publicat la 15.09.2016
publicat la 23.02.2015
publicat la 11.02.2015
Cereale cu lapte sau lapte cu cereale? Vei fi zguduit de această dilemă pe toată durata zilei. Azi chiar poţi fi acuzat pe bună dreptate că o cam zgudui…
Bucataras.ro
[email protected]
Cornuri cu sare
Punem faina intr-un castron , adaugam untul , sarea , drojdia dizolvata in putina apa calduta. Amestecam cu o paleta sau cu mana , pana devine un aluat usor lipicios. Acoperim amestecul cu un prosop curat si dam la loc cald pana creste cca 45 de minute . Punem pe masa de lucru putina...
Lipie pentru shaorma
Adaugam faina intr-un castron , praful de sare , iaurtul , amestecam bine ; Daca mai este nevoie adaugam si putin lapte , pana cand devine un aluat asemanator cu cel de pizza . Presaram cu putina faina masa de lucru , adaugam aluatul , intindem foi subtiri cu sucitorul ; Punem o tigaie la...
Baghete cu salam picant
Aluat : Adaugam faina intr-un castron cu sarea , drojdia dizolvata in apa , iar la sfarsit putin ulei . Amestecam bine , pana devine un aluat usor lipicios . Lasam la odihnit 30 de minute. Intre timp pregatim umplutura : Taiem fasii mici de salam , cascavalul il dam pe razatoare , ciupercile le...
Pizza
Aluat : Punem faina intr-un castron , adaugam drojdia dizolvata in apa calda , sarea ,uleiul , amestecam bine , daca mai este nevoie adaugam apa , pana nu se mai lipeste de maini, insa sa nu fie prea tare aluatul ; lasam la odihnit 30 de minute la loc cald...
Pizza salami
Aluat : Adaugam intr-un castron faina , drojdia dizolvata in apa calda , sarea si uleiul , adaugam cate putina apa calduta , amestecam pana cand aluatul nu se lipeste de mana . Lasam aluatul la odihnit 30 de minute , acoperit cu un prosop la cald . Intre timp pregatim umplutura...
Covrigi ca la '' Pity ''
Se pune faina intr-un bol, se adauga drojdia (care a fost dizolvata cu apa calda), se adauga laptele, apa ramasa, lingurita de sare, zahar. Se framanta un aluat nelipicios. Se da la odihnit in loc caldut cca o ora. Dupa ce s-a odihnit se unge masa cu faina, se intinde jumatate din aluat. Se...