Intr-un bol de salata amestecam boabele de fasole, salata verde rupta bucatele, rosiile cubulete ( fara seminte si suc ), ceapa taiata pestisori.
Intr-un bol pregatim dressingul format din uleiul de masline, zeama de la jumatate de lamaie, sare si piper.
Peste salata adaugam dresingul...
Ceapa tocata fin se calescte in ulei pana devine sticloasa. Se adauga cartoful taiat cubulete si se calesc impreuna pana se inmoaie cartoful apoi punem si bucatelele de brocolli. Adaugam apa cat sa acoperim legumele si fierbem sub capac. Atentie la cantitatea de apa, este o supa cremoasa!...
Se calesc in ulei pana-si lasa aromele: cateii de usturoi, foaia de dafin, boabele de ienibahar,frunzele de marar, patrunjel, telina, busuioc, nucsoara razuita, zaharul. Cand s-au rumenit condimentele adaugam rosiile decojite in bulion si lasam sa fiarba cateva clocote. Scoatem verdeturile din...
Tragem usturoiul si frunzele de busuioc in unt pana-si lasa aroma (eu le scot dupa calire ), apoi adaugam crevetii. In momentul in care crevetii devin rozalii la culoare adaugam verdeata tocata fin si smantana, fierbem pana consistenta sosului e cremoasa. Adaugam tagliatellele ( gatite conform...
Salata de fasole boabe
Intr-un bol de salata amestecam boabele de fasole, salata verde rupta bucatele, rosiile cubulete ( fara seminte si suc ), ceapa taiata pestisori. Intr-un bol pregatim dressingul format din uleiul de masline, zeama de la jumatate de lamaie, sare si piper. Peste salata adaugam dresingul...
Supa de brocolli
Ceapa tocata fin se calescte in ulei pana devine sticloasa. Se adauga cartoful taiat cubulete si se calesc impreuna pana se inmoaie cartoful apoi punem si bucatelele de brocolli. Adaugam apa cat sa acoperim legumele si fierbem sub capac. Atentie la cantitatea de apa, este o supa cremoasa!...
Supa de rosii
Se calesc in ulei pana-si lasa aromele: cateii de usturoi, foaia de dafin, boabele de ienibahar,frunzele de marar, patrunjel, telina, busuioc, nucsoara razuita, zaharul. Cand s-au rumenit condimentele adaugam rosiile decojite in bulion si lasam sa fiarba cateva clocote. Scoatem verdeturile din...
Tagliatelle cu creveti
Tragem usturoiul si frunzele de busuioc in unt pana-si lasa aroma (eu le scot dupa calire ), apoi adaugam crevetii. In momentul in care crevetii devin rozalii la culoare adaugam verdeata tocata fin si smantana, fierbem pana consistenta sosului e cremoasa. Adaugam tagliatellele ( gatite conform...