Albusurile si zaharul se bat spuma pana devin bezea. Se amesteca cu nucile si cacao pentru omogenizare.
Se pune tava cu aluatul in cuptorul cea fost preincalzit la 180 de grade Celsius, pentru 15 minute. Dupa 15 minute scadem temperatura la 160 de grade , desprindem cu cutitul de pe marginile...
Untul impreuna cu zaharul alb si brun se bate pana devine spuma.Se adauga ouale , unul cate unul, dupa fiecare se omogenizeaza spuma.
Se toarna laptele cate putin si se amesteca. Se adauga faina care a fost amestecata cu praful de copt inainte, adaugam treptata si omogenizam. Adaugam si coaja...
Se pun intr-o cratita pe foc: frisca lichida, sucul de portocale, coaja rasa de la o portocala, sucul de lamaie si zaharul . Se lasa la foc mijlociu pana smantana e fierbinte, nu sa fiarba. Se lasa sa se raceasca. Separat se pun 75 ml apa la fiert, dupa ce a dat in clocot se adauga frunzele de...
Se amesteca ingredientele uscate , se adauga untul si 4 linguri de lapte si se framanta aproximativ 30 de secunde
Trebuie sa iasa o coca normala spre moala, nu tare. Daca e nevoie se mai adauga o lingura de lapte si se amesteca iar.
Se inveleste coca in plastic si...
Gingerul se taie bucatele mici. Untul se bate impreuna cu zaharul pana devine o crema. Se adauga gingerul taiat bucatele si faina si se continua sa se bata cu mixerul. Se vor forma firimituri mari de coca, nu e sub nici o forma omogena. Toata aceasta "coca" se va pune intr-o tava 27x33 cm sau...
Se amesteca ingredientele pentru sirop si se pun la fiert, 20 de minute la foc mic. Devine un sirop legat ce trebuie racit insa. Se face siropul preferabil cu cateva ore inainte si se tine in frigider. Eu l-am luat de pe foc si am inconjurat cratita cu "cutiile " de gheata ale lazii frigorifice-...
Se amesteca ingredientele blatului , pana devin o pasta omogena. Se aseaza pe fundul unei tavi cu peretii detasabili si se niveleaza. Componentele cremei se bat pana devin o crema spumoasa. Se adauga gelatina dizolvata in apa fierbinte si se omogenizeaza.Se toarna peste blat.
Ornam totul cu...
Tort merengue cu ciocolata si crema mocca-brandy
Albusurile si zaharul se bat spuma pana devin bezea. Se amesteca cu nucile si cacao pentru omogenizare. Se pune tava cu aluatul in cuptorul cea fost preincalzit la 180 de grade Celsius, pentru 15 minute. Dupa 15 minute scadem temperatura la 160 de grade , desprindem cu cutitul de pe marginile...
Prajitura de lamaie cu sirop
Untul impreuna cu zaharul alb si brun se bate pana devine spuma.Se adauga ouale , unul cate unul, dupa fiecare se omogenizeaza spuma. Se toarna laptele cate putin si se amesteca. Se adauga faina care a fost amestecata cu praful de copt inainte, adaugam treptata si omogenizam. Adaugam si coaja...
Panacotta cu portocale si menta
Se pun intr-o cratita pe foc: frisca lichida, sucul de portocale, coaja rasa de la o portocala, sucul de lamaie si zaharul . Se lasa la foc mijlociu pana smantana e fierbinte, nu sa fiarba. Se lasa sa se raceasca. Separat se pun 75 ml apa la fiert, dupa ce a dat in clocot se adauga frunzele de...
Speculaas
Se amesteca ingredientele uscate , se adauga untul si 4 linguri de lapte si se framanta aproximativ 30 de secunde Trebuie sa iasa o coca normala spre moala, nu tare. Daca e nevoie se mai adauga o lingura de lapte si se amesteca iar. Se inveleste coca in plastic si...
Prajitura cu ginger
Gingerul se taie bucatele mici. Untul se bate impreuna cu zaharul pana devine o crema. Se adauga gingerul taiat bucatele si faina si se continua sa se bata cu mixerul. Se vor forma firimituri mari de coca, nu e sub nici o forma omogena. Toata aceasta "coca" se va pune intr-o tava 27x33 cm sau...
Tigari cu nuci
Se amesteca ingredientele pentru sirop si se pun la fiert, 20 de minute la foc mic. Devine un sirop legat ce trebuie racit insa. Se face siropul preferabil cu cateva ore inainte si se tine in frigider. Eu l-am luat de pe foc si am inconjurat cratita cu "cutiile " de gheata ale lazii frigorifice-...
Tort cu zmeura si branza
Se amesteca ingredientele blatului , pana devin o pasta omogena. Se aseaza pe fundul unei tavi cu peretii detasabili si se niveleaza. Componentele cremei se bat pana devin o crema spumoasa. Se adauga gelatina dizolvata in apa fierbinte si se omogenizeaza.Se toarna peste blat. Ornam totul cu...