Recipes for every taste. Step by step recipes.
Supă de găluște
Data:12.03.2024Ingrediente: Pentru bulion: 1 pui întreg, tăiat în bucăți (sau părți de pui cum ar fi... articol complet
Salată de cartofi cu brănză – cremă ricotta și feta
Data:05.02.2024Ingrediente: 4 cartofi mari, curățați și tăiați cubulețe 200 g ricotta 100 g feta,... articol complet
Piept de pui cu orez
Data:25.01.2024Ingrediente: 1 cană de orez 2 căni de apă sau supă de pui 1 piept de pui, tăiat cubulețe... articol complet
Cârnați din carne de vită la grătar
Data:23.01.2024Ingrediente: Cârnați de vită Sare și piper, după gust Condimente preferate (usturoi, cimbru,... articol complet
Antricot de vită la cuptor
Data:15.01.2024Gătirea antricotului de vită la cuptor este o modalitate delicioasă de a savura această... articol complet
Plăcintă cu mere, simplă
Data:12.01.2024Ingrediente: Pentru aluat: 2 căni de făină 1/2 cană de unt rece, tăiat cubulețe 1/4 cană... articol complet
Ciorba sau borșul de pește lipovenesc
Data:18.12.2023Borșul de pește lipovenesc este o supă tradițională în bucătăria lipovenilor, o... articol complet
Sarmale moldovenești
Data:11.12.2023Ingrediente: Pentru sarmale: 1 varză murată mare 500 g carne de porc (pulpa sau amestec de... articol complet
Sarmale de post, du varză
Data:06.12.2023Ingrediente: Pentru varză: 1 varză murată (sau 2 varză proaspătă) 1-2 foi de dafin Pentru... articol complet
O altă rețetă de spumă de căpșuni
Data:20.11.2023Spuma de căpșuni este un delicios și ușor desert, perfectă pentru a fi savurată în zilele... articol complet
Anasonul – Breviar gastronomic
Data:21.09.2023Anasonul este o plantă cu flori mici şi albe. Fructele sunt folosite în industria alimentarã... articol complet
Amchur sau pudra de mango
Data:11.09.2023Pudra de mango mai este denumită şi amchur, fiind utilizată drept condiment la mâncăruri. Ea... articol complet
Annatto – colorant gastronomic
Data:15.08.2023Annatto este folosita, mai ales, ca aromatizant si colorant in bucatariile din America. Semintele... articol complet
Asmățuiul și preparatele de bucătărie – Breviar culinar
Data:04.08.2023Asmătuiul este un condiment înrudit cu pătrunjelul şi morcovul, care se foloseşte. atât în... articol complet
Anghinarea în gastronomie – Breviar culinar
Data:01.08.2023Anghinarea poate fi consumată în stare proaspătă sau în mâncărurile preparate. Din... articol complet
Andivele – Breviar gastronomic
Data:23.07.2023Andivele au un gust puţin amar, se pot prepara crude, în salate. Deasemeni, andivele pot fi... articol complet
Ajowa sau chimenul indian – Breviar gastronomic
Data:14.07.2023Ajowa este o plantă aromatică, înrudita cu chimenul, similară cimbrului. Este folosită în... articol complet
Breviar gastronomic – Agrişele în preparatele culinare
Data:23.05.2023Agrişul e un arbust înalt de 60 – 150 cm, cu ramurile arcuite, prevăzute cu ghimpi.... articol complet
Ceai cu ghimbir, de casă
Data:16.05.2023Ingrediente: ghimbir lamaie apa miere Ghimbirul este folosit, in special proaspat, fie ras, fie... articol complet
Cozonac cu stafide, clasic
Data:14.04.2023Ingrediente: 3 kg făină albă 1 kg zahăr 40 g sare 1,5 l lapte 12 ouă 400 g unt 150 g drojdie... articol complet