Alte detalii
Preturi foarte mari, portii mici, mancare buna
Restaurantul si-a schimbat adresa, cea noua fiind cea mentionata in aceasta pagina. Articolul face referire la restaurantul de la adresa veche, din Soseaua Nordului.
Am revenit la Harem. Mancarea la fel de buna, foarte buna, chiar, desi inecata in ulei, insa asa merg lucrurile la ei, nu le-am scazut nota pentru asta. Nici lipia nu a fost prea buna, insa nici pentru asta nu le-am scazut nota. Serviciul a fost bun, un chelner dezinvolt si pus pe glume, ne-a placut de el. Ne-a luat o gramada de bani turcul, sunt foarte mari preturile, o masa completa in doi, cu o sticla de vin bun, trimite repede 4-500 de lei de la Bucuresti la Istambul (mai mult decat scrisesem data trecuta). E de mers acolo cand plateste firma, sau altcineva, mai degraba... (GB - septembrie 2015)
-------------------------
Probabil cel mai bun restaurant turcesc din Bucuresti
Am revenit la Harem, in Parcul Herastrau, si totul e foarte bun si foarte bine, asa cum a fost de fiecare data cand am trecut pe la ei. Mancarea e foarte buna, locul e frumos, luminos, impecabil de curat si apretat, serviciul bun. Preturile sunt mari, evident, o masa in doi iti scoate repede 3-400 de lei din portofel. (GB - februarie 2015)
-------------------------
Harem e, de fapt, fostul restaurant Casa Mediterana din Parcul Herastrau, care a fost renovat si rebranduit de catre fostul (care e si actualul) proprietar turc. Bucatarul sef a fost schimbat, totusi, mi s-a spus.
Harem e un restaurant de lux, asa cum era si Casa Mediterana, bine construit si amenajat, cu materiale si cu lucruri de calitate. E mare, luminos, fara excese. Nu are iesire directa spre lac, spre diferenta de vecinul sau, Isoletta. Cu tacamurile au exagerat, e absolut imposibil sa le tii in mana, te umpli de nervi cu ele.
Harem se declara un restaurant turcesc cu « bucatarie otomana ». Nu stiu prea bine ce inseamna asta, insa imi inchipui ca e vorba despre o bucatarie traditionala turceasca, adica mai veche. Oricum, tot ce am mancat la Harem a fost bun si foarte bun.
Preturile sunt mari la Harem, insa nu cred ca s-ar fi asteptat cineva ca sa fie altfel. Serviciul a fost bun, rapid si eficient, desi cam impersonal.
Asadar, Harem din Herastrau si Divan din Floreacsa sunt doua restaurante turcesti de lux din Bucuresti. Totusi, ele se pozitioneaza putin diferit, din punctul de vedere al mancarii: Divan incearca sa prezinte o bucatarie turceasca fina, un fel de fine dining turcesc, pe cand Harem se declara, inca de la intrare, reprezentantul bucatariei otomane. Oricum, amandoua sunt restaurante foarte bune, high-endul specificului turcesc in Bucuresti. Merita un drum pana acolo. (GB decembrie 2013)
Scrie parerea ta