Zahărul cu apa se fierb pana la consistenţa siropului de dulceaţă. Se stinge focul, se adaugă cacaua, se amestecă bine si se lasă să se răcorească până suportă degetul.
Se adaugă treptat galbenusurile, după care...
Tort de ciocolată - (forma rotunda 24 cm ø)
(daca forma este mai mare, marim cantităţile)
Ingrediente
• un pahar cu nuci măcinate si 1 – 2 linguri de faina
• 400 g zahar
• 100 g cacao
• 125 ml apă
• 1 pachet margarine Unirea (250 gr)
• 1 plic praf crema ciocolată cu rom de la Dr. Oetker
• 10 ouă
Mod de preparare
• Zahărul cu apa se fierb pana la consistenţa siropului de dulceaţă. Se stinge
focul, se adaugă cacaoa, se amestecă bine si se lasă să se răcorească până
suportă degetul.
• Se adaugă treptat. Galbenusurile după care, se separă cam o treime din
cremă în care, după ce se răcoreşte se amestecă margarina şi la sfârşit praful
de cremă.
• În restul compoziţiei de cacao se amestecă făina sau nucile, albusul batut
spumă, iar compoziţia se toarna in tava de tort unsă şi tapetată cu putină făină
• Se coace blatul 15 minute la foc mare după care se micsorează flacăra.Per
total se coace aproximativ 40 – 50 minute (functie de cuptor) – se face proba
cu scobitoarea
• După ce se răceste blatul, se taie in trei si se pune crema
• Se imbracă tortul in cremă si se ornează cu fructe din dulceată, visine din
visinata, friscă, nuci caramelizate, ciocolată rasă, etc. (după preferinţă)
• Se da la rece pentru 12 ore
Tort de ciocolata cu blat de nuca
Zahărul cu apa se fierb pana la consistenţa siropului de dulceaţă. Se stinge focul, se adaugă cacaua, se amestecă bine si se lasă să se răcorească până suportă degetul. Se adaugă treptat galbenusurile, după care...