Eu am folosit o bucata de muschi de cca 500 gr, voi folositi in functie de cate persoane aveti la masa. Am spalat muschiul si l-am tamponat cu servetele absorbante. Intr-un bol am pus cate jumatate de lingurita din fiecare condiment si le-am amestecat cu o lingura ulei masline si o lingura de...
Lasam untul la temperatura camerei. Adaugam ceapa, usturoiul si mararul tocate marunt.
Adaugam sarea si piperul si zeama de lamaie si omogenizam compozitia.
Punem compozitia pe o folie alimentara si rulam astfel incat sa obtinem un rulou subtire. Dam la congelator cateva minute.
Batem...
Cum se prepara : Reteta delicioasa de Tocanita de pui cu ardei si ceapa, servita cu mamaliguta:
Spalam pulpele, le crestam si le prajim in ulei. Le scoatem si le lasam deoparte.
Taiem ceapa fideluta si ardeii cubulete si ii punem in tigaie peste ulei. Daca este cazul mai adaugati putin...
Taiem pieptul de pui cuburi si il prajum usor in cateva linguri de ulei. Il dam deoparte.
Calim ceapa taiata fideluta si usturoiul taiat felii. Cand s-au inmuiat adaugam praful curry si il prajim putin cu atentie sa nu il ardem fiindca isi va schimba gustul devenind amar.
Adaugam supa...
Taiem bucati pulpele si pieptul de cocos (al meu a fost de tara) . Le spalam si le punem intr-o caserola cu capac .
Adaugam morcovul si ceapa curatate si taiate bucati.
Turnam deasupra vinul punem capacul si dam la frigider sa se marineze pana a doua zi.
A doua zi scoatem caserola din...
Taiem pieptul de pui fasii.Orezul il acoperim cu apa si il lasam 10-15 minute apoi il scurgem.
Morcovul il fierbem in prealabil doar atat cat sa ramana crocant apoi il taiem cuburi.
Taiem ardeiul cubulete.
Spanacul il oparim apoi il scurgem bine de excesul de apa.
Batem ouale cu...
Amestecam intr-un bol condimentele si frecam bine muschiul cu amestecul rezultat.
Punem muschiul in folie de aluminiu si il punem in tava. Adaugam vinul alb si dam la cutor 30-40 minute.
Scoatem muschiul din folie si il glazuram cu mierea diluata cu otetul balsamic.
Dam la cuptor din nou...
Strivim usor piperul verde si il amestecam cu praful de usturoi si sarea. Frecam bine cotletul cu acest amestec si il impachetam in folie de aluminiu.
Punem cotletul in tava si turnam apa, astfel incat sa ajunga cam pana la jumatatea lui. Punem cotletul la cuptor pana ce...
Taiem carnea de porc cubulete mici (eu am cumparat carne de porc pt gulas care era gata taiata).
Punem carnea intr-un bol si punem peste ea 50 ml sos soia si 1 lingura sos worchester. Lasam 5-10 minute sa se marineze.
Cat sta carnea la marinat pregatim orezul. Il spalam apoi il punem la...
Asezonam aripioarele cu condimentul pentru pui si le prajim, doar pe jumatate, pana se rumenesc usor. Punem mierea intr-un castron si o subtiem cu otetul balsamic. Adaugam berea, cateii de usturoi pisati, sarea, piperul, ghimbirul si sucul de portocale. Turnam amestecul rezultat in tigaie, peste...
Crestam pieptul pe partea cu pielita in diagonala si il condimentam cu un amestec format din sare, piper, tarhon si rozmarin si o punem in tigaie cu pielita in jos. Nu puneti absolut deloc ulei fiindca isi va lasa suficient de multa grasime.
Prajim rata in propria-i grasime cam cate 5 minute...
Muschi de vitel cu sos de rodii
Eu am folosit o bucata de muschi de cca 500 gr, voi folositi in functie de cate persoane aveti la masa. Am spalat muschiul si l-am tamponat cu servetele absorbante. Intr-un bol am pus cate jumatate de lingurita din fiecare condiment si le-am amestecat cu o lingura ulei masline si o lingura de...
Pui Kiev
Lasam untul la temperatura camerei. Adaugam ceapa, usturoiul si mararul tocate marunt. Adaugam sarea si piperul si zeama de lamaie si omogenizam compozitia. Punem compozitia pe o folie alimentara si rulam astfel incat sa obtinem un rulou subtire. Dam la congelator cateva minute. Batem...
Reteta delicioasa de Tocanita de pui cu ardei si ceapa, servita cu mamaliguta
Cum se prepara : Reteta delicioasa de Tocanita de pui cu ardei si ceapa, servita cu mamaliguta: Spalam pulpele, le crestam si le prajim in ulei. Le scoatem si le lasam deoparte. Taiem ceapa fideluta si ardeii cubulete si ii punem in tigaie peste ulei. Daca este cazul mai adaugati putin...
Pui in lapte de cocos si curry
Taiem pieptul de pui cuburi si il prajum usor in cateva linguri de ulei. Il dam deoparte. Calim ceapa taiata fideluta si usturoiul taiat felii. Cand s-au inmuiat adaugam praful curry si il prajim putin cu atentie sa nu il ardem fiindca isi va schimba gustul devenind amar. Adaugam supa...
Cocos in vin (Coq au vin)
Taiem bucati pulpele si pieptul de cocos (al meu a fost de tara) . Le spalam si le punem intr-o caserola cu capac . Adaugam morcovul si ceapa curatate si taiate bucati. Turnam deasupra vinul punem capacul si dam la frigider sa se marineze pana a doua zi. A doua zi scoatem caserola din...
Terina de pui cu orez si legume
Taiem pieptul de pui fasii.Orezul il acoperim cu apa si il lasam 10-15 minute apoi il scurgem. Morcovul il fierbem in prealabil doar atat cat sa ramana crocant apoi il taiem cuburi. Taiem ardeiul cubulete. Spanacul il oparim apoi il scurgem bine de excesul de apa. Batem ouale cu...
Muschi de porc cu sos de mere si legume sote
Amestecam intr-un bol condimentele si frecam bine muschiul cu amestecul rezultat. Punem muschiul in folie de aluminiu si il punem in tava. Adaugam vinul alb si dam la cutor 30-40 minute. Scoatem muschiul din folie si il glazuram cu mierea diluata cu otetul balsamic. Dam la cuptor din nou...
Cotlet de porc in crusta de piper verde si sos de rodii
Strivim usor piperul verde si il amestecam cu praful de usturoi si sarea. Frecam bine cotletul cu acest amestec si il impachetam in folie de aluminiu. Punem cotletul in tava si turnam apa, astfel incat sa ajunga cam pana la jumatatea lui. Punem cotletul la cuptor pana ce...
Porc dulce acrisor
Taiem carnea de porc cubulete mici (eu am cumparat carne de porc pt gulas care era gata taiata). Punem carnea intr-un bol si punem peste ea 50 ml sos soia si 1 lingura sos worchester. Lasam 5-10 minute sa se marineze. Cat sta carnea la marinat pregatim orezul. Il spalam apoi il punem la...
Aripioare lipicioase
Asezonam aripioarele cu condimentul pentru pui si le prajim, doar pe jumatate, pana se rumenesc usor. Punem mierea intr-un castron si o subtiem cu otetul balsamic. Adaugam berea, cateii de usturoi pisati, sarea, piperul, ghimbirul si sucul de portocale. Turnam amestecul rezultat in tigaie, peste...
Rata cu ananas
Crestam pieptul pe partea cu pielita in diagonala si il condimentam cu un amestec format din sare, piper, tarhon si rozmarin si o punem in tigaie cu pielita in jos. Nu puneti absolut deloc ulei fiindca isi va lasa suficient de multa grasime. Prajim rata in propria-i grasime cam cate 5 minute...