Retete de vara
Se pun într-un blender sau într-un robot roşiile, castravetele, ardeiul gras, usturoiul, ceapa, busuiocul uscat, chimenul, sare, piper, oţet, ulei de măsline şi feliile de portocală curăţate de pieliţa...
Desfaceţi avocado în două şi cu o linguriţă scoateţi miezul. Puneţi-l într-un vas şi pisaţi-l sau în blender. Adăugaţi suc de lime, ceapa, roşia şi pătrunjelul tocate mărunt, apoi chilli şi sare.
Eu...
Pastele se fierb 8 minute in apa cu sare, dupa instructiunile de pe punga. Cand sunt gata, se trec sub un jet de apa rece sau se vantura, ca sa nu se lipeasca, Fasolea rosie si ciupercutele se scurg de zeama. Ceapa verde se taie rondele....
Usturoiul il taiem feliute si-l calim putin in unt topit. Adaugam spanacul (spalat, curatat) si o ceasca de lapte si lasam cateva minute. La sfarsit punem 3 linguri de smantana. Potrivim de sare si piper. De asemenea, adaugam marar...
Rosiile se lasa la oparit in apa fierbinte cateva secunde, dupa care se decojesc, se taie in sferturi si li se scot semintele si miezul. Ardeii grasi se curata de cotoare si seminte si se taie fasii subtiri. Ardeiul iute se taie...
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
Se adauga apoi, faina amestecata cu praful de copt, iar la sfarsit untul moale si se amesteca bine pana la omogenizare.
Compozitia se pune intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu...
Blatul se face așa: Se separă albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până se albesc și își dublează compoziția. Albușurile se bat spumă. Se adaugă gălbenușurile la spuma de...
Cele 8 ouă le-am mixat împreună cu zahărul până s-a dublat compoziția și s-a albit. Am pus apoi pe bain marie, amestecând în continuu până a început să se îngroașe ușor. Nu trebuie...
Mai intai topim ciocolata. O rupem bucatele si o punem la topit pe bain-marie. Cand a devenit fluida, o punem deoparte si o lasam la racit, dar cu atentie sa nu se intareasca.
In acest timp mixam frisca lichida pana devine cremoasa, apoi...
Mai intai am facut jeleul de capsuni. Am taiat capsunile bucati mai mici si le-am pus pe foc impreuna cu 120 gr. zahar si 100 ml apa. Le-am fiert circa 20 minute pana s-au facut ca o dulceata mai moale.
Amidonul (o lingurita si jumatate) l-am...
Pentru inceput am preparat blatul. Am separat galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le-am mixat cu 100 gr. de zahar pana s-au albit si si-au dublat compozitia. Albusurile le-am batut spuma dupa care am adaugat restul de zahar,...
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma, iar pe final se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se mai bat pana se face o compozitie ca de bezele aproape.
La compozitia de albusuri, se adauga galbenusurile treptat, apoi...
Untul (la temperatura camerei) se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, eventual cu ajutorul unui mixer.
Se adauga ouale apoi, branza de vaci.
Faina se amesteca cu praful de copt si sarea si se adauga impreuna cu laptele.
Se pune...
Pentru inceput am pregatit blatul. Blatul este de fapt un strat de biscuiti macinati. Biscuitii i-am macinat, i-am amestecat bine cu untul topit si i-am pus intr-o forma rotunda cu fund detasabil niveland bine cu mainile.
Am dat tava...
Gazpacho cu aroma de portocala
Retete de vara Se pun într-un blender sau într-un robot roşiile, castravetele, ardeiul gras, usturoiul, ceapa, busuiocul uscat, chimenul, sare, piper, oţet, ulei de măsline şi feliile de portocală curăţate de pieliţa...