Fasolea (eu am avut la borcan) o spalam bine dupa care o fierbem in apa cu sare,
Cand fasolea este fiarta o scurgem de apa si o lasam sa se raceasca,
Intre timp pregatim maioneza din un galbenus,1 lingura mustar si ulei,,
Taiem fasolea in rondele mici,dam morcovii curatati prin...
Intr-o oala punem la fiert apa cu sare
Cand fierbe adaugam buchetele de conopida si le fierbem cca 10-15 min
Le scurgem de apa si le lasam sa se raceasca,
Amestecam maioneza,cu crema de branza,ceapa tocata,adaugam conopida pisata,amestecam si potrivim de sare dupa gust
Spalam toate legumele si le scurgem bine de apa, morcovi ii curatam si ii dam prin razatoare, rupem frunzele de la salata, taiem cuburi ridichile, adaugam si frunzele de patrunjel. Ceapa o taiem si amestecam toate legumele, adaugam zeama de lamaie amestecata cu sare si ulei, adaugam si bucatile...
Se fierb cartofii cu tot cu coaja in apa cat sa-i acopere.
Ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca, ii curatam de coaja si ii taiem
Ouale le fierbem tari. Le taiem, adaugam ceapa tocata, gogosari taiati felii, maslinele(eu le-am taiat in jumatate) si cartofii....
se curata cartofii,morcovii si telina, iar carnea se spala si se pune la fiert
intre timp se taie marunt castravetii si ardeii
se face maioneza din galbenus,mustar si ulei, apoi se da la rece
se toaca si restul legumelor, carnea se taie fasii,
se amesteca toate ingredientele, se...
se fierb cartofii cu tot cu coaja
se fierbe 1 ou
se curata ceapa si se toaca
castravetii se toaca cubulete
se face maioneza din galbenus crud,se adauga si galbenusul fiert,mustar se amesteca si se adauga ulei treptat
dupa ce au fiert cartofii, se curata de coaja si se toaca marunt...
Se spala icrele si se pun la scurs.
Se pun pe baie de aburi pana scoat toata apa din ele amestecand continuu,dupa care se lasa la racit.
Fierbem grisul cu laptele.
Dupa ce s-au racit icrele adaugam ulei ca la maioneza,adaugam si grisul treptat.
Ceapa o tocam marunt si o oparim putin...
se spala salata si se scurge bine de apa dupa care se taie
se spala rosiile,castravetii, ridichile si se taie
se curata ceapa si se taie
se amesteca
se adauga sare,ulei,zeama de lamaie dupa gust
Salata de fasole galbena
Fasolea (eu am avut la borcan) o spalam bine dupa care o fierbem in apa cu sare, Cand fasolea este fiarta o scurgem de apa si o lasam sa se raceasca, Intre timp pregatim maioneza din un galbenus,1 lingura mustar si ulei,, Taiem fasolea in rondele mici,dam morcovii curatati prin...
Salata de conopida
Intr-o oala punem la fiert apa cu sare Cand fierbe adaugam buchetele de conopida si le fierbem cca 10-15 min Le scurgem de apa si le lasam sa se raceasca, Amestecam maioneza,cu crema de branza,ceapa tocata,adaugam conopida pisata,amestecam si potrivim de sare dupa gust
Salata cu Miez de lapte Delaco
Spalam toate legumele si le scurgem bine de apa, morcovi ii curatam si ii dam prin razatoare, rupem frunzele de la salata, taiem cuburi ridichile, adaugam si frunzele de patrunjel. Ceapa o taiem si amestecam toate legumele, adaugam zeama de lamaie amestecata cu sare si ulei, adaugam si bucatile...
Salata de cartofi
Se fierb cartofii cu tot cu coaja in apa cat sa-i acopere. Ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca, ii curatam de coaja si ii taiem Ouale le fierbem tari. Le taiem, adaugam ceapa tocata, gogosari taiati felii, maslinele(eu le-am taiat in jumatate) si cartofii....
Salata Boeuf
se curata cartofii,morcovii si telina, iar carnea se spala si se pune la fiert intre timp se taie marunt castravetii si ardeii se face maioneza din galbenus,mustar si ulei, apoi se da la rece se toaca si restul legumelor, carnea se taie fasii, se amesteca toate ingredientele, se...
Salata de cartofi
se fierb cartofii cu tot cu coaja se fierbe 1 ou se curata ceapa si se toaca castravetii se toaca cubulete se face maioneza din galbenus crud,se adauga si galbenusul fiert,mustar se amesteca si se adauga ulei treptat dupa ce au fiert cartofii, se curata de coaja si se toaca marunt...
Salata de icre
Se spala icrele si se pun la scurs. Se pun pe baie de aburi pana scoat toata apa din ele amestecand continuu,dupa care se lasa la racit. Fierbem grisul cu laptele. Dupa ce s-au racit icrele adaugam ulei ca la maioneza,adaugam si grisul treptat. Ceapa o tocam marunt si o oparim putin...
Salata de rosii cu castraveti
Se curata ceapa, se spala si se taie. Se spala rosiile, ridichile, castravetii si se taie Se amesteca Se adauga sare,ulei,zeama de lamaie dupa gust
Salata verde
se spala salata si se scurge bine de apa dupa care se taie se spala rosiile,castravetii, ridichile si se taie se curata ceapa si se taie se amesteca se adauga sare,ulei,zeama de lamaie dupa gust