Alte detalii
Experiente unice? Da, va rog!
Chefs Experience este un restaurant care ofera mai mult decat preparate savuroase, unul care promite ca timpul petrecut sa fie o adevarata experienta. Cu un design ecletic cu influente industriale, Chefs te uimeste inca de la intrare prin asocierea elementelor si detaliilor folosite, si te introduce intr-o atmosfera inedita si relaxanta.
Chefs iti pune la dispozitie un meniu a la carte generos, cu preparate gustoase din bucataria internationala, gandite pentru a rasfata si cele mai pretentioase gusturi. Pentru pranz, restaurantul iti propune un concept inedit - meniuri cu tematica culinara ce se vor schimba saptamanal, gatite chiar de bucatari originari din tarile respective (ex. Grecia, Turcia, Mexic, Japonia).
O adevarata experienta va fi Chefs Day, ziua dedicata chefilor celebri. Miercurea sau joia, la Chefs vor face un live cooking show bucatari renumiti precum: David Contant, Giovanni Piselli, Petru Buiuca, Horia Virlan s.a.m.d. sau va veti putea delecta cu preparate servite de vedete si personalitati, prin intermediul bucatarilor lor personali.
Chefs Experience face prin stilul inedit al amenaj?rii, ingeniozitatea meniului, savoarea si aroma preparatelor locul potrivit unde iti poti aduce familia, partenerii de afaceri si prietenii intr-o atmosfera cosmopolita, locul ideal pentru o `altfel` de dupa-amiaza sau seara.
O mica parte din meniu
Salata cu branza Camembert gratinata in Panko,cu piersici si muguri de pin
Mega Ravioli framantat zilnic, in casa, cu o alta umplutura
Creveti in sos de Chianti Banfi si ananas caramelizat, cu orez salbatic
Muschiulet de porc cu sos de vin Greco di tufo, muguri de pin si miere
Carrot cake cu frosting de lime si crema de ricotta
Un restaurant obisnuit cand nu se intampla evenimentele neobisnuite promise chiar din nume
Chefs Experience e un restaurant deschis de curand, in vara lui 2015, la parterul unei cladiri de birouri de pe Calea Floreasca, intre Piata Floreasca si Spitalul de Urgenta. Ocupa un spatiu larg, unde a fost holul cladirii, de fapt. Au si o mica terasa afara, pe trotuar.
Arata destul de bine in interior, decorurile sunt bogate si variate, au si sticla, si lemn, si plante, e mai degraba modern, cu multe lumini, neoane, cu mobilier studiat-amestecat, cu mese de lemn masiv alaturi de altele de sticla, cu scaune de toate formele si culorile. In partea din spate au amenajat un fel de sala de business, se pot face diverse intalniri acolo, cu ceva facilitati de prezentare.
Numele vine de la un concept gastronomic pe care il prezinta si il promoveaza, am inteles ca au/ vor avea diversi chefs invitati, cate o zi sau mai mult, fiecare facand in ziua respectiva ce stie el mai bine, si astfel clientii vor avea parte de noutati si de surprize aproape in permananta.
Cred ca nu era o astfel de zi cand am mers noi acolo. Aveau un meniu de mancare scurt si unul de vinuri destul de lung, ceea ce ne-a inspirat incredere. Feluri de mancare diverse, cu denumiri atragatoare, bucatarie internationala, nu am depistat ceva foarte specific. Prezentarea mancarii a fost excesiv de pretentioasa, pretioasa, as putea spune, mai ales ca era vorba despre o mancare mai degraba obisnuita si nu cine stie ce finete: placi de ardezie, farfurii cu picior, ca fructierele de pe vremuri si altele asemenea. Am luat niste ciuperci umplute cu branza, asa si asa, un tartar de somon destul de bun, niste coaste de porc, bune si ele, si niste carne de oaie taiata in fasiute, cu o lipie, cu carne tare, fara gust, insa cu un sos bun.
Nu aveau vinuri romanesti la pahar, ceea ce e greu de explicat. Preturile nu sunt mici deloc, o masa in doi, cu o sticle de vin bun, trece usor de 300 de lei. Clienti destui, multi tineri, probabil atrasi de ceva legaturi ale restaurantului sau ale unor personaje de acolo cu ceva de pe la televizor. Serviciul a fost foarte bun, un chelner ne-a placut in mod special, foarte implicat si sigur pe el, greu de prins pe picior gresit.
Chefs Experience e, deci, un restaurant serios, se mananca destul de bine, desi nimic foarte deosebit in perioadele dintre evenimentele anuntate. Sper ca atunci sa fie o bucatarie fina acolo, sau macar ceva mai putin obisnuit, ca sa-si poata sustine numele si promisiunea. (GB - septembrie 2015)
Scrie parerea ta