ăsta poate dura mult şi bine. Dacă peste o săptămână eşti tot “aproape”, e numai vina ta.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]