Blogosfera culinara

Amandină – Deliciu de ciocolată

Postat pe: Adi Hadean Data: 22.09.2023

Când spui prăjitură cu ciocolată, primul gând mă duce la o amandină cu blat însiropat cu...articol complet

Cornuri cu brânză dulce de vaci și stafide – rețeta de cornuri pufoase de casă

Postat pe: Savori urbane Data: 21.09.2023

Cornuri cu brânză dulce de vaci și stafide – rețeta de cornuri...articol complet

Anasonul – Breviar gastronomic

Postat pe: Gourmandine Data: 21.09.2023

Anasonul este o plantă cu flori mici şi albe. Fructele sunt folosite în industria alimentarã...articol complet

French silk pie sau plăcintă cu ciocolată

Postat pe: Adi Hadean Data: 20.09.2023

Ciocolată. De departe desertul meu preferat din toate timpurile. Ador prăjiturile cu...articol complet

Porcusori in aluat

Postat pe: Cristina's world Data: 19.09.2023

    Porcusorii in aluat sau carnaciorii inveliti in aluat, cu unt si usturoi,...articol complet

Interviu cu internii: Cristina Mărzăneșteanu

Postat pe: Adi Hadean Data: 19.09.2023

Am ajuns și la finalul seriei de interviuri, iar Cristina este cea care are ultimul cuvânt de...articol complet

Negresă cu jeleu de afine şi ciocolată albă

Postat pe: Adi Hadean Data: 18.09.2023

Cea mai delicioasă inspiraţie în orice anotimp. Blat dens cu ciocolată neagră, jeleu de...articol complet

Budinca cu paste, dovlecei si ton

Postat pe: Rocsy in bucatarie Data: 17.09.2023

 Cand am musafiri pregatesc genul asta de budinci, ca sunt satioase si se pot folosi fel si fel...articol complet

Rulouri din vinete umplute cu brânză mozzarella sau cașcaval și sos de roșii – gratinate la cuptor

Postat pe: Savori urbane Data: 15.09.2023

Rulouri din vinete umplute cu brânză mozzarella sau cașcaval și sos de...articol complet

Ștrudel cu prune și..o surpriză

Postat pe: Adi Hadean Data: 15.09.2023

Când vine toamna, în mintea mea sunt numai plăcinte cu tot felul de umpluturi cu fructe de...articol complet

Bite the thigh – Chop Chop

Postat pe: Adi Hadean Data: 13.09.2023

Am revenit cu un nou episod din seria Chop Chop, în care, încă hotărât să fac dreptate...articol complet

Bulete de cascaval

Postat pe: Cristina's world Data: 13.09.2023

    Aceste bulete delicioase de cascaval sunt un aperitiv delicios pentru o masa...articol complet

Vânătă împănată și rumenită la cuptor

Postat pe: Adi Hadean Data: 13.09.2023

Ştiu, pare ciudat sau poate doar curios! Cum adică vânătă? Exact aşa. Într-un tur al...articol complet

Interviu cu internii: Monica Paraschiv

Postat pe: Adi Hadean Data: 12.09.2023

Următoarea care va răspunde rundei de întrebări este Monica, cea care ne inspiră cu fiecare...articol complet

Cobbler cu fructe de pădure -Vis de toamnă

Postat pe: Adi Hadean Data: 11.09.2023

Originar din America, acest desert plin de savoare și gust, se pregătește super simplu, iar...articol complet

Amchur sau pudra de mango

Postat pe: Gourmandine Data: 11.09.2023

Pudra de mango mai este denumită şi amchur, fiind utilizată drept condiment la mâncăruri. Ea...articol complet

Cornulete cu cascaval

Postat pe: Rocsy in bucatarie Data: 10.09.2023

 Pentru mine aceste saraturi ma cuceresc mereu! Le servesc la micul-dejun cu iaurt sau o cana cu...articol complet

Pui dulce amărui, cu ardei şi castraveţi amari

Postat pe: Adi Hadean Data: 08.09.2023

  „Galbenă gutuie, dulce amăruie…..”, dar zic eu cam devreme la momentul la care...articol complet

Panna Cotta cu lămâie..sau când viață îți dă lămâi, tu faci desert!

Postat pe: Adi Hadean Data: 06.09.2023

Puțin dulce, puțin acrișor, puțin amărui..așa pot descrie desertul de astăzi. Panna cotta...articol complet

Interviu cu internii: Ramona Dănescu

Postat pe: Adi Hadean Data: 05.09.2023

  Hai c-am ajuns, din nou, la partea în care-mi intervievez internii, că-i treabă bună...articol complet