Recipes for every taste. Step by step recipes.
Sărăţele cu brânză şi chimen
Data:04.10.2024Ingrediente: – 500 g făină – 200 g unt (sau margarină) – 250 g brânză... articol complet
Înghețată de zmeură
Data:16.09.2024Ingrediente: • 300 g zmeură proaspătă sau congelată • 250 ml smântână pentru frișcă... articol complet
Ruladă de dovlecel cu cremă de brânză
Data:07.09.2024Ingrediente: Pentru foaia de dovlecel: – 2 – 3 dovlecei (aproximativ 400-500 g)... articol complet
Eliopitele sau plăcinta cu măsline
Data:03.09.2024Eliopitele sunt tradițional din Cipru, umplute cu un amestec de măsline, ceapă, ierburi și,... articol complet
Mici sârbești de post
Data:02.08.2024Ingrediente: – 500 g brânză de grătar rasă (quorn sau tofu) – 1 ardei roșu mic,... articol complet
Tocăniță cu ciuperci – Ciulama
Data:26.07.2024Ingrediente: 500 g ciuperci (champignon, pleurotus, hribi sau o combinație) 2 cepe medii 2-3... articol complet
Supă cu iaurt și verdețuri și lipie
Data:22.07.2024Ingrediente: 500 g iaurt natural (de preferință grecesc sau iaurt cu conținut ridicat de... articol complet
Pâine cu brânză și unt pe bază de plante
Data:16.07.2024Ingrediente: Pentru pâine: – 500 g făină albă – 1 plic de drojdie uscată (7 g)... articol complet
Supă cu găluște – Dushbara
Data:05.07.2024Dushbara este o supă tradițională azeră cu găluște mici umplute cu carne. Ingrediente:... articol complet
Tocăniță de mazăre cu carne de porc
Data:27.06.2024Ingrediente: 500 g carne de porc (spată, ceafă sau piept) 500 g mazăre (proaspătă sau... articol complet
Plăcintă cu cârnați picanți și dovlecei
Data:25.06.2024Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină 250 g unt rece tăiat cubulețe 1 ou 2-3 linguri apă... articol complet
Supă de peşte cu găluşte
Data:05.06.2024Ingrediente: Pentru supa de pește: • 1 kg de pește (de preferință pește alb, cum ar fi... articol complet
Ardei umpluți cu orez, la cuptor
Data:27.05.2024Ingrediente: – 6 ardei grași de dimensiune medie – 1 cană de orez – 1 ceapă... articol complet
Chifle dulci cu fructe confiate
Data:21.05.2024Ingrediente: 500 g făină 1 plic drojdie uscată (sau 25 g drojdie proaspătă) 250 ml lapte... articol complet
Tocăniţă de cartofi cu chiftele – piftele cu sos
Data:15.05.2024Ingrediente: Pentru chiftele: 500 g carne de vită sau amestec carne de vită și carne de porc... articol complet
Mămăligă cu brânză și smântână
Data:07.05.2024Iată o rețetă simplă pentru mămăligă cu brânză și smântână: Ingrediente: 1 cană de... articol complet
Cârnați de casă, la cuptor
Data:24.04.2024Ingrediente: 500 g carne de porc (ceafă sau pulpa) 250 g carne de vită 100 g slănină afumată... articol complet
Ouă umplute cu pate de ficat
Data:17.04.2024Ouăle umplute sunt o gustare sau un aperitiv minunat, perfect pentru diverse ocazii, de la... articol complet
Pâine de țară, românească
Data:15.04.2024Ingrediente: – 500g făină de grâu integrală sau făină de secară – 300ml apă... articol complet
Chiftele tradiționale românești – Piftele
Data:02.04.2024Iată o rețetă tradițională românească pentru piftele (chiftele): Ingrediente: 500 g carne... articol complet