gratziela

1

Bucataras
incepator

galati

Bucataras din 06.04.2011

RETETE23
PRIETENI10
Retete / Dulciuri

Dulceata de visine, uimitorul dulce acrisor

In Dulceata / Gem la 20 Iul 2011

Spala visinele, apoi curata-le de codite si samburi. Este bine sa faci într-o tura cam 2 kg de visine curatate (deci vei avea nevoie cam de 2 ½ kg de visine). Aseaza într-un bol un rand de visine, un rand de zahar, si tot asa pana ce termini , dar este bine ca ultimul strat...

Gemul de caise, vis de vară pentru iarnă

In Dulceata / Gem la 18 Iul 2011

Spală caisele  în jet de apă rece fără să le ţii în apă căci îşi vor pierde din parfum. Curăţă de sâmburi tăind  în două caisele. Aşează într-un bol straturi de caise şi zahăr, după care, laşi cam 5-6 ore (poţi să aşezi bolul la...

Dulceaţa de nuci verzi, chihlimbarul din cămară

In Dulceata / Gem la 6 Iul 2011

Cred că partea cea mai grea este curăţatul, dar nu trebuie să te sperii prea tare. Migăloasă este şi dulceaţa de cireşe sau vişine la care trebuie să le scoţi sâmburii. Deci,te înarmezi cu ceva răbdare, mănuşi de menaj (ceva mai groase), un cuţit mic şi cu lama...

Chec cu nuci şi glazura de ciocolată neagră

In Dulciuri la 29 Mai 2011

 Într-un bol, bate albuşurile spumă, după care adaugă pe rând cele 8 linguri de zahar mixând mereu până ce compoziţia se întăreşte ca bezeaua. Răstoarnă în bol, unul câte unul, gălbenuşele, mixând mereu. După ce s-au...

Rotocoale cu nuci

In Dulciuri la 25 Mai 2011

Am făcut o cafea solubilă destul de concentrată şi am amestecat-o cu zahărul şi cacao, şi, deşi îmi făcea poftă, am aşezat-o deoparte fără să mă gândesc la ea. Dar, oricum, până la urmă nu am rezistat, şi mi-am făcut şi mie o jumătate de ceaşcă de cafea pe...

Guguluf glazurat cu dorinţe de vacanţă

In Prajituri la 18 Mai 2011

Pune într-un bol pentru mixare toate ingredientele, şi mixează bine până se amestecă bine. Compoziţia trebuie să fie de consistenţa unui chec. Miezul de nucă l-am zdrobit puţin, de preferat să-l laşi întreg sau bucăţi mai mari. Stafidele le-am înmuiat în...

Pască cu brânză dulce

In Prajituri la 8 Mai 2011

Pune într-un castron brânza şi mai mărunţeşte-o dacă  este bulgări. Sparge ouăle şi separă gălbenuşele de albuşuri. Bate  albuşurile bine se întăresc ca pentru bezea, după care adaugă câte puţin zahărul. Răstoarnă peste brânză...

Cozonacul meu cu nucă

In Prajituri la 8 Mai 2011

aluatul: Este bine să pregăteşti toate ingredientele de cu seară (mai puţin laptele) şi să le laşi pe masa din bucătărie. A doua zi, când eşti hotărât să te apuci de treabă, este bine să ai în bucătărie o temperatură potrivită (cam 20-22°C)....

Tort din fructe si blat cu nucă

In Torturi la 7 Mai 2011

Pentru început trebuie să faci blatul, care este foarte uşor de făcut: mixezi cam ½ oră 4 ouă întregi cu 300 gr. zahăr, după care adaugi 10 linguri de apă rece (câte două, alternind cu mixajul). Macină nucile şi adauga-le împreună cu praful de copt...

Prăjitură cu morcovi şi nuci

In Prajituri la 30 Apr 2011

 Pune într-un vas pentru mixare: ouăle, uleiul, apa, gemul, zahărul, făina, bicarbonatul şi praful de sare. Mixează bine, până ce toate ingredientele s-au încorporat. Separat, rade pe răzătoarea cu ochiuri mari morcovul care, în prealabil, l-ai curăţat...

Afisate 1 - 10 din 10 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Rac

Esti foarte sigur ca ceea ce simti este corect si nu accepti sa fii criticat pentru ceea ce spui. Inainte de a continua cu aceasta atitudine gandeste-te daca tie ti-ar face placere ca altcineva sa faca ceea ce pui tu in practica.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]