Lia_

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 02.08.2013

RETETE143
PRIETENI179

Draga Lia, imi cer scuze ca am intarziat cu raspunsul la intrebarea ta.In Iordania si tarile arabe s-a sarbatorit Eid al Fitr-sarbatoarea de incheiere a postului ramadanului si zilele care au urmat am avut mult de lucru; abia azi am intrat pe bacataras.ro. Mastica este o raşina obtinuta din copacul mastic sau Pistacia lentiscus. Mai este cunoscuta sub numele de “guma araba” sau “guma iemeneza”. Forma lichida se usuca la soare pentru a se obtine granulele solide. In Grecia mai este cunoscuta sub numele de “ lacrimile de Chios”, fiind produsa in aceasta insula. Cand se mesteca, granulele se inmoaie si devin ca o guma de mestecat. Gustul este la inceput amarui, dar ulterior se transforma intr-o aroma de pin sau de cedru. Una din primele utilizari culinare a fost cea de guma de mestecat. In tarile arabe din Orientul Mijlociu este folosita in prepararea inghetatelor, a sosurilor,a gemurilor,a afumaturilor.

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]