Aluatul este simplu si clasic . Toate se amesteca (untul trebuie sa fie moale) , nu se framinta foarte mult, doar pina ce se omogenizeaza si se da la rece . Eu de regula fac aluatul de seara pentru dimineata dar se poate folosi si daca sta doar o ora la rece. Se ia cite o bucata de aluat, se...
De seara pregatesc ingredientele si le las pe masa din bucatarie, sa fie la temperatura camerei :
100 g de faina se pun intr-un castron rezistent termic si se oparesc cu 200 ml lapte clocotit. Se amesteca repede pina se dizolva toate cocoloasele, se rasfira pe fundul...
Islere
Aluatul este simplu si clasic . Toate se amesteca (untul trebuie sa fie moale) , nu se framinta foarte mult, doar pina ce se omogenizeaza si se da la rece . Eu de regula fac aluatul de seara pentru dimineata dar se poate folosi si daca sta doar o ora la rece. Se ia cite o bucata de aluat, se...
Cozonac moldo-ardelenesc
De seara pregatesc ingredientele si le las pe masa din bucatarie, sa fie la temperatura camerei : 100 g de faina se pun intr-un castron rezistent termic si se oparesc cu 200 ml lapte clocotit. Se amesteca repede pina se dizolva toate cocoloasele, se rasfira pe fundul...