Pulpele le condimentezi cu sare si piper si le prajesti in putin ulei in care adaugi cimbru si un catel de usturoi zdrobit, pe care il scoti dupa putin timp sa nu se arda.
Ceapa si gogosarul il tai julien si le calesti in ulei impreuna cu crenguta de cimbru. Adaugi sare si piper dupa gust si...
Legumele le fierbi in apa cu sare, le scurgi de zeama si le zdrobesti in blender sau cu presa de piure. Adaugi sare, piper, oul, patrunjelul taiat si cele 2 linguri de faina. Din compozitie modelezi chiftelute pe care le dai prin faina si le prajesti in ulei incins, apoi le scoti pe prosoape de...
Caleste ceapa si ardeiul in putin ulei. Adaugi carnea taiata in cuburi, condimentezi cu sare, piper, adaugi frunza de dafin si pui apa cat sa treaca peste carne. Lasi sa fiarba pana este gata carnea. Bulionul il amesteci cu faina si il pui peste carne. Lasi sa mai dea un clocot.
Pastele se...
Ceapa si ardeiul se taie marunt si se calesc in putin ulei. Se adauga morcovul, telina, crenguta de cimbru si carnatul taiat rondele si se mai calesc un pic. Se pune apa si se lasa la fiert.Cand morcovii sunt aproape fierti se adauga pastaile. Se mai fierb un pic, apoi se pune bulionul si...
Cartoful se fierbe, se lasa la racit, apoi se da pe razatoare si Il amestecam cu restul ingredientelor. Aluatul trebuie framantat pana nu mai este lipicios, iar la urma adaugam uleiul si mai framantam un pic. Se lasa la dospit aproximativ 30 de minute. Se rup bucati din aluat si se pune...
Ceapa se taie marunt si se caleste impreuna cu ardeii si gogosarul. Se adauga rosiile taiate si se lasa sa fiarba pana scade sucul de pe ele. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. La sfarsit se adauga ouale batute cu putina sare.
Pofta buna.
Ciupercile se curata, se taie coditele si se spala. Ceapa si ardeiul de taie marunt si se calesc in putin ulei. Apoi se adauga coditele taiate si ele marunt. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. La final se pune oul batut. Palariile ciupercilor le umplem cu compozitia de mai sus. Deasupra...
Pulpe de pui cu orez
Pulpele le condimentezi cu sare si piper si le prajesti in putin ulei in care adaugi cimbru si un catel de usturoi zdrobit, pe care il scoti dupa putin timp sa nu se arda. Ceapa si gogosarul il tai julien si le calesti in ulei impreuna cu crenguta de cimbru. Adaugi sare si piper dupa gust si...
Chiftelute de legume
Legumele le fierbi in apa cu sare, le scurgi de zeama si le zdrobesti in blender sau cu presa de piure. Adaugi sare, piper, oul, patrunjelul taiat si cele 2 linguri de faina. Din compozitie modelezi chiftelute pe care le dai prin faina si le prajesti in ulei incins, apoi le scoti pe prosoape de...
Spaghete cu tocanita de carne
Caleste ceapa si ardeiul in putin ulei. Adaugi carnea taiata in cuburi, condimentezi cu sare, piper, adaugi frunza de dafin si pui apa cat sa treaca peste carne. Lasi sa fiarba pana este gata carnea. Bulionul il amesteci cu faina si il pui peste carne. Lasi sa mai dea un clocot. Pastele se...
Supa de pastai
Ceapa si ardeiul se taie marunt si se calesc in putin ulei. Se adauga morcovul, telina, crenguta de cimbru si carnatul taiat rondele si se mai calesc un pic. Se pune apa si se lasa la fiert.Cand morcovii sunt aproape fierti se adauga pastaile. Se mai fierb un pic, apoi se pune bulionul si...
Langosi cu cartofi
Cartoful se fierbe, se lasa la racit, apoi se da pe razatoare si Il amestecam cu restul ingredientelor. Aluatul trebuie framantat pana nu mai este lipicios, iar la urma adaugam uleiul si mai framantam un pic. Se lasa la dospit aproximativ 30 de minute. Se rup bucati din aluat si se pune...
Ghiveci de legume (leci)
Ceapa se taie marunt si se caleste impreuna cu ardeii si gogosarul. Se adauga rosiile taiate si se lasa sa fiarba pana scade sucul de pe ele. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. La sfarsit se adauga ouale batute cu putina sare. Pofta buna.
Ciuperci umplute
Ciupercile se curata, se taie coditele si se spala. Ceapa si ardeiul de taie marunt si se calesc in putin ulei. Apoi se adauga coditele taiate si ele marunt. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. La final se pune oul batut. Palariile ciupercilor le umplem cu compozitia de mai sus. Deasupra...