Panna cotta de vanilie : Intr-un castronel hidratam foile de gelatina in cca.10 min se inmoaie. Intr-o cratita incalzim laptele+frisca+zharul Atentie!Nu trebuie sa fiarba compozita. Se adauga peste compozitie si foile de gelatina bine scurse de apa si amesteci pana se dizolva compozitia...
In tava unsa cu ulei si tapetata cu faina se pune 300 g nuca prajita si taiata
BLATUL
7 albusuri se bat spuma impreuna cu 200 g zahar, 2 linguri faina, 2 linguri pesmet si 200 g nuca macinata. In tava unsa cu ulei si tapetata cu faina in care am pus 300 g nuca se toarna blatul si se...
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat. Aluatul obtine se intinde intr-o foaie nu foarte subtire, ci potrivita. Se iau forme pt prajituri daca aveti si obtineti fursecuri in diferite forme,eu am folosit formele urmatoare stelute si inimioare.
Dupa ce am pus fursecurile in tava pe care am...
Prima oara se prepara cafeaua. Dupa ce cafeaua este gata se adauga zahar ca sa fie suficient de dulce. Intr-un bol se toarna frisca lichida si se mixeaza pana devine suficient de tare.
Pe platou se cerne cacao, se ia cate un piscot si se inmoaie in cafea unul cate unul. Dupa ce am terminat de...
CREMA
Cele 5 galbenusuri se freaca cu 250 gr zahar.apoi adaugam si zaharul vanilat ,250 ml lapte si coaja de la lamaia rasa.
Se amesteca si se pune la fiert toata compozita timp de 5 minute.Separat se prepara gelatina se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit, nu foarte tare, se amesteca cu...
Panna cotta de vanilie cu jeleu/pireu de capsuni
Panna cotta de vanilie : Intr-un castronel hidratam foile de gelatina in cca.10 min se inmoaie. Intr-o cratita incalzim laptele+frisca+zharul Atentie!Nu trebuie sa fiarba compozita. Se adauga peste compozitie si foile de gelatina bine scurse de apa si amesteci pana se dizolva compozitia...
Prajitura Delicia
In tava unsa cu ulei si tapetata cu faina se pune 300 g nuca prajita si taiata BLATUL 7 albusuri se bat spuma impreuna cu 200 g zahar, 2 linguri faina, 2 linguri pesmet si 200 g nuca macinata. In tava unsa cu ulei si tapetata cu faina in care am pus 300 g nuca se toarna blatul si se...
Fursecuri
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat. Aluatul obtine se intinde intr-o foaie nu foarte subtire, ci potrivita. Se iau forme pt prajituri daca aveti si obtineti fursecuri in diferite forme,eu am folosit formele urmatoare stelute si inimioare. Dupa ce am pus fursecurile in tava pe care am...
Tort cu frisca, cafea si piscoturi
Prima oara se prepara cafeaua. Dupa ce cafeaua este gata se adauga zahar ca sa fie suficient de dulce. Intr-un bol se toarna frisca lichida si se mixeaza pana devine suficient de tare. Pe platou se cerne cacao, se ia cate un piscot si se inmoaie in cafea unul cate unul. Dupa ce am terminat de...
Tort diplomat
CREMA Cele 5 galbenusuri se freaca cu 250 gr zahar.apoi adaugam si zaharul vanilat ,250 ml lapte si coaja de la lamaia rasa. Se amesteca si se pune la fiert toata compozita timp de 5 minute.Separat se prepara gelatina se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, nu foarte tare, se amesteca cu...