Cartofii se fierb in coaja pana cand sunt bine fierti. Apoi se raceasc si se curata.
Se fierbe orezul bob intreg: la o masura de orez se pun doua masuri de apa la fiert. Se pune orezul in apa rece pe foc. Cand da in clocot se acopera cu un capac si se fierbe pe ceas 10 minute (fara a se ridica...
Biscuitii se maruntesc la blender si se amesteca cu zaharul si untul topit. Se omogenizeaza amestecul si se imbraca cu el fundul unei tavi cu margini detasabile. Se coace in cuptorul incins, la foc mediu, timp de 10 minute si se lasa sa se raceasca.
Pentru crema amestecati mascarpone, crema de...
Se ung vasele de ceramica cu unt si se imbraca cu zahar.
Se incinge untul intr-o oala cu fundul gros. Se adauga faina si se omogenizeaza.
Se da de pe foc si se adauga treptat laptele cald, subtiind compoztia din oala.
Se pune din nou pe foc si se lasa sa dea in clocot. Compozitia trebuie...
Castravetele se curata de coaja si se inlatura semintele. Se toaca marunt castravetele, nucile si mararul.
Se pun toate intr-un bol impreuna cu iaurtul, sarea, usturoiul pisat si se omogenizeaza.
La final se adauga ulei de masline, suc de lamaie si lapte.
Se tine la...
Ciocolata se pune intr-un bol si bolul peste o oala cu apa fierbinte.
Amestecati pana se topeste si incorporati si untul.
Puneti bolul cu ciocolata pentru 10 minute in congelator. Apoi topiti din nou ciocolata pe baie de aburi. Acest procedeu va stabiliza termic ciocolata. ...
Drob de post/vegetarian
Cartofii se fierb in coaja pana cand sunt bine fierti. Apoi se raceasc si se curata. Se fierbe orezul bob intreg: la o masura de orez se pun doua masuri de apa la fiert. Se pune orezul in apa rece pe foc. Cand da in clocot se acopera cu un capac si se fierbe pe ceas 10 minute (fara a se ridica...
Cheesecake cu ciocolata
Biscuitii se maruntesc la blender si se amesteca cu zaharul si untul topit. Se omogenizeaza amestecul si se imbraca cu el fundul unei tavi cu margini detasabile. Se coace in cuptorul incins, la foc mediu, timp de 10 minute si se lasa sa se raceasca. Pentru crema amestecati mascarpone, crema de...
Sufleu de vanilie
Se ung vasele de ceramica cu unt si se imbraca cu zahar. Se incinge untul intr-o oala cu fundul gros. Se adauga faina si se omogenizeaza. Se da de pe foc si se adauga treptat laptele cald, subtiind compoztia din oala. Se pune din nou pe foc si se lasa sa dea in clocot. Compozitia trebuie...
Tarator
Castravetele se curata de coaja si se inlatura semintele. Se toaca marunt castravetele, nucile si mararul. Se pun toate intr-un bol impreuna cu iaurtul, sarea, usturoiul pisat si se omogenizeaza. La final se adauga ulei de masline, suc de lamaie si lapte. Se tine la...
Bomboane de ciocolata
Ciocolata se pune intr-un bol si bolul peste o oala cu apa fierbinte. Amestecati pana se topeste si incorporati si untul. Puneti bolul cu ciocolata pentru 10 minute in congelator. Apoi topiti din nou ciocolata pe baie de aburi. Acest procedeu va stabiliza termic ciocolata. ...