Casa Doina (La Sosea) / Bucuresti

Adresa: Bv. Kiseleff 4 (prin Ion Mincu)
Telefon: 021.222.67.17
Site: http://www.casadoina.ro
Email:
Specific:
Pozitionat pe soseaua Kiseleff, restaurantul Casa Doina este unul dintre edificiile istorice ce se bucura de o arhitectura aparte, purtand semnatura marelui arhitect Ion Mincu.



De peste un veac „Bufetul de la sosea” isi trateaza oaspetii regeste, punand la loc de cinste rafinamentul si serviciile ireprosabile.



Procesele de restaurare si renovare din anul 2000 l-au pregatit pentru transformarea in actualul restaurant „Casa Doina”, insa valorile au ramas aceleasi.



Va invitam asadar sa pasiti in timp, intr-o atmosfera cu adevarat speciala unde eleganta si bunul gust se imbina perfect cu traditia si parfumul Bucurestiului vechi.

Am revenit de mai multe ori in ultima vreme, in special pentru gradina foarte frumoasa, probabil cea mai spectaculoasa gradina de restaurant din Bucuresti. Casa Doina e un restaurant cu mancare romaneasca, atat taraneasca, traditionala, cat si boiereasca. E destul de buna, au si cateva feluri pe care le gasesti mai rar in alta parte. (GB - iunie 2015)



----------------------------



Luxos, foarte frumos, mancare obisnuita, preturi foarte mari



Am revenit la Casa Doina dupa patru ani si am vazut cateva schimbari semnificative. In primul rand, au reamenajat gradina, e imensa, spectaculoasa, plina de verdeata, mesele nu sunt una langa alta. E, probabil, cea mai spectaculoasa gradina de restaurant din centrul Bucurestiului.



Au umblat si la meniu, l-au extins de la bucataria romaneasca adaugand diverse feluri, multe din bucataria italiana, dar si altele. Asa ca am trecut Casa Doina la specific international acum. Mancarea romaneasca e buna, produsele par de calitate, insa cea "internationala" e destul de comuna, nu prea are de-a face cu bucataria fina, chiar daca e sofisticat asezata pe farfurie si prezentata.



Serviciul a fost diferit fata de ce mi s-a intamplat data trecuta la Casa Doina, cu un chelner dezinvolt si sigur pe el, rapid si eficient si cu o chelnerita stresata si bagata in sperieti, nu stiu de cine. Ma gandisem sa le pun o nota mai mica la servicii cand am vazut un chelner fumand de fata cu clientii, dar le-am lasat nota maxima, totusi, nu stiu de ce...



Preturile sunt foarte mari la Casa Doina, mai ales ca au o mancare mai degraba obisnuita. Clienti au destui, atrasi mai mult de frumusetea locului, presupun.



Casa Doina de la Sosea e, asadar, unul dintre cele mai frumoase si luxoase restaurante din Bucuresti, fara mancare sofisticata insa foarte scumpa. (GB - august 2014)

----------------------------




Casa Doina e, in primul rand, o afacere imobiliara pe picior mare; un mic palat cu una dintre cele mai impresionante gradini din Bucuresti. Meniul romanesc e adaptat unei prezentari mai pretentioase decat e nevoie. Mancarea e destul de elaborata, in niciun caz nu e luata direct din spupermarket si pusa apoi in farfurie dupa o minimala interventie. Poti face bucatarie romaneasca in 2 feluri: 1. aduci prousele de la tara, direct din curtea taranului, de undeva cat mai departe de oras, si le pregatesti exact cum o fac taranii acasa la ei, sa spunem de Craciun sau de Paste. 2. iei produsele de la un producator de incredere (nu de la Metro sau de la vreun supermarket), iei o carte de bucate si incerci un fel de "haute gastronomie a la roumaine". Acum, orice ai face si oricat te-ai chinui in varianta 2, gustul mancarii nu va iesi niciodata la fel cu ce ar iesi in varianta 1. Casa Doina a ales varianta 2, evident, ca de ce sa se complice cu cealalta, atata vreme cat lucrurile merg bine si asa? Prin urmare, a iesit o mancare rezonabil de buna la casa Doina, insa nu una cu care un strain chiar ar putea sa inteleaga ce e aceea buctarie traditionala (taraneasca) romanasca. Insa el (strainul) nu stie, si pleaca incantat, considerandu-se si imbogatit "cultural", pe deasupra. Prezentarea mancarii si afectarea chelnerilor nu au nimic de-a face cu traditia romaneasca. Serviciul e cam arogant, afectat si impersonal, ca sa nu spun plictisit. Preturile sunt mari, nu merita daca se raporteaza doar la mancare. Daca consideri ca platesti si bucatica de natura nebucuresteana din jur, poate se mai justifica. Merita incercata o vizita la Casa Doina, mai ales vara, cand puteti sta in gradina. (GB - octombrie 2010)